Synnøve Skarbø:

Avslører brudd

- Jula var helt forferdelig.

BRUDD: Synnøve Skarbø forteller åpenhjertig om at hun like før jul ble singel i den nye episoden av podkasten hun har sammen med Vanessa Rudjord. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Synnøve Skarbø forteller åpenhjertig om at hun like før jul ble singel i den nye episoden av podkasten hun har sammen med Vanessa Rudjord. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Julen ble ikke helt som planlagt for den folkekjære programlederen Synnøve Skarbø (48).

Siden 2010 har Skarbø vært sammen med den åtte år yngre fallskjermjegeren og barnevernspedagogen Per-Øyvind Skaarnes, men i den ferske podkast-episoden av «Synnøve og Vanessa» avslører 48-åringen at de har gått hver til sitt.

- Jeg har bestemt meg at jeg ikke skal begynne å grine, jeg vil ikke bli sentimental. Dette er skikkelig, skikkelig vanskelig, sier hun.

BRUDD: Synnøve og Per-Øyvind har vært et par siden 2010. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Synnøve og Per-Øyvind har vært et par siden 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skarbø forteller blant annet åpenhjertig om at jula var helt forferdelig og at nyttårsaften og hele romjula var helt grusom. Videre forklarer 48-åringen at hun for første gang i livet, ikke vet hva det nye året vil bringe.

- Jeg har ikke en plan, ikke en tanke, ikke et nyttårsforsett. Jeg tenker at det eneste som gjelder for meg nå, er å komme meg gjennom hverdagen uten å dø av sorg, fortsetter hun.

Paret har flyttet fra hverandre og deres felles datter, Lydia vet om bruddet.

I 2012 fikk Synnøve og Per-Øyvind datteren sammen, og førstnevnte påpeker at hun skal gjøre alt hun kan for at datteren skal ha det bra, også med tanke på bruddet.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Synnøve, foreløpig uten å lykkes.

SUKSESS: Vanessa og Synnøve har stor suksess med podkasten. Her vant de pris for Årets stjerneskudd under Vixen i 2017. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Vanessa og Synnøve har stor suksess med podkasten. Her vant de pris for Årets stjerneskudd under Vixen i 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hva har jeg gjort?

Datteren Lydia var et etterlengtet barn. Den populære programlederen hadde vært singel i flere år, og den berømte biologiske klokken tikket faretruende. Jubelen sto derfor i taket da de fikk vite at de ventet barn.

Skarbø drømte om det lille vidunderet i magen, men det ble helt annerledes da barnet kom til verden.

48-åringen klarte ikke å være den mammaen hun ønsket for Lydia.

- Ingen av de følelsene jeg visste at man burde føle var der. Alt jeg følte var meningsløshet. Alt jeg tenkte var «Gud, hva har jeg gjort?» skrev hun i boken «Synnøves system».

Lyspunktet ble programlederrollen i TVNorge, der hun få uker etter fødselen ledet den direktesendte finalen i «Fire stjerners middag».

Kort tid etter ble hun droppet fra kanalen, og livet som mamma tok igjen hovedfokus.

- Jeg gjorde alt en mor skal gjøre. Men følelsesmessig var jeg en robot. Jeg brukte enorme mengder tid på å lengte tilbake. Til sånn ting var før. Det gamle livet mitt, skrev hun videre.

Løsningen for Skarbø ble rydding. Hun kastet lassevis med klær, sorterte skoene etter høyde på hælen og vasket hver kvadratmeter av leiligheten.

Til slutt betrodde Skarbø seg til en jordmor, som sendte henne videre til lege. Da fikk hun beskjed om at hun led av fødselsdepresjon. Ettbarnsmoren fikk hjelpen hun trengte.

Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Avslører kjønnet på babyen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer