Elon Musk:

Avslører diagnose

Reaksjonene har ikke latt vente på seg etter at Elon Musk ledet «Saturday Night Live». Han røpet også en diagnose på direkten.

VEKKER OPPSIKT: Elon Musk på «Saturday Night Live» har fått massiv oppmerksomhet. Foto: Backgrid UK/NTB
VEKKER OPPSIKT: Elon Musk på «Saturday Night Live» har fått massiv oppmerksomhet. Foto: Backgrid UK/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag dukket ingen ringere enn Tesla-gründer Elon Musk (49) opp som programleder i underholdningsprogrammet «Saturday Night Live».

På forhånd var det blandede reaksjoner, ettersom Musk tidvis har lirt av seg noen kontroversielle uttalelser - blant annet at panikken rundt coronapandemien er «dum».

Nådeløs anmelder

Tilbakemeldingene fra anmelderne er mildt sagt sprikende, men Phil Owens i The Wrap er nådeløs. Han går så langt som å kalle Musk «den verste "SNL"-verten i historien».

«Han er faktisk et svart hull av moro, uten et snev av karisma, og han leverte en opptreden som var på nivå med et ungdomsskole-teater», skriver han.

COMEBACK: Over tre år siden Adeles forrige offentlige opptreden, er hun endelig tilbake når hun er vert for «Saturday Night Live» lørdag 24. oktober. Video: SNL Vis mer

Daniel Fienberg i The Hollywood Reporter er langt snillere, som mener opptredenen er heller forglemmelig enn kontroversiell.

Abigail Rosenthal i Chron synes ikke episoden var spesielt bemerkelsesverdig, men har få godord å si om verten.

«Til syvende og sist var det greit. Det var whatever. Det var ganske kleint. Det virket som en relativt normal (likevel ikke veldig morsom) episode av "SNL"», skriver hun.

Hun reagerer på at kanalen holdt seg på avstand fra Musks tidligere kontroversielle uttalelser, og sier at hun begynte å lure på om han hadde betalt for å få lede programmet.

«Noen ganger nesten god»

The New York Post har imidlertid noen lovord på lager. Johnny Oleksinski mener hele episoden var «middelmådig», men at Musk sto for den beste delen. Han er ikke særlig imponert over sketsjene, men mener 49-åringen klarte seg greit gjennom det hele.

ANGRER: Jimmy Fallon angrer nå på at han valgte å parodiere Chris Rock på showet «Saturday Night Live» i 2000. Video: «Saturday Night Live», NBC Vis mer

Los Angeles Times sparer på de virkelige komplimentene.

«Han er aldri mindre enn ivrig, noen ganger nesten god, selv om det var rykk og napp i leveringen, med en tendens til å fiksere på stikkortene, himle med øynene og trekke på skuldrene».

Blandede reaksjoner fra seerne

Den svært lojale fansen til Musk ser imidlertid ut til å være fornøyd med opptredenen hans.

«Elon Musk gjorde en fantastisk jobb ved å lede "SNL". Elsket sketsjene. Elsket antrekkene. Bra skuespill», skriver en.

På IMDb har så langt 117 seere vurdert episoden til 4, 3 stjerner av 10 mulige.

På Twitter er tilbakemeldingene svært blandet.

«Dette er en av de verste, minst morsomme forsøkene på komedie jeg noensinne har sett. Både Elon Musk og NBC burde fått bot», skriver en.

«Elon Musk-sketsjene i går kveld var kanskje noen av de verste jeg har sett fra "SNL" på en stund», skriver en annen.

Røpet diagnose

Musk avslører også under sendingen at han har en autismediagnose.

- Jeg skaper faktisk historie nå ved å være den første personen med Aspergers som leder "SNL". I alle fall til å innrømme det, sier han innledningsvis i episoden.

Denne nyheten blir møtt med mye skryt og støtte.

«Shit, å få vite at han har Aspergers gir så mye mening, og forklarer mye om personligheten hans. Det gjør opptredenen hans enda mer imponerende også. Fortsett sånn, det er utrolig», skriver en i kommentarfeltet under videoen av monologen hans.

«Jeg synes Elon Musk gjorde en veldig god jobb på "SNL". All fantastisk suksess til side, det er en stor bragd for en person med Aspergers å gjøre det», skriver en på Twitter.

LES OGSÅ: Deler trist beskjed

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer