Ellen DeGeneres:

Avslører bisarre krav

Ytterligere uttalelser fyrer opp under Ellen-spekulasjoner. Samtidig bryter talkshow-dronningen tausheten etter ryktene.

KRITKK: Ellen DeGeneres og hennes produsenter har i flere måneder vært offer for sterk kritikk. Nå har spekulasjonene fått ytterligere kjøtt på beinet. Foto: NTB Scanpix
KRITKK: Ellen DeGeneres og hennes produsenter har i flere måneder vært offer for sterk kritikk. Nå har spekulasjonene fått ytterligere kjøtt på beinet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste månedene har internett nærmest eksplodert i rykter og spekulasjoner kring talkshowdronninga Ellen DeGeneres (62).

Kritikken har haglet etter at en rekke personer har gått ut på sosiale medier og anklaget komikeren for å være mindre grei enn det hun gir seg ut for å være.

Helt siden 2003 har talkshowet «The Ellen DeGeneres Show» rullet over tv-skjermer over hele verden. Gjennom 17 år har hun hjulpet folk gjennom tøffe tider og trange økonomiske situasjoner - med for eksempel møter med stjerner eller store pengegaver.

I mars gikk imidlertid den nokså ukjente komikeren Kevin T. Porter ut på Twitter og oppfordret alle til å dele sine verste historier om 62-åringen, og det strømmet på med meldinger. Der ble hun blant annet kalt «den slemmeste personen som finnes».

Natt til fredag norsk tid ble det også kjent at talkshowdronningen bryter tausheten etter alle ryktene den siste tiden. Medier som E! News, Entertainment Tonight og The Hollywood Reporter skriver at de har fått tilgang på et internt brev fra 62-åringen til de ansatte, og i brevet skriver DeGeneres angivelig at hun var skuffet over å høre om anklagene fra de ansatte.

Lenger ned i saken kan du lese mer om hva DeGeneres uttrykte i det interne brevet.

KLINER TIL: Superstjerna Jennifer Aniston gjester «The Ellen DeGeneres Show», og byr mildt sagt på seg selv. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Bisarre krav

Den siste tiden har det kommet en rekke anklager mot stjernen - blant annet om et giftig arbeidsmiljø - noe «The Ellen DeGeneres Show» nå granskes for, ifølge blant andre The Hollywood Reporter, Deadline og Variety.

Nå har ytterligere en historie nådd overflaten, der det hevdes at 62-åringens produsenter skal ha vært alt annet enn greie da de gjestet Australia i 2013, ifølge Page Six.

De ansatte i programmet «Today» skal nemlig ha fått bakoversveis da Ellens produsenter skal ha lagt fram en rekke bisarre krav - til tross for at de bare var gjester.

- Ellens produsenter tok oss til siden og sa «Neil, ingen får snakke med Ellen. Du får ikke snakke med henne, du får ikke nærme deg henne, du får ikke se på henne», forteller tidligere «Today»-ansatt Neil Breen til radiokanalen 4BC, der han nå er radiovert.

Kravene skal ha kommet etter at 62-åringens produsenter forlangte at hun ikke lenger skulle være gjestevert for programmet i Sydney, men at hun bare skulle være der som vanlig gjest og bli intervjuet i Melbourne. Det førte til at produksjonen måtte bytte lokasjon, som var 71 mil unna, ifølge Breen.

OVERVELDENDE: Den 16 år gamle miljøaktivisten Gretha Thunberg gjester «The Ellen DeGeneres Show», og snakket blant annet om at ting tidvis kan bli overveldende for henne. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Noen må skjerpe seg

- «Hun vil komme inn, sette seg ned, snakke med Richard også vil hun dra». Så jeg spurte «Kan jeg ikke se på henne?». Jeg syns hele greia var bisarr, forteller radioverten.

Videre forteller han at Ellens team skal ha kontrollert alt fra hvordan intervjuet skulle foregå, til lyssetting og plassering av stoler. Det hele har gjort at han til den dag i dag ikke kan si noe om hvordan Ellen egentlig er som person.

- Jeg aner ikke om hun er en snill person eller ikke, jeg har ikke peiling. Men jeg kan si så mye som at personene som jobbet med henne tråkket varsomt hele tiden, og hele greia var bare bisarr. Vi er der for å gjøre et intervju for å promotere det hun gjør, men så kan man ikke se på henne? Noen må skjerpe seg, avslutter han.

REDD: Justin Bieber er gjest hos Ellen DeGeneres, og forteller åpenhjertig om hvorfor han var nervøs før han skulle fri til kona Hailey Bieber. Vis mer

Bryter tausheten

Den ovennevnte granskningen skal ha kommet etter at Buzzfeed publiserte en artikkel med anklager om giftig arbeidskultur bak kulissene på TV-programmet.

Bak kulissene i det populære programmet sier nemlig nåværende og tidligere ansatte at de har møtt rasisme, frykt og trusler på jobb, ifølge Buzzfeed.

Som nevnt brøt Ellen DeGeneres tausheten om alle ryktene i et internt brev til de ansatte nylig, og der uttrykte hun sin skuffelse over kollegenes anklager.

- På showets første dag sa jeg til alle i vårt første møte at «The Ellen DeGeneres Show» ville bli et sted for glede. Ingen skulle noensinne heve stemmen sin og alle skulle bli behandlet med respekt. Åpenbart har noe forandret seg og jeg er skuffet over å lære at dette ikke har vært tilfellet, skriver DeGeneres angivelig i brevet.

- For det er jeg lei meg. Alle som kjenner meg vet at det er det motsatte av hva jeg mener og hva jeg håpet for vårt show.

Videre anerkjenner programlederen at hennes enorme suksess ikke hadde vært mulig uten de ansatte.

- Mitt navn står på showet og alt vi gjør, og jeg tar ansvar for det.

DeGeneres skriver også at hun og Warner Brothers samarbeider om å beslutte hva deres neste steg i saken skal bli, for å rette opp i problemene.

Ettersom showet har vokst, har hun ikke klart å holde styr på alt selv, og har dermed lent seg på at andre ansatte «gjorde jobben sin slik jeg ville foretrukket», skriver angivelig DeGeneres i brevet.

EMOSJONELT: Ellen DeGeneres tok til tårene da Obama ga henne presidentens frihetsmedalje. Hun benyttet også muligheten til en mannequin-challenge i Det hvite hus. Video: Scanpix Vis mer

- Åpenbart gjorde ikke noen det, skriver hun og lover at dette skal forandre seg.

Vulture har publisert brevet i sin helhet, som avsluttes med at den berømte komikeren bemerker at om det ikke hadde vært for coronaviruset, ville hun tatt dette oppgjøret ansikt til ansikt med de ansatte.

LES OGSÅ: - Han kommer unna med det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer