Wenche Andersen:

Avslører corona-sykdom

- Jeg låste døren og holdt meg hjemme.

CORONASYK: Den kjente TV 2-kokken Wenche Andersen avslører årsaken til at hun forsvant fra TV-skjermen i lang tid. Foto: NTB Scanpix
CORONASYK: Den kjente TV 2-kokken Wenche Andersen avslører årsaken til at hun forsvant fra TV-skjermen i lang tid. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV-kokken Wenche Andersen (65) ble i midten av mars smittet av coronaviruset, sier hun i et intervju på «God Morgen Norge». Den kjente og kjære kokken forsvant fra TV-ruten midt i mars grunnet sykdom. Hun forklarer at hun da opplevde influensalignende symptomer, men at hun ikke ble testet.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

Andersen ble satt i karantene, og stengte seg inne i over to uker. Nå - nesten to måneder senere - har 65-åringen fått bekreftet at hun var smittet av coronaviruset.

- Jeg fikk innkalling for å ta ettertest, mest sannsynlig fordi jeg er i risikogruppen, altså over 65 år. Den var positiv på antistoffer for corona, sier Andersen i intervjuet.

TV-kokken sier videre at hun låste døren og stengte seg hjemme da hun fant ut at hun var smittet.

- Jeg låste døren og holdt meg hjemme. Min største redsel var å smitte andre, sier Wenche, som også kan fortelle at hun kjenner ingen – verken på jobb eller privat – som har blitt smittet.

Andersen understreker at hun i dag er helt frisk fra viruset som hittil over 8000 nordmenn er smittet av, og som har tatt livet av 229.

KLAPPER: Barna til Kate og William klapper for helsepersonell på grunn av corona-situasjonen. Vis mer

Populær TV-figur

Wenche Andersen har i godt over 20 år stått grytidlig opp for å lage mat foran kameraene i TV 2s studio, og for mange er hun selve symbolet på det populære morgenprogrammet.

Da Dagbladet møtte Andersen i 2018 og spurte henne om hennes største tabbe på kjøkkenet gjennom tidene, var hun ikke i tvil:

- Jeg skulle smelte noe sukker til karamell før sending. Da jeg hadde gjort dette, slo jeg av platen, og gikk i sminken. Jeg hadde ikke sittet der lenge før brannalarmen gikk over hele TV2-huset, og alle ble evakuert ut på gaten, sa hun da.

Lite visste Andersen om at det var hun som hadde forårsaket røykutviklingen, som førte til full utrykning av tre brannbiler og en ambulanse. TV2 Nyhetskanalen måtte avbryte sendingen, og hele «God Morgen Norge»-sendingen ble avlyst.

«SWIPE UP»: sang Martine Lunde på «God Morgen Norge». Eller, gjorde hun egentlig det? Video: TV 2 Vis mer

- Det viste seg at alt var min skyld! Jeg hadde likevel ikke slått av platen på min nye komfyrtopp. Sukkeret hadde svidd seg skikkelig, og røyken spredde seg raskt, sa hun.

Wenche Andersen har fagbrev som kokk fra 1976, og har vært fast innslag med «Wenches kjøkken» på God Morgen Norge siden oppstarten i 1994.

LES OGSÅ: Kjendisenes corona-hår: - Forferdelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer