Grey's Anatomy:

Avslører «Grey's»-hemmelighet

«Grey's Anatomy»-stjernen avslører hvorfor hun har blitt værende i serien.

VALGTE PENGER: Ellen Pompeo valgte økonomisk trygghet over skuespillerjag. Foto: Pa Photos.
VALGTE PENGER: Ellen Pompeo valgte økonomisk trygghet over skuespillerjag. Foto: Pa Photos. Vis mer
Publisert

I 15 år har Ellen Pompeo (50) spilt Meredith Grey i TV-serien «Grey's Anatomy». Det ble avslørt i 2018 at Pompeo hadde forhandlet frem en lønn på 20 millioner dollar per år, noe som gjorde henne til en av de høyest betalte skuespillerne på TV.

Nå forteller skuespilleren at økonomisk trygghet er den største grunnen til at hun har blitt i den eviglange tv-serien.

- For meg var det å ha en lykkelig familie viktigere enn karriere. Jeg hadde ikke noen spesielt god barndom, så det å ha en flott mann og tre vakre barn var noe jeg trengte for å lukke hullet i hjertet mitt, sier Pompeo i podkasten «Jemele Hill is Unbothered».

Valgt å tjene penger

Pompeo får også en betydelig sum for å produsere «Grey's»-spinoffen, «Station 19».

- Jeg har valgt å tjene penger, istedenfor å jage etter kreative skuespillerjobber. Jeg liker ikke å jage etter noe, og for meg besto skuespilleryrket av nettopp det, sier hun.

SJOKK-SERIE: I tv-serien «Temptatation Island» dra fire par til en sydhavsøy for å teste forholdet. Og i sesong 2 går ting går veldig heftig for seg. Vis mer

Pompeo tjener 575 000 dollar per episode, over 5 millioner kroner. Hennes økonomiske stabilitet har frigjort henne fra den voldsomme konkurransen i skuespilleryrket. Hun sier samtidig at ting ville vært annerledes om hun var yngre.

- Jeg begynte ikke i «Grey's» før jeg var 33 år, og jeg fikk mitt første barn da jeg var 40. Kanskje ting ville vært annerledes om jeg hadde startet før. Men i min alder har man ikke lyst til å trygle og be om suksess. I tillegg er jeg veldig fornøyd med å bare være kjent for én rolle, sier hun.

Corona-sesong

Legene ved det fiktive sykehuset «Grey Sloan Memorial Hospital» har gjennom seriens femtenårige løp blant annet opplevd terrorangrep, jordskjelv og flystyrt. Nå må de kanskje hanskes med en pandemi.

Det var under panelsamtalen «Quaranstreaming» at en av seriens produsenter, Krista Vernoff, lettet på sløret om den kommende syttende sesongen, ifølge Entertainment Weekly. Hun sier de nå har «en mulighet og et ansvar» for å formidle hvordan coronapandemien har påvirket helsearbeiderne som har stått i frontlinjen.

- Før hver sesong inviterer vi ekte leger til å komme og fortelle oss om sine opplevelser, og det er alltid mange ville historier. I år har det føltes mer som terapi, sier hun.

LES OGSÅ: - Derfor ble jeg egentlig sparket fra «Grey's Anatomy»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer