Logan Williams:

Avslører barnestjernens tragiske dødsårsak

Ble bare 16 år gammel.

DØD: Skuespiller Logan Williams (til høyre) gikk bort i april, bare 16 år gammel. Nå er dødsårsaken klar. Her er han fotografert med medskuespiller Grant Gustin (til venstre). Foto: Instagram / @grantgust
DØD: Skuespiller Logan Williams (til høyre) gikk bort i april, bare 16 år gammel. Nå er dødsårsaken klar. Her er han fotografert med medskuespiller Grant Gustin (til venstre). Foto: Instagram / @grantgust Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I starten av april kom nyheten om at barnestjernen Logan Williams, kjent fra TV-suksessen «The Flash», var død. Han ble bare 16 år gammel. Familien satt igjen knust, og visste ikke sin arme råd.

- Jeg kan ikke gi foreldrene mine, som mistet sitt eneste barnebarn, en klem. Det er vanskelig, sa skuespillerens mor den gang.

Williams er best kjent for rollen som unge Barry Allen i serien «The Flash». Ifølge IMDb landet den unge kanadieren sin første filmrolle som tiåring - i filmen «The Color of Rain». Mang en kollega av stjernen var raskt ute med kondolanser, og det var åpenbart at 16-åringen var spådd en lysende fremtid i bransjen.

Da nyheten om dødsfallet ble kjent, hadde ikke rettsmedisinerne konkludert med noe dødsårsak ennå. Nå er den derimot klar.

Store rusproblemer

Det er People som først omtaler saken. Magasinet skriver at den unge barnestjernen hadde store rusproblemer, noe moren hans bekrefter.

Han døde av en overdose med fentanyl. Det er et hissig legemiddel som er om lag 50 ganger kraftigere enn heroin, og 100 ganger kraftigere enn morfin. Medikamentet brukes først og fremst ved generell anestesi, skriver Store norske leksikon.

Overdosen skal ha vært et uhell. Moren forteller at den unge skuespilleren slet med avhengighet i de tre siste årene av livet sitt. Hun velger å åpne seg om dette i håp om å hjelpe andre som er i samme situasjon.

- Han har ikke dødd forgjeves. Han skal hjelpe mange mennesker fremover, forteller hun til New York Post, som People gjengir.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Første gang hun oppdaget at sønnen brukte rusmidler, var han 13 år gammel. Den gang tok hun ham med marihuana, før han i senere år gikk over til hardere stoffer. Han skal ha skammet seg, og dermed ikke tatt problemene på alvor. Han var innlagt i fjor, men det hjalp ikke.

- Jeg gjorde alt som en mor kunne gjøre. Jeg gjorde alt utenom å lenke ham fast i meg selv for å holde ham trygg, sier hun.

Det å åpne seg om rusmisbruket håper hun kan få andre familier i samme situasjon til å ta problemene på alvor, før det er for sent. For 16-åringen har skaden allerede skjedd. Moren sier de vil skape en arv etter sønnen, og at de vil basere den på kunnskap.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Stor sorg

Williams gjorde det stort foran kamera, og har i tillegg vært å se flere filmer og serier som «The Whispers», «Supernatural» og «When Calls The Heart». Da nyheten om dødsfallet ble kjent, var det naturlig nok mange som kom med sine siste hilsener.

Grant Gustin, som spiller voksne Barry Allen i «The Flash», delte et bilde av ham og Williams på Instagram, der han skrev følgende:

«Hørte akkurat nyheten om at Logan Williams brått har gått bort. Dette bildet ble tatt da vi spilte inn den første episoden av «The Flash» i 2014. Jeg var så imponert, ikke bare av Logans talent, men av hvor profesjonell han var på sett. Mine tanker og bønner er med ham og familien i dette som jeg er sikker på at er en vanskelig tid for alle».

John Wesley Shipp, som hadde rollen som Barry Allen i 1990-versjonen av samme serie, og som faren i den nye versjonen, delte også sine minner i sosiale medier.

«Knust etter å ha hørt om Logan Williams' bortgang i en alder av 16. Han gikk 100 prosent inn for å spille unge Barry Allen, og vi savnet ham så fort vi gikk videre fra den delen av historien», var blant det han skrev i et innlegg på Twitter.

Erin Krakow, som spilte mot Williams i serien «When Calls The Heart», beskrev 16-åringen som «vakker, varm, tullete og talentfull». I et innlegg på Twitter skrev Krakow at han alltid klarte å få henne til å le.

LES OGSÅ: - En ekstra påkjenning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer