Jon Niklas Rønning og Kristine Riis:

Avslører grunnen til bruddet

Paret gikk fra hverandre etter to år sammen.

BRUDD: Det har snart gått to år siden Jon Niklas Rønning og Kristine Riis gikk hver til sitt. Nå forteller førstnevnte hvorfor. Foto: Tore Skaar
BRUDD: Det har snart gått to år siden Jon Niklas Rønning og Kristine Riis gikk hver til sitt. Nå forteller førstnevnte hvorfor. Foto: Tore Skaar Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2019 kom nyheten om at komiker og skuespiller Jon Niklas Rønning (41) og Kristine Riis (38) hadde gått hver til sitt, etter å ha vært et par siden 2017.

- Jeg kan bekrefte at det er slutt mellom oss. Utover det har jeg ikke lyst til å si noe, fortalte Riis til VG den gang.

Bruddnyehten kom bare fire måneder etter at deres felles sønn Charlie (2) kom til verden. I årene etter har både Rønning og Riis lettet svært lite på sløret om sjokkbruddet, og hva som egentlig lå bak beslutningen om å gå hver til sitt.

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet snakker imidlertid Rønning ut om hva som skjedde.

SLUTT: Adrian Sellevoll bekrefter brudd med kjæresten. Video: Rød Løper Vis mer

Jordskjelv

Det var høsten 2017 at de to møttes, og paret besluttet raskt å flytte inn med hverandre. Året etter, på lille julaften, kom nyheten om at de ventet sitt første barn sammen. Nyheten delte de i beste sendetid på NRK i «Kvelden før kvelden».

Ett år etter var det over.

- Bruddet med Kristine var et lite jordskjelv i livet. Det er så voldsomt når det inntreffer for man ønsker så sterkt at det ikke skal bli sånn. Jeg har vel funnet ut at det er to ting jeg er dårlig på: Det er regning med brøk, og så er det kjærlighets­forhold. Jeg prøver veldig hardt hver gang, men det går ikke opp, sier Jon Niklas til Dagbladet.

Han forteller at det var en livsomveltende og krevende situasjon, og innrømmer at han ikke vil gå inn i noe så hodestups igjen.

BRUDD: Victoria Nadine snakker om bruddet med Silas Massa Vasstrand på «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

- Fikk det ikke til

Det er ingen hemmelighet at det har vært mye spekulasjoner rundt bruddet, kanskje spesielt fordi paret var nybakte foreldre. Nå forteller imidlertid Jon Niklas at det hele dreide seg om at de ikke fikk det til.

- Hva enn folk måtte ha spekulert på, så var det rett og slett det at vi ikke fikk til det livet sammen. Det var ikke noe mer dramatikk enn det. Det har med bransjen å gjøre også. Jeg har gått «all in» i kjærligheten, men har kanskje ikke tenkt over at omstendighetene rundt ikke alltid inviterer til et helt vanlig familieliv, sier han, og legger til:

- Det å stå på scenen så mange kvelder er mer en drift enn et liv. Det er så langt unna et A4-liv som du får det.

I dag samarbeider det tidligere paret godt om sin felles sønn, og det er 38-åringen som har hovedansvaret.

Åpnet seg

I fjor høst åpnet Riis seg om det noe overraskende bruddet. Det gjorde også hun i et intervju med Dagbladet Magasinet, der hun i tillegg snakket om karrieren og oppveksten.

Hun var imidlertid klar på at hun ikke ønsket å si så mye om selve bruddet, fordi hun ville skåne sønnen, men forklarte noe likevel.

OVERRASKER: Mie og Ali fant kjærligheten på «Love Island». Nå forteller de om hvordan det første året har vært, og avslører at ting ikke gikk helt som det skulle på tampen av året. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/ Rød Løper Vis mer

- Det å få barn, og det å gjennom et brudd, er to store ting. Og for meg skjedde de tingene ganske nær hverandre i tid, innrømmet skuespilleren.

Å stå midt i offentlighetens søkelys når man går gjennom et slikt brudd, beskrev hun som vondt, men hun påpekte at et brudd er vondt uansett.

- Kanskje tenker jeg litt mer «herregud, hva tror folk nå?», eller «ser de ekstra på meg?», men bortsett fra det, tror jeg følelsene er de samme, la hun til.

LES OGSÅ: «Farmen»-profilen avslører brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer