Therese Johaug:

Avslører: - Ble litt sjarmert

Allerede før de ble landslagsstjerner hadde Therese Johaug (34) rukket å imponere Petter Northug (36).

GOD STEMNING: Therese Johaug og Petter Northug har hatt god tone i mange år. Foto: Terje Pedersen / NTB
GOD STEMNING: Therese Johaug og Petter Northug har hatt god tone i mange år. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Therese Johaugs selvbiografi «Hele Historien» er aktuell i disse dager, og i flere deler forteller skidronningen av Dalsbygda om sin oppvekst og erfaringer fra en lang karriere i skisirkuset.

Boka er skrevet i «jeg»-form i samarbeid med Anders Skjerdingstad, og lanseres fredag 28. oktober.

Blant annet forteller Johaug om da hun gikk på idrettslinjen på Nord-Østerdal videregående skole på Tynset. Der fikk hun muligheten til å trene med juniorlandslaget, som huset en av landets største talenter: Petter Northug.

RIVALER: Etter det siste verdenscuprennet i Falun prøver både Therese Johaug og hennes svenske rival, Frida Karlsson, å imitere hverandre. Video: Expressen. Vis mer

Imponerte Northug

Johaug forteller at til tross for at hun møtte utøvere som var «eldre og bedre», så smadret hun de fleste på rulleski i Fådalsbakkene. På høyest intensitet var det bare Marte Elden, som senere ble juniorverdensmester, som holdt tritt.

Skidronningen forteller at hennes maktdemonstrasjon ble møtt med sure miner og irritasjon fra de andre jentene, men at det var en person virkelig lot seg imponere.

– At de var sure, var greit for meg, selvtilliten min hadde fått seg et boost. Den ble ikke lavere av at Petter Northug kom bort og meg en klapp på skuldra, og sa han var kjempeimponert, forteller Johaug som også innrømmer at hun ikke visste hva hun skulle svare.

ENERE: Petter Northug og Therse Johaug ble kåret til årets idrettsutøvere i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENERE: Petter Northug og Therse Johaug ble kåret til årets idrettsutøvere i 2016. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Den påfølgende dagen skulle Johaug og landslagsjentene delta i motbakkeløp på Tynset. Igjen smadret Johaug utfordrerne, og forbedret sin rekord med hele 22 sekunder. Nærmeste landslagsjente skal ha ligget over minuttet bak, erindrer Johaug i boka.

– Jeg slo ikke Petter Northug, men igjen kom han bort og skrøt av meg. Han var enda kjekkere i levende live enn på TV, og plutselig hadde jeg visst begynt å stamme på fast basis.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

SMS etter pizzakveld

De to skal også ha blitt plassert på samme bord senere samme kvelden, da juniorlandslaget skulle spise pizza.

Johaug forteller i boka at hun «tok på seg de kuleste klærne hun hadde», og at Northug hadde vært «morsom og kvikk i replikken».

Mot slutten av fortellingen hinter Johaug om at det kanskje ikke bare var hun som hadde latt seg imponere av selskapet på bordet.

– Selv fikk jeg ikke fram et ord, men det virker som Petter ble litt sjarmert av meg også. I hvert fall om jeg tolket tekstmeldinga hans dagen etterpå rett, skriver Johaug, som omtaler innholdet i tekstmeldinga som «hemmelig».

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Petter Northug, men han har ikke besvart våre henvendelser.

LINDMO: Therese Johaug og Nils Jakob Hoff gjester Lindmo hvor de åpent og ærlig forteller om øyeblikket den positive dopingprøven kom. Video: NRK / Lindmo. Vis mer

Som kjent så sitter Johaug og Northug igjen med to av de største og fremste karrierene i norsk langrennshistorie, og ved flere anledninger har trønderen skrytt av karrieren til Johaug.

Northug var også blant dem som tok Johaug i forsvar da det ble klart at hun gikk glipp av OL i Pyeongchang grunnet dopingdommen hennes.

LES OGSÅ: Røper babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer