Melania og Ivanka Trump:

Avslører bittert forhold

Detaljer fra den nye boken «Melania and Me» beskriver forholdet mellom Ivanka og Melania Trump.

DÅRLIG FORHOLD: I en ny bok om Melania Trump, avsløres det at hun ikke skal ha det beste forholdet til ektemannens datter, Ivanka Trump. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIG FORHOLD: I en ny bok om Melania Trump, avsløres det at hun ikke skal ha det beste forholdet til ektemannens datter, Ivanka Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

«En avslørende og eksplosiv skildring av Stephanie Winston Wolkoffs 15-årige vennskap med Melania Trump og observasjoner av det mest kaotiske Hvite hus i historien».

Slik lyder beskrivelsen av den nye boken «Melania and Me», som er skrevet av den amerikanske førstedamens tidligere rådgiver, Stephanie Winston Wolkoff, ifølge The Daily Beast.

I boken, som er forventet å komme i starten av september, avsløres nye detaljer om Melania Trump (50) gjennom 15 år - detaljer som aldri før har sett dagens lys, eller som foreløpig bare har vært spekulasjoner, ifølge The Guardians kilder.

I et eksklusivt utdrag fra den nye boken kan Intelligencer nå avsløre nye detaljer om førstedamens liv, som lenge har forsøkt å verne om privatlivet med all sin makt, til tross for sin posisjon.

Blant annet får leserne et innblikk i hva som faktisk skal foregå bak lukkede dører, spesielt når det gjelder forholdet til stedattera, Ivanka Trump (38). I boken kommer det nemlig fram at forholdet ikke skal være av de beste.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Lite begeistret

Den tidligere rådgiveren beskriver blant annet sitt «smålige» forsøk, sammen med førstedamen, på å holde Ivanka unna de beste bildemulighetene under president Trumps innsettelse i 2016.

Wolkoff, som tidligere har jobbet som produsent for Met-gallaen, hjalp til med å organisere innsettelsesseremonien, og var dermed til stede under hele hendelsen.

Forsøket kalte de «Operasjon blokker Ivanka», ifølge Wolkoff. Melania skal også ha gitt stedattera kallenavnet «prinsesse».

«Det var Donalds innsettelse, ikke Ivankas. Ingen var modige nok til å fortelle henne det. Melania var ikke begeistret over at Ivanka prøvde å styre timeplanen, og ville ikke tillate det. Hun var heller ikke glad for å høre at Ivanka insisterte på å gå i Pennsylvania Avenue-paraden med barna sine», heter det i utdraget, ifølge Intelligencer.

LYSLUGG: Donald Trump har ikke kuttet ned på selvbruningen, men sveisen har fått et nytt uttrykk. Flere mener nemlig at presidenten har bleket, eller latt være å farge, lokkene sine. Reporter: Celina Morken Vis mer

«Operasjon blokker Ivanka»

Ivanka skal deretter ha sendt en tekstmelding til Wolkoff, som inneholdt et bilde av president Obama omringet av familie på hans innsettelse, der det skal ha stått: «Det er fint for han å ha familien med seg for dette spesielle øyeblikket».

Ifølge forfatteren var det da hun og førstedamen skal ha iverksatt «Operasjon blokker Ivanka». Det innebar blant annet å omarrangere hvordan familien skulle stå under seremonien, slik at stedatter og stemor ikke sto ved siden av hverandre.

«Ja, 'Operasjon blokker Ivanka' var smålig. Melania var på et oppdrag, Ivanka burde ikke ha gjort seg selv til sentrum for oppmerksomheten i sin fars innsettelse».

Det hvite hus har tidligere avvist ryktene om at førstedamen og stedattera skal ha ondt blod mellom seg.

- Ivanka og fru Trump har alltid hatt et nært forhold, og det gjelder også i dag, fortalte Melanias talsperson, Stephanie Grisham, til Vanity Fair i 2017.

Fikk sparken

I 2017 meldte samme magasin at Ivanka hadde tatt over kontoret i «West wing» i Det hvite hus, samt vært i samtaler med verdensledere - noe det er mer vanlig at førstedamen tar seg av.

I januar 2017 kom det rapporter om at Wolkoffs firma skal ha fått utbetalt 26 millioner dollar for arbeidet med planleggingen av Donald Trumps innsettelsesseremoni som president - noe som tilsvarer drøye 255 millioner kroner med dagens valutakurs.

BLOKKERT: Chrissy Teigen og president Donald Trump er ikke bestevenner. Nylig ble det igjen bråk mellom dem på Twitter. Video: Viaplay. Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Wolkoff var på denne tida ansatt som seniorrådgiver for Melania Trump, men etter at rapportene kom ut kuttet Melania Trump alle bånd til Wolkoff, og sparket henne fra rådgiverstillingen.

Hun har selv nektet for at selskapet hennes mottok 255 millioner kroner i betaling for planleggingen av innsettelsesseremonien, men hevdet at hun totalt ble betalt drøye 15 millioner kroner (1,62 millioner dollar) for arbeidet, og at denne summen ble delt mellom ansatte.

Til New York Times har hun tidligere uttalt følgende om hendelsen:

- Ble jeg sparket? Nei. Mottok jeg personlig 26 eller 1,6 millioner dollar? Nei. Ble jeg kastet under bussen? Ja.

LES OGSÅ: - Vi har ikke hatt det lett

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer