Gaute Grøtta Grav slutter:

Avslører «Farmen»-stopp

Etter 16 sesonger er det over for Gaute Grøtta Grav.

GIR SEG: For mange er Gaute Grøtta Grav en viktig del av «Farmen». Nå gir han seg. Foto: Espen Solli
GIR SEG: For mange er Gaute Grøtta Grav en viktig del av «Farmen». Nå gir han seg. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at TV 2 har hatt enorm suksess med «Farmen» og «Farmen kjendis». Mens sistnevnte program nå ledes av fjorårets vinner, Tiril Sjåstad Christiansen (24), har Gaute Grøtta Grav (40) vært fast programleder for «Farmen» gjennom 16 sesonger.

Han ledet også de første tre sesongene av kjendisutgaven.

Nå er det imidlertid over for Grøtta Grav, som gir seg som programleder for «Farmen». Det bekrefter han selv overfor Se og Hør.

- Etter 16 sesonger med både «Farmen» og «Farmen kjendis» har jeg bestemt meg, jeg slutter med «Farmen» nå, og gleder meg til å jobbe med andre prosjekter, sier han.

Ifølge 40-åringen er dette en beslutning han har tenkt mye på. Nå som de mest involverte er informert, føles det mest av alt befriende for ham.

- Fremover kan jeg si ja til ting jeg tidligere har måttet takke nei til på grunn av «Farmen»-opptak, og det er en hyggelig bonus, fortsetter han, og legger til at han allerede har fått noen interessante tilbud om nye prosjekter, både i TV 2 og andre steder.

Nå vil programlederen bruke tiden som kommer til å sette kursen videre.

- Jeg har ord på meg for å være et vandrende «Farmen-leksikon», og det er nok riktig, jeg kjenner ikke noen som vet mer om «Farmen»-produksjonen enn meg. Da jeg informerte TV 2 om at jeg ønsket nye oppgaver, ble jeg spurt om jeg kan være rådgiver for «Farmen» fremover. Jeg takker for tilliten, men for meg føles det mest riktig å slutte helt med «Farmen» nå, og ikke henge igjen som syvende far i huset.

AVSLØRER: «Farmen kjendis»-aktuelle Vidar Villa avslører at det blir litt drama også i årets sesong. Vis mer

Grøtta Grav opplever stor forståelse for valget sitt, både fra sine nærmeste, venner og kolleger.

-« Farmen» har vært en stor del av livet siden jeg vant programmet i 2001, og etter at jeg begynte som programleder i 2004, har det egentlig bare blitt mer og mer «Farmen» for hvert år som har gått.

At han nå gir seg tror han de fleste skjønner og aksepterer. Kapittelet om «Farmen» har ifølge 40-åringen vært langt og innholdsrikt, og nå gleder han seg til å starte på et nytt i livets bok.

Vant «Farmen»

Som nevnt ledet 40-åringen sin siste «Farmen kjendis»-sesong i fjor. Da det ble kjent at han hadde gitt stafettpinnen videre til Sjåstad Christiansen, uttalte Grøtta Grav at totalbelastningen med å lede to så store suksesser årlig hadde blitt i overkant.

Han vant selv den aller første sesongen av «Farmen» i 2001, og har på mange måter vært synonym med «Farmen» siden den gang. Det føler Grøtta Grav selv også.

«FARMEN KJENDIS»: Casten til den fjerde sesongen av «Farmen Kjendis» er klar, og vi blir litt bedre kjent med gjengen. Vis mer

- Uansett hvor jeg er i Norge, så merker jeg at entusiasmen rundt programmet er stor. Det har vært veldig motiverende, og de gode tilbakemeldingene fra seerne har vært mye av drivkraften min disse åra, sier han til Se og Hør.

«Farmen» har i alle år engasjert både folk og media til det ytterste. For programlederen har det vært interessant å være en viktig del av prosjektet i så mange år.

- Men et slik engasjement er på både godt og vondt, og noen av oppslagene fra pressen i kjølvannet av «Farmen»-episoder kommer jeg ikke til å savne.

Når Grøtta Grav nå legger «Farmen»-karrieren på hylla, er det naturligvis både rart og trist, og han forteller at flere kolleger har påpekt nettopp dette.

- Jeg forlater «Farmen» på et godt sted. Jeg ønsker programmet fortsatt suksess videre. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye prosjekter. For første gang på 15 år er ikke timeplanen for høsten spikret allerede i februar. Det føles uvant - og veldig deilig.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, berømmer innsatsen Gaute har lagt ned i programmet alle disse årene:

- Vi i TV 2 vil takke Gaute for å ha vært en veldig viktig programleder i denne suksessen både foran og bak kamera i alle disse årene. Mye har skjedd siden Gaute dukket opp som deltager og vant «Farmen» i 2001. Det at Gaute har vært programleder i hele 18 år sammenhengene i et av Norges mest sette realityprogram må være en form for rekord i seg selv. Nå skal vi finne en verdig programleder som kan ta over fakkelen i «Farmen» på en god måte, sier Kathrine Haldorsen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tisset på seg på glattcelle

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer