Boris Johnson og Carrie Symonds:

Avslører forlovelse - og babynyhet

Dobbel lykke for Storbritannias statsminister.

VENTER BARN: Boris Johnson og Carrie Symonds venter sitt første barn, som melder sin ankomst til sommeren. De har også blitt forlovet, kommer det frem i en uttalelse. Foto: NTB Scanpix
VENTER BARN: Boris Johnson og Carrie Symonds venter sitt første barn, som melder sin ankomst til sommeren. De har også blitt forlovet, kommer det frem i en uttalelse. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias statsminister Boris Johnson (55) og kjæresten Carrie Symonds (31) har forlovet seg. De venter også sitt første barn sammen, skriver en rekke britiske medier, deriblant Sky News og The Guardian.

- Statsministeren og Carrie Symonds er glade for å kunne meddele at de er forlovet, og at de venter et barn på forsommeren, sier en talsperson på vegne av paret.

Ifølge The Telegraph bekrefter Symonds også nyhetene på sin Instagram-profil.

- Jeg ville vanligvis ikke delt slike ting her, men jeg vil at vennene mine skal høre det fra meg. Mange av dere vet det allerede, men for vennene mine som fortsatt ikke gjør det, ble vi forlovet i slutten av 2019. Og vi venter et barn på forsommeren, har Symonds skrevet på sin private profil, ifølge avisa.

Johnson og Symonds har bodd sammen i 10 Downing Street siden Boris Johnson tok over som Storbritannias statsminister etter Theresa May i juli 2019.

Sist gang en sittende statsminister fikk barn, var da David og Samantha Cameron fikk dattera Florence Rose Endellion i august 2010, skriver Sky News.

Johnson har tidligere vært gift med Marina Wheeler.

STORE PLANER: Statsministeren og forloveden venter sitt første barn til sommeren. Foto: NTB Scanpix
STORE PLANER: Statsministeren og forloveden venter sitt første barn til sommeren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ordensforstyrrelse

Det var i juli i fjor Boris Johnson ble Storbritannias statsminister. Britene fikk dermed også en ny «førstedame» - Carrie Symonds, som den gang var et heller ukjent navn.

Forholdet deres ble først bekreftet på grunn av en ordensforstyrrelse.

I midten av juni i fjor skrev flere britiske medier at politiet ble tilkalt til Boris Johnsons bopel, sør i London. Naboer hadde hørt krangling, skriking og tallerkener som gikk i tusen knas, og ble bekymrede. The Guardian var blant mediene som hørte opptak fra adressen, og det ble hevdet at Johnson uttalte at han nektet å forlate boligen.

Fram til det tidspunktet hadde britisk presse bare spekulert på om han og Symonds faktisk var kjærester, eller om de bare hadde et profesjonelt forhold. At de to faktisk bodde sammen, ble sett på som sikkert bevis for førstnevnte påstand.

I 2018 ble det kjent at Johnson skulle skilles fra Marina Wheeler, som han hadde vært gift med i 25 år. Paret meldte om skilsmissen gjennom en pressemelding, og skrev at de ikke ønsket å kommentere saken ytterligere.

BLIR MOR: Carrie Symonds skal bli mor for første gang. Foto: NTB Scanpix
BLIR MOR: Carrie Symonds skal bli mor for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Andre medier mente derimot å ha mer informasjon om bruddet. Sky skrev at det hadde blitt spekulert på at de to ikke bodde sammen lenger, og at han hadde vært utro med en yngre kvinne. En av kvinnene tabloidene pekte ut, var 24 år yngre Carrie Symonds.

Etter husbråket i fjor og bekreftelsen på forholdet, har tabloidene gravd fram stort sett alle aspekter av Symonds fortid. I perioden som kommer, vil trolig enda flere kort bli lagt på bordet om statsministerens mystiske kjæreste.

Carrie Symonds kommer fra en nokså velstående familie, og hennes far, Matthew Symonds, var med på å starte den populære avisa The Independent i sin tid.

Symonds har utdanning i kunsthistorie, og har også jobbet i den britiske PR-bransjen, og jobbet i Det konservative partiet.

Johnson og Wheeler kom til økonomisk enighet om skilsmissen i februar 2020.

LES OGSÅ: Legger seg flat etter rumpebråk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer