Linda Evangelista:

Avslører fem år lang hemmelighet

Linda Evangelista ble regnet som en av 80- og 90-tallets berømte supermodeller.

SUPERMODELL: Linda Evangelista var sammen med navn som Cindy Crawford, Naomi Campbell og Kate Moss regnet som en av de store supermodellene. Her er hun avbildet i 2008. Foto: NTB
SUPERMODELL: Linda Evangelista var sammen med navn som Cindy Crawford, Naomi Campbell og Kate Moss regnet som en av de store supermodellene. Her er hun avbildet i 2008. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Utover 80- og 90-tallet var hun på «alles» lepper. Sammen med supermodeller som Cindy Crawford (55), Naomi Campbell (51) og Kate Moss (47), var Linda Evangelista (56) å se på catwalker verden over, iført klær fra svindyre luksusmerker.

Evangelista har imidlertid holdt seg i bakgrunnen de siste årene, og forklaringen på det kommer hun med torsdag denne uken.

Smertefult og mislykket

I et Instagram-innlegg rettet mot sine i overkant av 900 000 følgere, deler den tidligere supermodellen et hvitt bilde fylt med tekst. I teksten avslører hun en hemmelighet hun skal ha holdt på i fem år.

«I dag tok jeg et stort steg mot å rette opp i en feil jeg har lidd av og holdt for meg selv i fem år. Til mine følgere som har lurt på hvorfor jeg ikke har jobbet mens mine jevnaldrendes karrierer har blomstret», åpner hun.

Videre kan hun fortelle at hun for en tid tilbake gjennomgikk en figurforming og fjernet fett gjennom omstridt nedkjølingsteknologi, også kaldt «Cool Sculpting». Metoden, som hevder å fryse bort fettceller, skal imidlertid ha gjort det motsatte hos Evangelista.

«Det forstørret fettcellene mine, fremfor å redusere dem, og etterlot meg permanent deformert, selv etter å ha gjennomgått to smertefulle, mislykkede korrigerende operasjoner», hevder hun videre, og legger til:

«Jeg har blitt etterlatt, slik media fremstiller det, som ugjenkjennelig».

Dyp depresjon

I etterkant av behandlingen, skal Evangelista ha fått påvist Paradoxical Adipose Hyperplasia (PAH), en sjelden bivirking av denne type nedkjølingsteknologi, som resulterer i en gradvis forstørrelse av det behandlede området, ifølge NCBI.

Evangelista hevder selv at hun ikke ble advart mot bivirkningen, og det hele skal ha tæret stort på psyken hennes. Hun mener det også har ødelagt karrieren hennes.

«PAH har ikke bare ødelagt levebrødet mitt, men har også sendt meg i en nedadgående spiral av depresjon, dyp tristhet og den dypeste formen for selv-isolering. I prosessen har jeg blitt eneboer».

BEKLAGER: Høsten 2018 røpet supermodellen Heidi Klum at hun aldri besvarte en tekstmelding fra rapstjernen Drake, der han ba henne med ut på date. Nå røper hun hos Ellen DeGeneres hvordan han reagerte da hun endelig svarte ham. Vis mer

Saksøker eier

Hun forteller videre at hun har gått til søksmål mot firmaet som er ansvarlig.

I søksmålet fremkommer det at Evangelista gjennomgikk syv behandlinger med Zeltiqs CoolSculpting mellom august 2015 og februar 2016. Selskapet, som er navngitt som saksøkt i saken, markedsførte prosedyren med en beskrivelse som lød slik, ifølge søksmålet: «ingen operasjon, ingen anestesi, ingen nedetid sammenlignet med fettsugingskirurgi». Det skriver NBC News.

Den tidligere superstjerna krever 50 millioner dollar i erstatning. Firmaet skal imidlertid ikke ha kommentert søksmålet, ifølge nettstedet.

Nå ønsker hun å gå videre med livet sitt.

«Jeg går videre for å kvitte meg med skammen, og deler historien min offentlig. Jeg er så lei av å leve slik. Jeg ville likt å kunne gå ut døren min med hodet hevet, til tross for at jeg ikke ser ut som meg selv lenger», avslutter hun.

LES OGSÅ: Slår tilbake: - Alle har det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer