Mona Grudt:

Avslører detaljer om sitt tredje bryllup

Parets barn skal være forlovere.

GIFTER SEG SNART: Mona Grudt og Bjørgvin Thorsteinsson annonserte forlovelsen sin i april i år. I et nytt intervju forteller Grudt nå om bryllupet - som er nært forestående. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIFTER SEG SNART: Mona Grudt og Bjørgvin Thorsteinsson annonserte forlovelsen sin i april i år. I et nytt intervju forteller Grudt nå om bryllupet - som er nært forestående. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I starten av april i år kom den hyggelige nyheten om at den tidligere «Miss Universe»-vinneren Mona Grudt (48) hadde forlovet seg med sin islandske kjæreste, Bjørgvin Thorsteinsson (50). Det avslørte 48-åringen i et innlegg på sin egen Instagram-profil.

- Han spurte. Jeg svarte JA! skrev den tidligere modellen den gang.

Det staselige frieriet skjedde på Grudts 48-årsdag 6. april. Kort tid etter forlovelsen, kunne Grudt fortelle at hun var svært lykkelig - og at frieriet kom svært overraskende på.

- Det kom et veldig overraskende frieri da vi hadde overnattet på Britannia Hotell natt til i går, skrev Mona Grudt i en SMS til Se og Hør da nyheten ble kjent.

Dette blir tredje gang Mona Grudt står hvit brud. Nå har Grudt og Thorsteinsson vært forlovet i nesten fem måneder, og i et nytt intervju med «God Morgen Norge» på TV 2, røper den tidligere modellen nå en rekke detaljer om deres kommende bryllup.

I intervjuet forteller Grudt at bryllupet er nært forestående, og at bryllupsfeiringen kommer til å bli svært tradisjonell.

- Vi snakket om å reise bort, men det er hyggelig å invitere nærmeste familie og litt venner. Det blir ikke en kjempestor feiring. Vi har begge vært gift før, det er ikke noe hemmelighet det, sier 48-åringen.

PENT PAR: Mona Grudt og Thorsteinsson møttes første gang i 2014. Foto: Espen Solli / Se og Hør
PENT PAR: Mona Grudt og Thorsteinsson møttes første gang i 2014. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Barna er forlovere

Grudt forteller videre at hun synes det er fint å kunne involvere barna i bryllupsprosessen, både i planleggingsfasen og på selve bryllupsdagen.

Modellens tantebarn og døtre skal være brudepiker, og hun kan også avsløre at hennes og mannens eldste barn kommer til å få noen helt spesielle roller under bryllupsseremonien.

De skal være forlovere.

- Vi har spurt våre eldste barn om å være forlovere for oss. Vi har begge barn på 23 år. De skal være forlovere sammen venner av oss, så vi kommer til å ha to forlovere hver, røper Grudt.

Vielsen kommer til å skje i regi av Human-Etisk Forbund, og paret har dermed valgt å la seg vie av en vigsler, fremfor en prest, som er det flest brudepar går for.

- Det blir en dag som kommer til å være stas ikke bare for oss, men også for ungene, sier den blivende bruden.

Grudt avviser at hun er en såkalt «bridezilla» og sier at hun overhodet ikke lar seg stresse av å skulle gifte seg. 48-åringen kan også avsløre at brudekjolen er klar, og at det meste er klart for den store dagen - og at hun tar det hele svært rolig.

DILEMMA: Tidligere Miss Universe Mona Grudt jobber i dag med bryllupsplanlegging profesjonelt. Men hvordan ville hun taklet pinlige skrekkscenarier i sitt eget bryllup? Slik svarer hun på våre bryllupsdilemmaer! Video: Mortein Eik/ Nicolai Aagaard Reporter: Gro Kristin Hære Vis mer

Overraskende frieri

Det er liten tvil om at «Miss Universe»-vinneren er på hjemmebane når det gjelder bryllupsplanlegging. Grudt jobber nemlig med bryllup til vanlig. Hun har til og med vigselsrett - og har viet et tjuetalls par. Hun har også sin egen bryllupskanal på YouTube, hvor seerne får tips om alt et bryllup kan inneholde: fra bryllupskjolen, til buketten, ringene og seremonien.

Det var i april i år det ble kjent at Grudt og hennes islandske flamme skulle gifte seg - til tross for at den tidligere modellen året i forveien hadde avvist at hun og Thorsteinsson hadde noe bryllup i sikte.

JOBBER MED BRYLLUP: Til tross for at Mona Grudt jobber med bryllup, tar hun det helt med ro når det gjelder hennes eget bryllup som er nært forestående. Foto. Morten Eik / Se og Hør
JOBBER MED BRYLLUP: Til tross for at Mona Grudt jobber med bryllup, tar hun det helt med ro når det gjelder hennes eget bryllup som er nært forestående. Foto. Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Frieriet fant sted på det ærverdige hotellet Hotell Britannia i Trondheim på Grudts 48-årsdag 6. april.

- Jeg hadde bursdag, og vi skulle kose oss med frokost på rommet. Den ble litt mer romantisk enn jeg hadde forventet. Jeg er veldig lykkelig og gleder meg til å gifte meg med Bjørgvin, skrev hun i en SMS til Se og Hør da forlovelsen ble kjent.

MODELL: Mona Grudt - som vant «Miss Universe» i 1990 - gifter seg for tredje gang om kort tid. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MODELL: Mona Grudt - som vant «Miss Universe» i 1990 - gifter seg for tredje gang om kort tid. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Det var i mars 2015 det ble kjent at Grudt hadde funnet lykken med Bjørgvin Thorsteinsson. Allerede i februar året etter kom den hyggelige nyheten om at paret hadde blitt samboere. Det gifteklare paret møtte hverandre første gang i 2014 - gjennom jobb.

Dette blir imidlertid ikke første gang Mona Grudt står hvit brud. Hun giftet seg med Lasse Berre i 1995. De skilte lag i 1999 og har sønnen Oliver (23) sammen.

I 2005 giftet hun seg på nytt med amerikanske Brody Bittrick. De skilte lag etter syv år og fikk døtrene Milla og Bianca sammen.

LES OGSÅ: - Har vært veldig vanskelig for begge