Leif Einar «Lothepus» Lothe:

Avslører detaljer om «Farmen»-jukset

- TV 2 har fortsatt ikke skjønt hvordan jeg klarte det, forteller TV-profilen.

BESTEMT KAR: Leif Einar Lothe skal ha hatt med seg drøyt 30 000 kroner inn på «Farmen kjendis». Pengene gjemte han i hatten. Her med meddeltaker Petter Pilgaard. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BESTEMT KAR: Leif Einar Lothe skal ha hatt med seg drøyt 30 000 kroner inn på «Farmen kjendis». Pengene gjemte han i hatten. Her med meddeltaker Petter Pilgaard. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leif Einar Lothe (52), bedre kjent som «Lothepus», er i disse dager aktuell med TV 2-programmet «Lothepus camping». Der skal 52-åringen etter planen bygge Norges råeste campingplass i Odda, med stavkirke, småfly, langhus og gravemaskinmuseum.

«Lothepus» ble først kjent for det norske folk i 2014, gjennom «Fjorden cowboys». Men det var først i 2017, da han deltok i - og til slutt vant - «Farmen kjendis», at «Oddas store høvding» fikk sitt virkelige gjennombrudd.

GÅR HARDT UT: I en video på Instagram går hardangerværing Leif Einar «Lothepus» knallhardt ut mot norske corona-demonstranter. Video: @lothepus. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Penger i hatten

Lothe har tidligere vært åpen om at han tok med seg penger inn på «Farmen kjendis»-gården under innspillinga, først og fremst for å drive bestikkelser overfor andre deltakere. Nå avslører han flere detaljer rundt jukset som pågikk - og som aldri ble vist på TV.

- Ryktene sier at du hadde med deg 40 000 kroner, og at du gravde dem ned...?

- Det stemmer ikke. Men ja, jeg hadde penger i hatten. Det var dobbeltskinn i hatten, så jeg hadde lappene liggende rundt hele hodet. Jeg er ikke dum, og måtte jo det. For jeg gadd ikke gå rundt på den gården og vaske klærne mine selv, sier han og ler.

KRUTTSTERK GJENG: Det var Vendela Maria Kirsebom, Leif-Einar Lothe, Kari Angélique Jaquesson, Petter Pilgaard, Jarl Goli, Lavrans Solli, Ida Gran-Jansen, Aylar Lie, Ingeborg Elisabeth Didriksen Myhre Luedlow, Tore Petterson, Lars Barmen og Tonje Helene Blomseth som deltok i den aller første «Farmen kjendis»-sesongen - i 2017. Foto: TV 2
KRUTTSTERK GJENG: Det var Vendela Maria Kirsebom, Leif-Einar Lothe, Kari Angélique Jaquesson, Petter Pilgaard, Jarl Goli, Lavrans Solli, Ida Gran-Jansen, Aylar Lie, Ingeborg Elisabeth Didriksen Myhre Luedlow, Tore Petterson, Lars Barmen og Tonje Helene Blomseth som deltok i den aller første «Farmen kjendis»-sesongen - i 2017. Foto: TV 2 Vis mer

- Var det snakk om 40 000 kroner, da?

- Nei, jeg tror jeg hadde med meg rundt 30 000, forteller TV-profilen, som aldri ble tatt for regelbruddet.

Men likevel:

- Det ble et helsikes spetakkel. Produksjonen fant nemlig en 500-lapp i bagen til Lavrans (Solli, journ. anm.), og de lurte på hvor i alle dager den kom fra. Den må ha falt ut av hatten min og jeg som bare surret det til. Lavrans ante jo heller ikke hvor den 500-lappen kom fra. Men nei, jeg ble aldri tatt for det.

LIV OG EGGERØRE: Camp Kulinaris-casten er sluppet, og det lukter allerede svidd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

Ville ta skylda selv

Han bedyrer at han hadde flere tusenlapper igjen i sin berømte hatt i det øyeblikket han gikk helt til topps - og til slutt reiste fra TV-innspillinga.

- Vi koste oss, vi, ha ha. Jeg laget jo en smuglerrute inn til gården også - for å få inn sigaretter og slikt, men TV 2 har fortsatt ikke skjønt hvordan jeg klarte det. Ingen har skjønt det, bedyrer han.

MER TV: «Lothepus» er i disse dager aktuell med «Lothepus camping» på TV 2 Zebra og TV 2 Play. Foto: Eivind Senneset / TV 2
MER TV: «Lothepus» er i disse dager aktuell med «Lothepus camping» på TV 2 Zebra og TV 2 Play. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

- Så hvordan klarte du det?

- Det er fortsatt hemmelig. Men jeg får til det meste og er litt «mafia». Men vi smuglet aldri inn mat og slikt, vi fikk vel inn én kasse øl tror jeg - maks. Og så fikk jeg smuglet inn sigaretter én gang i uka. Dessverre spiste hesten opp halvparten hver eneste gang. Så til slutt fikk jeg beskjed fra TV 2 om at jeg måtte slutte å gi hesten tobakk.

«Farmen kjendis»-vinneren skal også ha fått smuglet inn kaffe, samt sjokolade til sine kvinnelige meddeltakere.

- Jeg sa til dem at alt måtte gå gjennom meg, sånn at de selv ikke ble tatt for noe. Det var bedre at jeg eventuelt skulle bli kastet ut. Jeg var jo ikke der for å vinne uansett, forteller han til Se og Hør.

REGELBRUDD: Vi har gjennom årene hatt flere tilfeller av regelbrudd inne på «Farmen». Nå har også juks i årets sesong blitt avslørt. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Lothe er imidlertid langt fra den eneste som har jukset i «Farmen»- og «Farmen kjendis»-universet.

To år etterpå var det tidligere kjendispredikant Runar Søgaard (54) som gikk i bresjen for blant annet levering av ikke mindre enn tolv pizzaer fra Peppes Pizza til gården.

I årets sesong ble det dessuten avslørt at blant annet mange liter alkohol fant sin vei til «Farmen kjendis»-deltakere. Isak Dreyer (27), som for øvrig også vant årets utgave av konkurransen, har stått fram som hjernen bak det hele.

LES OGSÅ: Seksdoblet inntekten etter «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer