Elin Kjos

Avslører gladnyhet: - Begynnelsen på noe stort

Den svenske influenseren deler ny helseoppdatering med følgerne sine.

GLADMELDING: Treningsinfluenser deler gladmelding på Instagram. Foto: Skjermdump fra Instagram / Elin Kjos
GLADMELDING: Treningsinfluenser deler gladmelding på Instagram. Foto: Skjermdump fra Instagram / Elin Kjos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snart har det gått halvannet år siden den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (33) fikk livet sitt snudd på hodet. I mars i fjor ble det nemlig funnet en over tjue centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes, som skulle vise seg å være kreft med spredning.

Kjos oppdaget den alvorlige sykdommen etter å ha hostet over en lengre periode, og etter et besøk hos legen fant de svaret.

På 33-åringens Instagram får følgerne et innblikk i den kreftsyke influenserens sykdomsreise.

Her deler hun både opp- og nedturer om den svært alvorlige diagnosen, og onsdag kunne Kjos dele den etterlengtede gladnyheten med følgerne sine.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

Gikk ikke etter planen

Den siste tiden har vært preget av både usikkerhet og uro for den svenske influenseren, da hun har ventet på svar fra en forskningsstudie hun skulle være med på i høst.

Forrige uke kunne hun avsløre studiedeltakelsen til følgerne sine på Instagram. Under bildet skriver hun at forskere har jobbet med en spesielt tilpasset vaksine fremstilt av influenserens egne celler og vev.

«Om alt går som forskerteamet mitt har planlagt (det er fortsatt en liten detalj som må på plass), så skal jeg få første dose av vaksinen om bare en uke», skrev hun videre.

Det skulle likevel vise seg å ikke gå helt etter planen. Forskerne oppdaget nemlig noe som gjorde at forskningstudiet ble utenfor rekkevidde for 33-åringen.

Under et nylig Instagram-bilde som viser en smilende Kjos skriver hun:

«En prøve jeg tok på torsdag viste at en av mine verdier (som er en normalverdi for meg) lå utenfor referansen for å bli godkjent for studiet. Det var som om at teppet under beina mine ble dratt bort på et lite sekund. Helt plutselig var jeg ikke godkjent for å engang kunne være med i studiet, på grunn av en avvikende verdi som jeg er 'født med'»

Se og Hør har i skrivende stund ikke lykkes i å få en kommentar fra Elin Kjos.

- Uvirkelig!

Kjos hadde forberedt seg innfor studiet i flere måneder, og tok det nesten «for gitt» at hun skulle delta. Beskjeden gikk derfor hardt innpå henne.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

«Disse dagene har jeg jobbet mye med å prøve å akseptere situasjonen mentalt - uansett hvordan det blir. Jeg vet jo at livet har en plan for meg og jeg vet at denne vendingen kom fordi jeg skulle lære noe av den. Det har vært utrolig vanskelig å forholde meg til, men jeg har ikke hatt noe annet valg.»

Ting skulle imidlertid vise seg å snu nok en gang for Kjos, etter å ha fått grønt lys fra forskerteamet på onsdag morgen.

«I dag tidlig kom samtalen fra forskerteamet mitt som jeg har ventet på i all usikkerhet. Antageligvis den beste samtalen jeg har fått på veldig lenge. Til tross for avviket, er de villige til å ta meg med i studiet. Uvirkelig!!!», skriver en gledesfylt Kjos.

Hun vil derfor få muligheten til å være med i forskningsundersøkelsen, og vil bli gitt den første kreftvaksinedosen neste uke.

«Jeg er så klar nå og jeg vet at det her er begynnelsen på noe stort. Livet dere!! Der det er en vilje, er det en vei!!!!! Nå kjører vi!!!!», skriver hun avslutningsvis.

LES OGSÅ: - Jeg prøvde å ikke få panikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer