Trygve Skaug:

Avslører brudd

Trygve Skaug og kona har gått hver til sitt.

TRIST NYHET: Musiker og låtskriver Trygve Skaug meddeler i et Facebook-innlegg at han og kona har gått hver til sitt. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet
TRIST NYHET: Musiker og låtskriver Trygve Skaug meddeler i et Facebook-innlegg at han og kona har gått hver til sitt. Foto: Anders Grønneberg / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske låtskriveren vokalisten og poeten, Trygve Skaug (36), har gitt ut fire soloalbum og syv diktsamlinger. Han har også utmerket seg som en «Instagrampoet» og holdt en rekke konserter.

I 2017 ble han nominert til Spellemannprisen i klassen «Viser» for «Sanger du skal få når jeg dør». Skaug har også vært å se i TV 2-programmet «Hver gang vi møtes».

På privaten er han gift med kona Benedikte og sammen har de tre barn.

TRYGT: Trygve Skaug gledet seg til å tolke låter i sitt eget format. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Vondt og vanskelig

I et innlegg på Skaugs offisielle Facebook-side kommer det imidlertid frem at han og kona har valgt å gå hver til sitt.

«De som har behøvd å vite det veit, men før det spekuleres og hviskes på gata kjennes det riktig å fortelle noe om dette med få, men egne ord», skriver han innledningsvis.

«Min kone og jeg har flyttet fra hverandre. Det er veldig vondt og vanskelig for oss begge», fortsetter han.

Skaug opplyser videre om at de ikke kommer til å kommentere eller si noe mer om omstendighetene rundt bruddet. Videre ber han om at privatlivet respekteres i tiden fremover.

Trygve Skaug har i skrivende stund ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

BRUDD: Sophie Elise bekrefter onsdag at det er slutt mellom henne og kjæresten Kasper. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Annen bakgrunn

Som nevnt var Skaug med i «Hver gang vi møtes» i fjor. Det var først etter deltakelsen i programmet at han ble gjenkjent på gaten.

Det fortalte han i et nylig intervju med Dagbladet.

- Plutselig ble jeg gjenkjent, og har stort sett fått hyggelige tilbakemeldinger. Men jeg har også fått høre ubehageligheter for min støtte til homofile. Jeg var litt engstelig for hva berømmelsen og tv-eksponeringen skulle føre med seg, innrømmet han.

BREV I POSTEN: I et nylig intervju med Dagbladet innrømmet Trygve Skaug at han har fått høre ubehageligheter for sin støtte til homofile. Foto: Nina Hansen / Dagblade
BREV I POSTEN: I et nylig intervju med Dagbladet innrømmet Trygve Skaug at han har fått høre ubehageligheter for sin støtte til homofile. Foto: Nina Hansen / Dagblade Vis mer

Selv henviser han til en kjærlig gud, ikke én som fordømmer.

- Enkelte sier og skriver at det jeg driver med er så galt at jeg vil komme til helvete, sa han.

I intervjuet fortalte Skaug at kristentroen er viktig for ham, og beskrev det som noe større enn ham selv, noe som gir perspektiv og noe hjelper ham til å se sammenhenger og hva som er viktig i livet.

TÅREVÅTT: Det ble for mye for Tshawe Baqwa da Silya Nymoen og Felipe «Fela» Orellana fremførte sin hyllest i «Hver gang vi møtes». Vis mer

- Trengte et spark i rumpa

Overfor TV 2 har Skaug tidligere fortalt om hvordan det hele startet. Skaug jobbet nemlig i kommunen, før han etter hvert fant ut at han ønsket å gjøre noe annet.

- Jeg hadde en veldig god sjef som sa: «Trygve, det er kjempefint å ha deg her i kommunen skal du vite, men du er flink til veldig mye annet også!», sa han.

Sjefen oppfordret Skaug til å ta seg fri én dag i uka for å skrive eller spille musikk ved siden av jobben. Den ene dagen ble til flere og Skaug laget mer og mer musikk.

- Jeg trengte nok et spark i rumpa for å ta beslutningen om å slutte i annen jobb og leve av dette på heltid. Men nå har jeg gjort det i fem år og synes det er helt fantastisk, virkelig, fortsatte han.

STOLT: Pål «Onkl P» Tøyen ville ikke ha barn før «ting var på stell». Nå har han en datter. Video: «Hver gang vi møtes - jubileum», TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: - Mørkeste perioden i livet mitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer