Subwoolfer:

Avslører det største feilsteget

Maskene har falt og Subwoolfer er avslørt. - Det har vært utfordrende, sier Ben Adams.

SUBWOOLFER: Her avbildet sammen med tolken Carl-Henrik Wahl (39). Foto: Elise Violeta Ness Aksnes
SUBWOOLFER: Her avbildet sammen med tolken Carl-Henrik Wahl (39). Foto: Elise Violeta Ness Aksnes Vis mer
Publisert

I 2022 ble verden introdusert for to gule, dresskledde, intergalaktiske ulver med en forkjærlighet for bananer. Med den humoristiske og spinnville låten «Give That Wolf A Banana» tok bandet Subwoolfer Norge med storm da de gikk på Melodi Grand Prix-scenen. Stakk av med seieren gjorde de også.

Året etter bestemte ulvene Keith og Jim seg for at det var på tide å runde av historiens lengste «Maskorama»-løp, og tok av maskene under lørdagenes MGP-finale. Det viste seg å være tidligere «Idol»-deltaker Gaute Ormåsen (39), og A1-vokalist Ben Adams (41).

Til Se og Hør kan duoen bak Subwoolfer fortelle at det elleville eventyret startet på en låtskrivercamp for MGP på Rena. De fikk beskjed om å skrive den sprøeste sangen de kunne komme på.

- Og det var det vi gjorde, sier Adams med et smil.

SUBWOOLFER: Subwoolfer-duoen har tatt av maskene og avslørt sin identitet. Dette sier de om avsløringen. Reporter: Katrine Bjelke. Vis mer

Familien visste

Både Adams og Ormåsen synes det er deilig at de endelig kan være ærlige om at det har vært dem hele tiden. Det var ikke bare lett å holde på hemmeligheten, selv om de gjennom den nye låten sin «Worst Kept Secret» erkjenner at veldig mange hadde klart å finne det ut.

- Det funket fint fram til VG bestemte seg for å gå hardt inn i paparazzi-stilen og tok bilder av bilskiltene våre. Så hemmeligheten gikk fra å være en dårlig hemmelighet til en skikkelig dårlig hemmelighet, forteller Ormåsen.

Til tross for at Keith og Jims identiteter har vært skjult i over et år har duoens nærmeste visst det fra dag en.

- Ja, familien måtte få vite. Timeplanen var full etter corona hvor vi måtte spille alle konserter som var avlyst, så vi hadde egentlig ikke tid til å være med i et nytt band. Det har vært utfordrende - jeg hadde nettopp fått en baby og skulle gifte meg. Men det har vært fint fordi familien har fått vært med på Eurovision og andre reiser vi har gjort med Subwoolfer, forteller Adams.

AVSLØRT: Et år etter seieren tar sangduoen Subwoolfers av maskene under Melodi Grand Prix i Trondheim. Video: NRK Vis mer

- Du har vært på månen pappa!

- Datteren min elsker å se Subwoolfer på TV, men hater det når jeg kommer inn i ulvekostymet. Da gråter hun og er livredd. Jeg har et bilde av meg og Gaute i kostyme med datteren min som bare skriker og gråter, sier han til latter fra kollegaen.

Ormåsen forteller at sønnen hans også er glad i Subwoolfer. Da han viste 4-åringen musikkvideoen der ulvene er på månen pekte han seg selv ut og fortalte at: «Det er pappa inni kostymet».

- Jeg visste ikke om han forsto det helt. Tre dager senere gikk vi til barnehagen, så ser han opp på månen og skriker: «Månen! Du har vært på månen pappa», sier han lattermildt til Se og Hør.

Sønnen forsto åpenbart at det var Ormåsen som skjulte seg bak den ene masken. Det skulle imidlertid ta lang tid før noen andre skulle få vite hemmeligheten - men duoen har vært farlig nære å bli avslørt.

POPULÆRE: Norges Eurovision-håp Subwoolfers er meget aktive på sosiale medier, og de er like hemmelighetsfulle der som i virkeligheten. Reporter: Ørjan Ryland. Video: Agusta Magnusdottir / Dagbladet Vis mer

- Gjør feil hele tiden

- Hva er det nærmeste dere har kommet å avsløre dere selv?

Adams og Ormåsen ser betenkte ut, før det tydelig går opp et lys for førstnevnte.

- Må jo være Torino?

- Ja, det må det være, bekrefter Ormåsen og forteller:

- Jeg satt på en kafé i Torino, litt for nærme hotellet vårt som pressen kjente til. Så kom det en liten gjeng inn, og jeg følte på meg med en gang at de var journalister.

Han forklarer at han kjente igjen den ene personen til tross for at de aldri hadde truffet hverandre - han var definitivt en journalist fra VG.

- Jeg hadde på meg hettegenser, store solbriller og ansiktsmaske. Jeg så de før de så meg, så jeg og kona mi hastet ut. Vi betalte ikke for kaffen en gang. Vi bare gikk fort ut, men så forsto VG at det var oss, men de så oss aldri. De bekreftet til meg på lørdag at de ikke hadde sett meg, men at de forsto det.

RYKTEFLOM: Spekulasjonene om hvem står bak Subwoolfer florerer. Vi har spurt ekspertene. Video/bilder: NRK / NTB / Lars Eivind Bones Vis mer

- Vi gjør feil hele tiden. Som på lørdag før avsløringa, da vi signerte capser og sånn. Da signerte jeg med «Ben» og tenkte: «Å shit, jeg glemte at jeg er Keith». Det har vært små feil hele tiden.

Duoen ser tilbake på det siste året med stor glede. Til tross for at fansen nå vet hvem Keith og Jim virkelig er så er det ingen grunn til å fortvile - Subwoolfer har kommet for å bli.

- Vi skal fortsette å eksistere som et band. Dette er bare kapittel to, sier Ormåsen med et stort smil.

LES OGSÅ: Ny rolle: - Dritskummelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer