John Gilbert Getty:

Avslører dødsårsaken

Barnebarnet til oljegiganten gikk bort i november.

GIKK BORT: Dødsårsaken til John Gilbert Getty ble klar to måneder etter hans død. Foto: Privat
GIKK BORT: Dødsårsaken til John Gilbert Getty ble klar to måneder etter hans død. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

John Gilbert Getty ble bare 52 år gammel. Han døde 20. november i fjor. Han var barnebarnet til oljegiganten J. Paul Getty, som var verdens rikeste i 1966.

Over to måneder etter dødsfallet er dødsårsaken offentliggjort.

Kjendisnettstedet TMZ har fått bekreftet av rettsmedisineren i Bexar County i Texas at 52-åringen døde av komplikasjoner av fentanyl-forgiftning.

Overdose

Med andre ord døde milliardærarvingen grunnet en overdose av opioidet fentanyl. Han hadde hjertesykdom og kols, som ble forverret av overdosen. Rettsmedisinerne har ifølge nettstedet konkludert med at overdosen var et uhell.

John Gilbert etterlot seg datteren Ivy Getty og brødrene Peter og Billy.

«John var en talentfull musiker som elsket rock and roll. Han vil bli dypt savnet», sa familien i en uttalelse da dødsfallet ble kjent.

Dette dødsfallet var imidlertid ikke den første tragedien i Getty-familien. John Gilberts bror Andrew ble funnet død i 2015 etter en overdose metamfetamin. Også moren, Ann Gilbert Getty døde i fjor, bare to måneder før sønnen. Hun døde av hjerteinfarkt.

Musikerens datter har i ettertid delt en rørende hyllest til ham i sosiale medier.

«Min far var den råeste, kuleste mannen som noen gang har vært på denne planeten, og jeg vil for alltid være den stolteste datter. Jeg elsker deg så mye pappa. Livet er ondskapsfullt noen ganger. Jeg har ikke en, men to engler som vokter over meg nå», skrev hun til flere bilder av faren.

Suksessrik historie

Den avdøde moren til John Getty var et av oljegiganten J. Paul Gettys fem barn. Han var gift like mange ganger.

Hans formue ble til på 40-50-tallet. I 1957 ble han av Forbes anslått til å være god for et sted mellom 700 millioner og en milliard dollar. Ifølge TMZ er formuen i dag anslått til å måle fem milliarder dollar, tilsvarende 43 milliarder norske kroner.

DØDE: Modell og kjendissønn Harry Brant (24) døde 17. januar 2021. Video: NTB / Instagram / Ingebjørg Iversen Vis mer

Bestefar Getty var imidlertid ikke en som sløste av sin enorme pengebinge Getty Oil. Han var snarere en gjerrigknark som blant annet var kjent for å ha installert en betalingstelefon for gjester som var på besøk i huset hans i London.

STYRTRIK: J. Paul Getty avbildet sammen med kunstner og forfatter Robina Lund på 1960-tallet. Foto: Dezo Hoffman/ REX/ NTB
STYRTRIK: J. Paul Getty avbildet sammen med kunstner og forfatter Robina Lund på 1960-tallet. Foto: Dezo Hoffman/ REX/ NTB Vis mer

Han tjente sin første million sammen med faren bare 23 år gammel. Men det som virkelig fikk forretningen til både Getty og selskapet hans Getty Oil Company til å skyte fart, var børskrakket i 1929.

I kjølvannet av dette var det mulig å gjøre det han selv kalte spektakulært gode kjøp på amerikanske oljeaksjer. I 1934 overtok han det middelstore selskapet Tidewater. Og da han i 1949 fikk konsesjoner til oljeutvinning i den nøytrale sonen mellom Kuwait og Saudi-Arabia, gikk forretningen til himmels.

LES OGSÅ: Alvorlig bilulykke: - Blod overalt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer