Olaf Thommessen:

Avslører brudd

Lykken skulle ikke vare for den tidligere politikeren.

SLUTT: Finansmannen Olaf Thommessen kom på premiere med sin kjæresten Malin Sjoner i april. Nå har de gått hver til sitt. Foto: Andreas Fadum
SLUTT: Finansmannen Olaf Thommessen kom på premiere med sin kjæresten Malin Sjoner i april. Nå har de gått hver til sitt. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag valgte Olaf Thommessen (53), forretningsmann og tidligere politiker, å komme med en nokså uvanlig uttalelse. Han bestemte seg nemlig for å hylle sin ekskone, tidligere supermodell Vendela Kirsebom (52), etter at det ble kjent at hun hadde forlovet seg med Petter Pilgaard (39).

Saken ble godt lest på Dagbladets flater, og det var tydelig at mange synes den personlige gratulasjonen var hyggelig. Det er imidlertid sjelden Thommessen, som skilte seg fra Kirsebom i 2007, figurerer i pressen om dagen.

I sommer pratet han med Dagbladet Magasinet om livet, men kjærligheten holdt han tett om. Noen måneder før delte han derimot med Se og Hør at han hadde fått seg kjæreste.

Brudd

Nå kan han fortelle at det er slutt.

I april hadde TV3 premierefest for «Wisting», norgeshistoriens dyreste serie. I den anledning var en rekke profiler, deriblant Thommessen og hans utvalgte, samlet til visning på Sentralen i Oslo.

VARTE IKKE: I april var Sjoner og Thommessen et par. Nå har de gått hver til sitt. Foto: Andreas Fadum
VARTE IKKE: I april var Sjoner og Thommessen et par. Nå har de gått hver til sitt. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Ekspolitikerens kjæreste het Malin Sjoner (32), og jobber i selskapet Curamendo. Hun er også gründer, og har siden hun gikk ut av BI, blant annet laget en programvare for servicesektoren.

Thommessen kunne den gang fortelle at de to hadde vært sammen i en god stund - «lenge nok til at vi kommer hit sammen, i hvert fall».

Nå har de altså gått fra hverandre. Det bekrefter Thommessen overfor Se og Hør, uten at han ønsker å utdype saken ytterligere.

Sammen med «Farmen kjendis»-kollegene Leif Einar «Lothepus» Lothe, Ingeborg Myhre og Tore Petterson, drar Vendela og Petter på skotring i Hardanger. Vis mer

Rykteflom

Han har vært nestleder i Venstre, generalsekretær i Plan Norge og har vært medlem av Oslo bystyre. I tillegg er han altså kjent for ekteskapet han hadde med Kirsebom. De giftet seg i 1996, men bestemte seg for å skille lag elleve år etter, i 2007. Paret har to barn sammen.

GIKK HVER TIL SITT: Vendela Kirsebom og Olaf Thommessen gikk hver til sitt etter elleve års ekteskap. Her er de avbildet sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix
GIKK HVER TIL SITT: Vendela Kirsebom og Olaf Thommessen gikk hver til sitt etter elleve års ekteskap. Her er de avbildet sammen i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden den gang har Thommessen vært privat angående kjærlighetslivet sitt. I 2010 hadde han funnet lykken på ny, men det skulle ikke vare. I fjor gikk det rykter om at han var sammen med prinsesse Märtha Louise, noe sistnevnte selv avviste.

Thommessen har hatt en innholdsrik og mangefasettert karriere, men det har ikke alltid vært like enkelt å være ham. Blant annet har oppgjøret mot ham som sjef i Bedriftsforbundet vært velomtalt i norske aviser.

NESTEN FORLOVET: Tidligere supermodell Vendela Kirsebom og Paradise-vinner Petter Pilgaard fant tonen under første sesong av Farmen Kjendis. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Frida Andersen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Derimot er det nok en historie fra 2005 folk flest husker best. Da han var 39 år gammel fikk han hjerneblødning etter en joggetur. Han klarte å komme seg til en parkeringsplass, og ble hjulpet til sykehuset av en som fant ham.

I koma

Han lå i koma i flere måneder, og var sykmeldt i drøyt et år. Den tiden ble vanskelig, og satte sitt preg på ekteskapet med Kirsebom.

- Det er ikke 17. mai hver dag når den ene i et ektepar er sterkt pleietrengende, har han tidligere uttalt til VG.

Sakte, men sikkert, kom han seg tilbake til toppform. Han bestemte seg for å bygge opp en nytt firma, og jobbet både dag og natt for å få ting til å gå rundt. I de timene han ikke jobbet, fokuserte han på barna.

- De åra var en drøy cocktail av opplevelser. Det var månedsvis hvor jeg ikke turte å sove. Jeg var overbevist om at jeg ville dø. Jeg var helt utslitt, men hver gang jeg la meg, bråvåknet jeg idet jeg skulle til å sovne, sa han til samme avis, og fortsatte:

- Det skjedde så mye de åra der at jeg tror jeg på et tidspunkt glemte at jeg hadde søvnproblemer. Det var fælt da Vendela og jeg ble skilt. Det kjentes som et nederlag.

LES OGSÅ: Janne Formoe om kritikken fra Vendela: - Jeg er lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer