«Førstegangstjenesten»

Avslører detaljer

«Førstegangstjenesten» snuste på å spille inn scener i en gammel militærleir i Oslo for Russland-handling.

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med snittseertall på langt over millionen, enkelte episoder er til og med sett flere millioner ganger, er suksessen til Herman Flesvigs (29) NRK-konsept udiskutabel.

Svært mange venter derfor på en ny sesong av humorserien «Førstegangstjenesten», og på mandag starter seks uker med opptak, ifølge redaksjonssjef i NRK, Christina Rezk Resa.

POPULÆR: Den kulturapproprierende karakteren Ola Halvorsen er en fanfavoritt i «Førstegangstjenesten». Foto: NRK
POPULÆR: Den kulturapproprierende karakteren Ola Halvorsen er en fanfavoritt i «Førstegangstjenesten». Foto: NRK Vis mer

- Vi er ferdig med manus og nå starter den vanskelige jobben med å toppe første sesong. Det kommer flere nye karakterer, samtidig som de gamle kjenningene er med videre, forteller hun til Dagbladet.

Serien er nominert til Gullruten i kategorien beste humorprogram og Herman Flesvig er en av favorittene til å stikke av med den gjeve publikumsprisen for innsatsen. Gullruten-seremonien finner sted i mai.

Førstegangstjenesten er i utgangspunktet en lavbudsjettproduksjon, men for denne runden har NRK åpnet lommeboken i noe større grad.

- Vi har ikke fått mye mer, men litt mer midler til sesong to. Overraskelser kan jeg love seerne, og mye action. Vi er mer ute i felt og gjør store scener med enda mer og større maskineri, fortsetter redaksjonssjefen.

KOMISK: Herman Flesvig har nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i Førstegangstjenesten. Video: NRK Vis mer

Handling i Russland

I en e-post sendt fra NRK til Oslo kommune, som Dagbladet har fått innsyn i, røpes det av teamet bak «Førstegangstjenesten» at den kommende sesongen spilles inn i mai og juni.

Deler av handlingen bygger videre på siste episode av første sesong. Det betyr at Flesvig blant annet byr på mer av den privilegefargede virkelighetsoppfattelsen til karakteren Preben, som vi sist så i et fengsel med russisktalende fanger.

Produksjonen har i den sammenheng lett etter steder i Norge å gjøre om til Russland, står det i e-posten fra NRK til Oslo kommune fra mars i år.

- Mye tilsier at vi ikke kan dra til Russland, så derfor ser vi etter steder som kan minne om Russland på Østlandet, skriver produksjonsarbeider i NRK, Joachim Ulrichsen, til Oslo kommune.

RUTETE NINJA: Midt i intervjuet med Nicolay Ramm, stuper Herman Flesvig inn fra siden for å gi Ramm en liten skjennepreken. Vis mer

Snuste på Oslo-leir

Det kommer frem av brevet at produksjonen derfor ønsket seg tillatelse av kommunen til å filme i Skar leir, en gammel og nedlagt militærleir som ligger i Maridalen i Oslo.

NRK skal ha valgt å gå bort fra planen om å skyte scener i leiren, ifølge opplysninger Dagbladet har fått av Oslo kommune.

- Det er ikke noen avtale med NRK om å filme i Skar leir, så de har nok funnet et annet sted for filming, informerer Lena Nesset, kommunikasjonssjef i eiendoms- og byfornyelsesetaten.

BEKLAGER: I fjor stormet det rundt komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han hadde reist på hyttetur. Her beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Fly til Afghanistan

Redaksjonssjef i NRK, Christina Rezk Resa, bekrefter at deler av handlingen foregår «i Russland».

- I tillegg til Preben i Russland var jo Ahre Ketil på vei til Afghanistan i et fly da vi avsluttet, og han får vi ser mer til. Handlingen tar fortsatt for seg livet i militæret, så vi flytter ikke veldig mye på oss. Vi skal bli bedre kjent med karakterene og vi har jobbet hardt med manus og nye karakterer det siste året, sier Rezk Resa.

Hun føyer til at mesteparten av sesong to spilles inn i militærleiren i Hønefoss, på lik linje med sesong én. Neste runde med «Førstegangstjenesten» har premiere til høsten på NRK.

LES OGSÅ: På flyttefot

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer