Tina Turner:

Avslører detaljer fra den grusomme bryllupsnatten

Sangstjernen ble tvunget med på bordell. Nå forteller hun om den urovekkende opplevelsen.

TILBRAKTE BRYLLUPSNATTEN PÅ BORDELL: Den verdenskjente artisten Tina Turner (t.h.) opplevde en bryllupsnatt utenom det vanlige da hun giftet seg med sin tidligere ektemann, Ike Turner. Her på scenen med Beyoncé under Grammy Awards i 2008. Foto: NTB Scanpix
TILBRAKTE BRYLLUPSNATTEN PÅ BORDELL: Den verdenskjente artisten Tina Turner (t.h.) opplevde en bryllupsnatt utenom det vanlige da hun giftet seg med sin tidligere ektemann, Ike Turner. Her på scenen med Beyoncé under Grammy Awards i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den legendariske sangeren Tina Turner (78) hadde et turbulent ekteskap med 70-tallsstjernen Ike Turner. Eksparet var gift i 16 år før de gikk hver til sitt i 1978.

I 2007 sovnet Ike stille inn, 76 år gammel, etter flere år med narkotikamisbruk.

Ekteskapet mellom de to stjernene var preget av vold, og i et nylig intervju med Daily Mail forteller 78-åringen om den oppsiktsvekkende bryllupsnatten med sin daværende ektemann, Ike.

Sangstjernen var 22 år gammel da hun giftet seg med bluesartisten, og sammen ble de en verdenskjent musikkduo.

TURBULENT EKTESKAP: Den tidligere musikkduoen giftet seg i 1962 og var sammen i hele 16 år før de skilte seg. Her avbildet sammen i 1971. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT EKTESKAP: Den tidligere musikkduoen giftet seg i 1962 og var sammen i hele 16 år før de skilte seg. Her avbildet sammen i 1971. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tilbrakte bryllupsnatten på bordell

I intervjuet åpner stjernen opp om hvordan hun ble tvunget til å dra på et bordell på bryllupsnatten, for å se på et live sex-show. De aller fleste nygifte ektepar gleder seg nok stort til bryllupsnatten, men for sangstjernen ble opplevelsen noe helt annet.

- Folk kan ikke tro hva slags mann han var. En mann som tar med sin nye kone til et pornografisk show rett etter vielsen, forteller Tina til avisen og fortsetter:

- Der satt jeg på dette skitne stedet og så på Ike, og tenkte: Liker han virkelig dette? Hvordan kunne han?

POPULÆR MUSIKKDUO: Tina Turner opplevde en usedvanlig bryllupsnatt sammen med hennes daværende ektemann, Ike Turner. Her avbildet sammen på scenen i 1966. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR MUSIKKDUO: Tina Turner opplevde en usedvanlig bryllupsnatt sammen med hennes daværende ektemann, Ike Turner. Her avbildet sammen på scenen i 1966. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tina Turner beskriver det ovennevnte liveshowet som «skittent», og forteller at hun var nær ved å ta til tårene hele kvelden, men at hun ikke så noen annen utvei enn å vente på at Ike skulle si seg ferdig og bli klar til å dra.

- Den mannlige deltakeren var ikke attraktiv og tilsynelatende impotent, og kvinnen ... La oss bare si at det som ble vist på skjermen var mer gynekologisk enn erotisk. Jeg hadde det fælt hele tiden og var på gråten, men det var ingen vei utenom, sier Turner om liveshowet til avisen.

Saken fortsetter nedenfor.

Var redd for å si nei

Til avisen forteller stjernen også at hun var redd for å avslå frieriet til Ike i 1962 ettersom han var syv år eldre, og hadde gjort henne til sanger i bandet hans (Kings of Rhythm, journ.anm.).

Den verdenskjente artisten forteller videre at vielsen heller ikke var noe stort høydepunkt. Tina sier at hun ikke visste om vielsen i det hele tatt var lovlig, men at hun ikke turte å spørre Ike om hans motiver i redsel for å få en real blåveis i retur.

Sangstjernen forteller videre at ekteskapspapirene ble skrevet under på et skittent kontor i Tijuana, og at det definitivt ikke var en positiv opplevelse.

MISBRUKTE TINA: Ike Turner har tidligere anerkjent noe av volden mot ekskona, men har nektet for å ha slått henne. Foto: NTB Scanpix
MISBRUKTE TINA: Ike Turner har tidligere anerkjent noe av volden mot ekskona, men har nektet for å ha slått henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har kanskje ikke hatt mange erfaringer med bryllup, men jeg visste at anledningen skulle være følelsesmessig og glad. Det var ikke noe av det i dette bryllupet. Ingen sa «nå kan du kysse bruden», det var ingen taler eller gratulasjoner.

Måtte få ektemannens nyre

Etter at stjerneduoen skilte seg i 1978, fant Tina lykken med tyske Erwin Bach (62). Paret giftet seg i 2013 i en borgerlig seremoni i Sveits, ifølge Reuters.

Superstjernen har i stor grad trukket seg tilbake fra rampelyset, men er om kort tid aktuell med sin andre selvbiografi med navnet «My Love story».

Ifølge danske Se og Hør forteller hun i boken om da hun gjennomgikk en nyretransplantasjon. I 2016 fikk Tina et forhøyet blodtrykk som gikk hardt utover nyrene. Hun fikk to valg, enten skulle hun fortsette med regelmessig dialysebehandling, eller så var hun nødt til å gjennomføre en nyretransplantasjon.

DONERTE NYRE: Ektemannen til Tina, Erwin, valgte å donere bort en av sine egne nyrer for å redde livet til sangstjernen. Foto: NTB Scanpix
DONERTE NYRE: Ektemannen til Tina, Erwin, valgte å donere bort en av sine egne nyrer for å redde livet til sangstjernen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sistnevnte ble tilfellet for sangstjernen, men det ble en lang vei å gå. 78-åringen sto ikke øverst på listen for å få en ny nyre, og ifølge Tina selv presset legene henne til å gjennomføre dialysebehandlinger.

- Jeg hadde ikke lyst til å leve gjennom en maskin. Det er ikke min oppfattelse av hvordan man skal leve livet sitt. Giften jeg hadde i kroppen begynte å ta over, og jeg fikk anoreksi og mistet matlysten. Jeg overlevde, men levde ikke, skriver Tina i den kommende boken sin.

På det mørkeste tenkte hun tanken på å avslutte sitt eget liv ved hjelp av legeassistert selvmord, og hun var i kontakt med en organisasjon i Sveits.

- Det var på det tidspunktet at det ble klart for Erwin at jeg kunne dø fra ham. Han ble veldig opprørt og sa at han ikke ville miste meg. Han ville ikke ha en annen kvinne eller et annet liv, og ville gjøre alt for å holde oss sammen, skriver Tina.

Det hele endte med at ektemannen Erwin valgte å bli donor, og donerte bort en av nyrene sine til Tina.

Nyretransplantasjonen fant sted 7. april i 2017, og i begynnelsen avviste kroppen hennes ektemannens nyre, men selv om det ble bedre etter hvert måtte hun tilbringe store deler av 2017 på forskjellige sykehus i hjemlandet.

LES OGSÅ: Åpner seg om ekskonas død