Felix Sandman:

Avslører diagnose

«Hjem til jul»-stjernen og artisten forteller åpenhjertig om hvordan han har tatt tak i problemene sine under pandemien.

ÅPENHJERTIG: Den svenske «Hjem til jul»-skuespilleren og artisten Felix Sandman fikk en etterlengtet pause da pandemien kom. Pausen har han brukt til å ta tak i problemene sine. Foto: Netflix
ÅPENHJERTIG: Den svenske «Hjem til jul»-skuespilleren og artisten Felix Sandman fikk en etterlengtet pause da pandemien kom. Pausen har han brukt til å ta tak i problemene sine. Foto: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken slippes sesong to av Netflix-serien «Hjem til jul», og det er nok flere som gleder seg til et gjensyn med skuespiller Ida Elise Broch (33), men trolig også den svenske artisten og skuespilleren Felix Sandman (22), som spiller rollen som Jonas i Netflix-suksessen.

De fleste kjenner nok også igjen Sandman fra Netflix-serien «Quicksand», eller for musikken med hitlåter som «Happy Thoughts » og «Tror Du Att Han Bryr Sig», som han har sammen med artist Benjamin Ingrosso (23).

I et ferskt intervju med Aftonbladet letter imidlertid 22-åringen på sløret om sidene av livet som ikke alltid er like lett.

Overfor den svenske avisen forteller Sandman innledningsvis om coronapandemien, og hvordan den har tvunget ham, som flere andre artister, til å utsette konserter og turneer.

SLIK MØTTE HUN KJÆRESTEN: Ida Elise Broch, som snart er aktuell i sesong to av «Hjem til jul», forteller at hun møtte sin nåværende kjæreste dagen etter «Hjem til jul»-innspillingen. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Tok tak i problemene

For 22-åringen ble imidlertid avlysningene og utsettelsene en etterlengtet pause, og han beskriver at han for første gang på åtte år har klart å ta livet med ro. Dette har han lært mye av.

- Jeg har tatt tak i deler av livet mitt som jeg tidligere følte jeg ikke hadde tid eller krefter til å ta tak i. Jeg er ferdig med ADHD-utredningen, jeg har begynt å gå til psykolog og slike ting som jeg lenge har ønsket å gjøre, men som det ikke har vært tid og rom til, forteller han.

Det skulle altså vise seg at artisten har ADHD, noe som ikke kom som en stor overraskelse på 22-åringen.

ENDELIG: Snart er ventetiden over, for «Hjem til jul 2» har premiere 18. desember. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Lommelegen står ADHD for attention deficit hyperactivity disorder. Personer med denne diagnosen har ofte problemer med konsentrasjon, hyperaktivitet og impulsivitet, og har hatt disse problemene siden barndommen.

Til den svenske avisen forteller imidlertid Sandman at utredningen for ADHD-diagnosen var en fin inngang til å få hjelp med problemene sine, forstå seg selv bedre og ikke minst hvordan han fungerer som person.

ÅPEN OM DIAGNOSE: Felix Sandman har fått påvist ADHD, noe han selv mener ikke kom som en stor overraskelse. Foto: TV 2
ÅPEN OM DIAGNOSE: Felix Sandman har fått påvist ADHD, noe han selv mener ikke kom som en stor overraskelse. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg defineres ikke av en diagnose, men jeg har vanskeligheter som denne diagnosen omfatter, og da har det vært veldig deilig å få spesialisert hjelp ut fra det. Du forstår hvorfor du jobber som du gjør, hvorfor du er dårlig til visse ting og hva man kan gjøre for å forbedre det, fortsetter han.

- Ingen er perfekte

Sandman mener at alle burde gå til psykolog på samme måte som man drar til legen for å sjekke helsa si. Dette fordi ingen mennesker er perfekte, påpeker han.

- Jeg er i en generasjon som har fremhevet og snakket mye om psykiske lidelser, og det er noe som har vært tabu lenge, men som vi virkelig begynner å komme vekk fra. Jeg synes det er bra å ha en objektiv, upartisk person som du bare kan snakke med om ting, legger han til.

ÅPEN: I kveldens episode av «En kveld hos Kloppen», avslører TV-personlighet og skuespiller Håvard Lilleheie at han fikk ADHD-diagnosen i voksen alder. Foto: TV 2 Vis mer

Som nevnt blir Sandman straks å se på skjermen igjen i den andre sesongen av «Hjem til jul». Den første sesongen av Netflix-serien inneholdt flere hete sexscener mellom rollekarakterene til Ida Elise Broch og Felix Sandman.

På privaten er imidlertid sistnevnte i et forhold med Andrea Kallström, og nylig tok Se og Hør en prat med ham for å høre hva kjæresten tenker om sexscenene.

- Det er en jobb, og det forstår kjæresten min. Hun holder på med musikk. Men samtidig så er det kanskje ikke kjempekult å se på, men hun forstår det, fortalte han, og la lattermildt til:

- Det var nok verre at jeg så sesong en med svigermora mi. Det første man ser er jo en sexscene, og jeg bare satt der og tenkte: «Hva holder jeg på med?» Det var fælt.

TRAILER: 18. desember er «Hjem til jul» tilbake med sesong to på Netflix. Video: Netflix Vis mer

- Min sjelevenn

Sandman har tidligere lettet på sløret om kjæresten, og har blant annet avslørt at de to møttes da de bare var ti år gamle.

- Vi har danset på samme danseskole. Slik møttes vi, uttalte han i det svenske tv-programmet «Breaking News med Jessica Almenäs» i 2018, ifølge Aftonbladet.

Videre beskrev artisten kjæresten som sin sjelevenn.

- Vi har kjent hverandre så lenge, det skjedde bare og nå er hun min bedre halvdel, la han til.

På spørsmål om han hadde planer om å fri til sin utkårede, svarte han:

- Ja, absolutt. Men vi får se når det skjer.

LES OGSÅ: - Kuvøsen var full av blod

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer