Zara Tindall:

Avslører enda en spontanabort

Spontanaborten i 2016 er ikke den eneste spontanaborten barnebarnet til dronning Elizabeth har opplevd.

TO SPONTANTABORTER: I et nylig intervju avslører Zara Tindall, barnebarnet til dronning Elizabeth, at hun allerede hadde opplevd en spontanabort før den kjente spontanaborten i 2016. Foto: NTB Scanpix
TO SPONTANTABORTER: I et nylig intervju avslører Zara Tindall, barnebarnet til dronning Elizabeth, at hun allerede hadde opplevd en spontanabort før den kjente spontanaborten i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På julaften i 2016 kom den triste nyheten om at Zara Tindall (37), datteren til prinsesse Anne av England, og ektemannen, tidligere rugbyspiller Mike Tindall (39), hadde mistet sitt ufødte barn.

Nyheten om spontanaborten kom kun en drøy måned etter at paret hadde kunngjort at de skulle bli foreldre for andre gang, ifølge People.

I et nylig intervju med The Times avslører Zara at dette ikke er den eneste spontanaborten hun har opplevd. Rett før graviditeten som endte galt, skal nemlig 37-åringen ha opplevd sin første spontanabort.

- Vi snakket ikke om det fordi det var for ferskt, fortalte hun til avisen.

- Spontanabort kan skje så tidlig i prosessen at det er veldig få som vet om det. Det tror jeg er grunnen til at det er veldig få som prater om det, la hun til.

Skummelt

Da Zara fant ut at hun igjen hadde blitt gravid, etter den første spontanaborten, var hun allerede så langt på vei at hun ikke hadde annet valg enn å beholde barnet.

TOBARNSFORELDRE: Tross to spontanaborter smiler nå lykken for Zara Tindall og ektemannen Mike Tindall, som nå er foreldre til Mia (4) og nyfødte Lina. Foto: NTB Scanpix
TOBARNSFORELDRE: Tross to spontanaborter smiler nå lykken for Zara Tindall og ektemannen Mike Tindall, som nå er foreldre til Mia (4) og nyfødte Lina. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til The Times forteller Zara at det hardeste var å fortelle alle andre om graviditeten, ettersom hun nettopp hadde vært gjennom en spontanabort.

Men uansett hvor redd Zara var, stilte familien alltid opp og støttet henne.

- Alle var veldig bekymret for meg. Det var en tid familien min virkelig stilte opp, og jeg trengte dem, uttalte hun.

Til avisen forteller også barnebarnet til dronning Elizabeth at hun fant motivasjon og styrke gjennom å lese brev og tekster fra andre mødre som hadde opplevd det samme som henne.

- Det er noe mange familier opplever, men så, heldigvis, ender de fleste historiene jeg har hørt lykkelige. De har gått videre og fått flere barn, fortalte hun.

Enda en spontanabort

Men så skulle det vonde igjen inntreffe den sårbare vordende moren. På julaften 2016 skjedde det igjen - og denne gang i full offentlighet.

I et intervju med The Sunday Times i mai 2017, valgte ektemannen hennes å snakke ut om perioden etter spontanaborten.

Der trakk han blant annet frem at datteren Mia Grace (4), som de fikk i 2014, hadde vært et avgjørende lyspunkt for ham og kona midt oppi tragedien:

- Vår velsignelse har vært Mia. Uansett hvor nedfor vi føler oss, så kommer hun løpende opp i ansiktene på oss.

I samme intervju fortalte han at paret også innså at de ikke var alene om å miste et ufødt barn.

- En ting man lærer, er hvor mange andre folk som er nødt til å gå gjennom det samme, sa Mike Tindall i avisintervjuet, ifølge Daily Mail.

Lykkelige

Lykken så imidlertid ut til å snu for paret som i juni kunne glede seg over å få deres andre datter, Lina.

Det kunngjorde Buckingham Palace i en pressemelding.

Dette er parets andre barn, og det syvende oldebarnet til den britiske dronningen.

LES OGSÅ: - Jeg har alltid følt meg skyldig