DMX er død:

Avslører dødsårsaken

Rapperen, som døde i april, ble bare 50 år gammel.

DØDE: DMX gikk bort i april - først nå blir dødsårsaken offentliggjort. Foto: Reuters/NTB
DØDE: DMX gikk bort i april - først nå blir dødsårsaken offentliggjort. Foto: Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av april kom den triste nyheten om at den 50 år gamle rapperen DMX, født Earl Simmons, var død. Dødsbudskapet kom bare kort tid etter at han hadde blitt innlagt på sykehus, etter et hjerteinfarkt.

Fram til nå har det ikke vært kjent hva som gjorde at musikeren mistet livet. Etter diverse spekulasjoner i amerikanske medier, har svaret kommet: DMX døde som følge av hjerteinfarkt, ifølge en kilde ved et rettsmedisinsk kontor i New York.

Det er det anerkjente underholdningsmagasinet Vulture som har snakket med den sakkyndige, som forteller at DMX var hjernedød allerede da nødetatene ble kontaktet. Han ble senere fraktet til White Plains Hospital i New York, der han sovnet inn noen dager ettepå.

- En kjede av hendelser

- Hjerteinfarktet sørget for at blodsirkulasjonen i hjernen stoppet, og han våknet aldri opp igjen, forteller rettsmedisineren.

DMX skal også ha hatt kokain i kroppen da han døde, som skal ha hatt sammenheng med dødsfallet.

- Den akutte kokainforgiftningen utløste en kjede av hendelser, opplyser kilden.

Rapperen ble som nevnt hasteinnlagt på sykehus i april.

«Vi ber om at dere har Earl/DMX og oss i tankene deres, at dere ber for ham og at dere samtidig respekterer at vi gjerne vil ha ro i denne vanskelige tida», skrev familien i en uttalelse, ifølge People.

Nakia Walker, DMXs manager, uttalte at rapperen var i en vegetativ tilstand. Til Buzzfeed News forklarte Walker at tilstanden hans var uforandret, med lunge- og hjernesvikt - og ingen hjerneaktivitet.

MUMIFISERT: En kvinnelig sektleder ble funnet død og mumifisert i Colorado i slutten av april. Bilder: SAGUACHE COUNTY / YOUTUBE / KUSA / DR. PHIL Vis mer

Kort tid senere meldte familien at han var død.

«Vi er veldig lei oss over å kunngjøre at vår kjære DMX, født Earl Simmons, døde 50 år gammel med familien ved sin side».

«Earl var en kriger som kjempet til det siste. Han elsket familien sin med hele sitt hjerte og vi verdsetter tida vi fikk med ham», skrev familien videre.

Rapperen etterlot seg hele 15 barn, samt forloveden Desiree Lindstrom.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer