Avslører dramatisk spontanabort

- Jeg fikk mer og mer panikkfølelse, sier Anbjørg Sætre Håtun.

DRAMATISK: I boken «God bedring! 10 bud for hvordan du har det best mulig i møte med sykdom» forteller Anbjørg Sætre Håtun om den dramatiske spontanaborten. Foto: TV3
DRAMATISK: I boken «God bedring! 10 bud for hvordan du har det best mulig i møte med sykdom» forteller Anbjørg Sætre Håtun om den dramatiske spontanaborten. Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Etter at den tidligere TV3- og NRK-programlederen Anbjørg Sætre Håtun (39) hadde blitt frisk etter brystkreften, forsøkte hun i fire år med å bli gravid. Derfor var jubelen stor da det viste seg at det var et barn på vei i mai i fjor.

Men det ville seg ikke for Sætre Håtun.

- Det lille hjertet slo helt perfekt, fosteret lå helt perfekt, det var som legen på Riksen sa: «Når det ser så bra ut skal det utrolig mye til for at det ikke går bra». Vi var utrolig lykkelige. Så skjer plutselig det som ikke skal skje, men som selvsagt skjer. Jeg er jo ikke den eneste som har spontanabortert. Men jeg hadde jo prøvd å bli gravid i fire år, så da føltes det på en måte enda mer dyrebart. Jeg ble gravid med IVF i naturlig syklus, forteller hun i den nye boken «God bedring! 10 bud for hvordan du har det best mulig i møte med sykdom», ifølge VG.

Spontanaborten var svært dramatisk, og Anbjørg forteller at hun ble «dritsyk» av det hele.

- Det kjentes ut som jeg skulle ha mensen. Så jeg gikk på nettet og søkte på alt som kunne gi meg indisier på at dette ikke nødvendigvis var farlig. Så ser jeg bare at det drypper blod på gulvet, og jeg får etter hvert mer og mer panikkfølelse. Etter hvert blødde jeg mye og da var det som om hjertet mitt stoppet litt.

Det ble spekulert i om Sætre Håtun var gravid i fjor, etter at hun viste seg fram med ektemannen, Jono El Grande, under Oslo Fashion Week i februar. Det stemte ikke, og El Grande slo tilbake mot ryktene.

Nå forklarer Anbjørg at hun fortsatt håper på å få barn, og at paret også har vært innom tanken på å adoptere.

Programlederen har blant annet ledet TV3-serien «Det blir bedre» og NRK-serien «Puls».
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Nei, hun er ikke gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer