Michelle Obama:

Avslører døtrenes strenge regime

Den tidligere førstedamen er overrasket over at barna i det hele tatt fikk seg venner.

STRENG SIKKERHET: Michelle Obama letter på sløret om den strenge sikkerheten rundt døtrene under perioden da familien bodde i Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix
STRENG SIKKERHET: Michelle Obama letter på sløret om den strenge sikkerheten rundt døtrene under perioden da familien bodde i Det hvite hus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2009 trådte Barack Obama (57) inn i rollen som USAs 44. president, og flyttet dermed inn i Det hvite hus sammen med kona Michelle Obama (55) og deres to døtre, Malia (21) og Sasha (18).

Etter åtte år som USAs førstefamilie, flyttet Obama-familien ut av det hvite hus i 2017, da Donald Trump (73) overtok presidentembetet.

Å leve i et av verdens mest berømte hus, er det ikke mange som kan se for seg. I alle fall ikke når man er henholdsvis ti og syv år gamle, som Malia og Sasha var da faren ble president.

Michelle Obama har tidligere uttalt seg om at ekteparet prøvde å gjøre døtrenes liv så normalt som mulig, til tross for at situasjonen, naturlig nok, var noe annerledes.

UVENTET: Michelle Obama kastet glans over Grammy-utdelingen. Klipp: Thea Hope Vis mer

Overrasket over at de hadde venner

I et nylig intervju under Essence Festival, avslører 55-åringen hvor vanskelig det var for døtrene både å få sitt første kyss og å overnatte hos venner under perioden familien på fire levde i Det hvite hus.

- Barna mine hadde væpnede vakter med seg overalt. Prøv å forestille deg å få ditt første kyss med masse menn med våpen og øretelefoner rundt deg, forteller hun til Gayle King, ifølge Us Weekly.

Videre forteller Michelle at hun er overrasket over at døtrene Sasha og Malia i det hele tatt fikk seg venner. Det viste seg nemlig at det ikke var en enkel affære å la døtrene overnatte hos vennene sine.

2015: Hvis døtrene Sasha og Malia skulle overnatte hos vennene sine var det visse forhåndsregler som måtte tas. Foto: NTB Scanpix
2015: Hvis døtrene Sasha og Malia skulle overnatte hos vennene sine var det visse forhåndsregler som måtte tas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Se for deg å få Malia og Sasha på et overnattingsbesøk og du får beskjed om: Ok, vi trenger personnummeret ditt, fødselsdatoen din. Det kommer menn for å sjekke over huset ditt. Hvis du har våpen og narkotika, må du fortelle dem om det, fordi de kommer til å finne det uansett. Ikke lyv, fortalte Michelle Obama og la til:

- De skal ikke ta det fra deg, men de trenger å vite hvor det er. Og forresten det vil være en mann med våpen som kommer til å sitte på verandaen hele natten. La han komme inn for å bruke badet deres, det hadde vært fint.

Saken fortsetter nedenfor.

- Ikke gjør oss flaue

Familien på fire var bosatt i Det hvite hus fra 2009 til 2017, og i helgen fortalte den tidligere førstedamen åpenhjertig om forventningene hun og ektemannen Obama hadde til døtrene under ektemannens presidenttid.

Det gjorde hun da hun gjestet tv-programmet «CBS This Morning».

- I åtte år fortalte vi dem: ja, faren din er president. Det har ingenting å gjøre med dere. Få rumpene deres på skolen. Ja, du har sikkerhetsvakter, bare ignorer dem, de er ikke her for dere. Målet deres er å gå på skolen, komme hjem og få gode karakterer. Ikke lag en scene og ikke gjør oss flaue.

2015: Ekteparet Michelle og Barack Obama prøvde så godt det lot seg gjøre å la døtrene få en så normal hverdag som mulig. Her er Michelle avbildet sammen med Sasha og Malia på vei ut av et fly i Italia. Foto: NTB Scanpix
2015: Ekteparet Michelle og Barack Obama prøvde så godt det lot seg gjøre å la døtrene få en så normal hverdag som mulig. Her er Michelle avbildet sammen med Sasha og Malia på vei ut av et fly i Italia. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I mars gjestet for øvrig 55-åringen Conan O'Briens podkast, «Conan O'Brien Needs a Friend» hvor hun beskrev hvordan de prøvde sitt beste for å skape en slags kokong av normalitet i en ellers ganske så «crazy», unormal verden.

Trodde ingen ville komme

For ekteparet var det viktig å la de to døtrene gjøre det alle andre barn gjorde. Derfor inviterte de ofte vennene deres på overnatting i Det hvite hus.

55-åringen fortalte at Malia og Sasha ved flere anledninger uttalte at «ingen vil komme til Det hvite hus», men at de likevel hadde overnattingsbesøk.

- De trodde at ingen ville komme, og jeg sa bare: «Du tar feil, min venn». Men i deres øyne handlet det jo egentlig om at de ikke ville være hjemme hele tiden, og heller ville dra hjem til noen andre.

FAMILIEIDYLL: Her er hele familien bestående av Michelle, Malia, Barack og Sasha, avbildet i Det hvite hus i 2011. Foto: NTB Scanpix
FAMILIEIDYLL: Her er hele familien bestående av Michelle, Malia, Barack og Sasha, avbildet i Det hvite hus i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere førstedamen setter pris på og hyller døtrene for hvordan de taklet livet i Det hvite hus - der de tross alt tilbrakte store deler av barndommen sin.

- Jeg hyller barna mine for hvordan de har håndtert det hele. De har måttet ofre mye av barndommen sin ved å leve på den måten. I en så ung alder, hvordan skal man forholde seg til alt? Det er de som har gått ut i verden hver dag, og forsøkt å være normale jenter, sa hun.

KANONBALL: Da James Corden og Michelle Obama inviterte til kanonball, gikk det hardt utover enkelte. Video: Viaplay Vis mer

LES OGSÅ: Obama-familien på «hemmelig» luksusferie

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer