Hertuginne Meghan:

- Avslører fødeplaner

Hertugparets datter er ventet å komme til verden i sommer.

- PRØVER IGJEN: Hertuginne Meghan skal opprinnelig hatt et ønske om å føde hjemmet da sønnen Archie skulle komme til verden. Dette skal hun også ha et ønske om før den kommende fødselen i sommer. Foto: Shutterstock / NTB
- PRØVER IGJEN: Hertuginne Meghan skal opprinnelig hatt et ønske om å føde hjemmet da sønnen Archie skulle komme til verden. Dette skal hun også ha et ønske om før den kommende fødselen i sommer. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På valentinsdagen kom gladnyheten om at hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) venter sitt andre barn. Under Oprah-intervjuet røpet hertugparet at de venter en liten jente, og at termindatoen er i sommer.

- En jente, hva mer kan man be om? Nå har vi familien vår. Vi har fire, oss og våre to hunder, og det er flott, uttalte den britiske prinsen i intervjuet.

Fra før av har hertugparet sønnen Archie (1).

Nå kommer det imidlertid frem ytterligere detaljer om den kommende familieforøkelsen.

Ifølge Page Six planlegger hertuginne Meghan hjemmefødsel av datteren, som vil bli den første kongelige babyen som blir født i USA.

LØGNER: - Vi kan ikke forbli tause år de kommer med løgner, sier Meghan i intervju med Oprah Winfrey. Video: CBS Vis mer

Vil føde hjemme

Mens Meghan var gravid med sønnen Archie drømte hun visstnok om hjemmefødsel på Frogmore Cottage, men da Archie var en uke over termin, ble hun i stedet fraktet til Londons private Portland-sykehus, hvor hun fødte 6. mai 2019.

- Meghans plan var å ha hjemmefødsel med Archie, men du vet hva man sier om de mest gjennomførte planene... Til slutt rådet legene henne å dra til sykehus, og alt hun var interessert i var at Archie skulle komme til verden på en trygg måte, forteller kilden.

- Men hun har et vakkert hjem i California, og det er en vakker setting å føde datteren i, legger kilden til.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Det skal imidlertid nevnes at hertugparet bor nærme Cottage Hospital i Santa Barbara i California hvis hjemmefødselen ikke går etter planen. Sykehuset er ifølge Page Six kåret til et av de beste sykehusene i USA.

Det var i fjor hertugparet gikk til innkjøp av en eiendom i Montecito til 131 millioner norske kroner - etter at de trakk seg tilbake fra sine kongelige plikter og flyttet til California.

Ifølge kilder til Page Six planlegger hertuginnen også å ta fødselspermisjon. I løpet av sin forrige fødselspermisjon hadde hun imidlertid nok å henge fingrene i. Hertuginnen var nemlig blant annet gjesteredaktør for Changemakers-utgaven av britiske Vogue.

GIGANTISK: Prins Harry og hertuginne Meghans nye hjem ligger godt skjermet fra offentligheten, og har god plass til det meste. Foto: Google Maps
GIGANTISK: Prins Harry og hertuginne Meghans nye hjem ligger godt skjermet fra offentligheten, og har god plass til det meste. Foto: Google Maps Vis mer

Uklart

Som nevnt er hertugparets datter ventet å komme til verden i sommer. Da sønnen Archie kom til verden i mai 2019 ble fødselen kunngjort i en pressemelding delt på Instagram.

«Vi er glade over å annonsere at hertugparet av Sussex ønsket sitt første barn velkommen i morgentimene 6. mai 2019. (...) Både hertuginnen og babyen er sunne og friske, og paret takker for all gleden og støtten i denne spesielle tiden i livene deres. Flere detaljer vil bli delt i de kommende dagene», sto det skrevet i Instagram-innlegget.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

Bare dager etter viste de frem lille Archie for første gang. Foran et oppmøtt pressekorps holdt de den lille gutten, og sprudlet nærmest over av lykke da de fortalte om kjærligheten de har for barnet.

- Det er magisk og ganske flott, og nå har jeg verdens to beste karer her, så jeg er skikkelig lykkelig. Han har det søteste temperamentet. Han er så rolig. Han har vært som en drøm, så det har vært noen spesielle dager, sa hertuginne Meghan stolt den gang.

SNART STOREBROR: Her er Archie avbildet i 2019 sammen med hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Toby Melville/ Reuters / NTB
SNART STOREBROR: Her er Archie avbildet i 2019 sammen med hertuginne Meghan og prins Harry. Foto: Toby Melville/ Reuters / NTB Vis mer

Denne gangen er det imidlertid uvisst hvordan hertugparet vil kunngjøre fødselen av det kommende familiemedlemmet.

- Det er uklart, nå som Meghan og Harry er private borgere, om de vil kunngjøre fødselen, eller hvordan det vil bli. Denne gangen trenger de ikke følge den kongelige protokollen, forteller kilden til Page Six.

Spontanabort

Veien til å få et barn til har ikke bare vært enkel for hertugparet. I slutten av november avslørte Meghan at hun i fjor sommer gjennomgikk en spontanabort.

Det gjorde hun i en kronikk i New York Times. Det hele startet som en vanlig juli-morgen, men plutselig skjønte hertuginnen at hun mistet sitt andre barn mens hun holdt sin førstefødte, Archie på armen.

OVERRASKET: Hertuginne Meghan viste seg i en videosnutt for CNN. Dette er hertuginnens første opptreden etter avsløringen om at hun hadde opplevd spontanabort. Video: CNN og Dagbladet TV Vis mer

«Timer senere lå jeg i en sykeseng og holdt ektemannen min sin hånd. Jeg kjente håndflaten og kysset knokene hans, våte av begges tårer», skrev hun, og fortalte at hun forestilte seg hvordan de skulle komme seg gjennom det.

Den gang var det ikke kjent at hertuginnen og prins Harry ventet nok et barn. Videre skrev hertuginne Meghan at å miste et barn betyr å bære en uutholdelig sorg, opplevd av mange, men snakket om av få.

«I smerten av tapet vårt innså ektemannen min og jeg at i et rom med 100 kvinner, har 10 til 20 av dem opplevd spontanabort. Likevel forblir samtalen tabu, full av uberettiget skam, og en evig sirkel av ensom sorg», fortsatte hun.

LES OGSÅ: - Påstandene er langt fra sanne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer