Datteren til Jamie Foxx:

Avslører baksiden av livet i rampelyset

- Det ser kanskje fint ut fra utsiden. 

KJENDISDATTER: Corinne Fox (23), datteren til skuespiller Jamie Foxx (47) ber folk som ønsker å bli berømte tenke seg godt om. Her fra Golden Globe-utdelinga i fjor. Foto: Afp / NTB Scanpix
KJENDISDATTER: Corinne Fox (23), datteren til skuespiller Jamie Foxx (47) ber folk som ønsker å bli berømte tenke seg godt om. Her fra Golden Globe-utdelinga i fjor. Foto: Afp / NTB Scanpix Vis mer

Som datter av en verdenskjent og styrtrik skuespiller er det kanskje lett å tenke at Corinne Foxx (23) har det litt bedre enn alle oss andre.

For i motsetning til resten av oss, som bare kan drømme om å vokse opp blant røde løpere, verdensstjerner, glitter og glamour, er Jamie Foxx' eldstedatter - enten hun vil det eller ei - født inn i rampelyset.

Men skal vi tro Corinne selv, er ikke en oppvekst i et Hollywood-hjem, i hvert fall ikke hennes, så ekstravagant som en kanskje skulle tro.

- Var et kjedelig barn

- Mange tror barndommen min var fylt opp av yachter, dyr shopping, filmpremierer, overdådige middagsselskap og barnepiker i flertall. Vel, jeg må skuffe dere der. 99 prosent av tida var jeg et kjedelig barn, skriver Foxx i et lengre innlegg hos Refinery29, der hun reflekterer rundt prisen av å være berømt.

Saken fortsetter under bildet.

FAR OG DATTER: Jamie og Corinne Foxx sammen på en Golden Globe-fest i november 2015, på samme tid som hun ble utpekt til Miss Golden Globe 2016. Foto: Pa Photos / NTB scanpix
FAR OG DATTER: Jamie og Corinne Foxx sammen på en Golden Globe-fest i november 2015, på samme tid som hun ble utpekt til Miss Golden Globe 2016. Foto: Pa Photos / NTB scanpix Vis mer

23-åringen, som akkurat er ferdig med college, vil på ingen måte kalle seg selv berømt. Hun ønsker likevel å dele erfaringer fra et kjendisdatterliv, rettet mot berømmelsesjegere - som hun selv mener det er altfor mange av.

- Stadig oftere hører jeg folk som sier: «Jeg ville gjort hva som helst for å bli berømt». Det ser kanskje fint ut fra utsiden, men i virkeligheten tror jeg enhver kjendis ville gjort hva som helst for å få én «normal» dag.

Foxx understreker at hun ikke undervurderer fordelene som følger med å være kjent, men at det handler om måten man håndterer det på.

- I stedet for å tenke hvor langt opp du skal, tenk heller på hva du skal gi på veien.

Debutantball og gjev tittel

Selv om Corinne Foxx snakker ned sin egen berømmelse, har hun utvilsomt fått oppleve sin andel med glamorøse øyeblikk.

I 2014 var hun blant debutantene på Bal des Débutantes i Paris, og ifølge Paris Match åpnet hun ballet sammen med pappa Jamie.

- At Corinne er med på debutantballet i Paris fyller meg med stolthet, sa Foxx til Paris Match den gang.

Finanstidsskiftet Forbes utpekte ballet til en av verdens heteste fester i 2005. Arrangementet samler inn penger til veldedighet, og hvert år er det mellom 20 og 25 unge kvinner - oftest fra berømte familier - som deltar.

PÅ OSCAR: Far og datter sammen på Oscar-løperen i 2005. Foto: Mike Blake/ Reuters/ NTB scanpix
PÅ OSCAR: Far og datter sammen på Oscar-løperen i 2005. Foto: Mike Blake/ Reuters/ NTB scanpix Vis mer

Høsten 2015 ble hun dessuten utpekt til Miss Golden Globe 2016, ifølge People. Hedersbevisningen innebærer at man får bidra med å dele ut troféer til vinnerne under Golden Globe-utdelingen.

- Faren min, han er litt emosjonell. Han vil ikke innrømme det, men han hadde tårer i øynene og var så glad på mine vegne, for at jeg liksom fikk min egen greie nå, sa Corinne Foxx til People da tittelen ble kjent.

Og på premieren til storfilmen «Dreamgirls» i 2006, stod hun ved farens side på den røde løperen. Og samtidig fikk Corinne, som den gang var 12 år gammel, et stjernemøte de fleste bare kan drømme om: På motsatt side av faren stod nemlig popikonet Beyoncé Knowles (35), som spilte mot Jamie Foxx i filmen.

Saken fortsetter under bildet.

I GODT SELSKAP: Corinne på «Dramgirls»-premieren sammen med pappa Jamie Foxx og popstjerna Beyoncé Knowles i desember 2006. Foto: Mario Anzuoni /Reuters / NTB scanpix
I GODT SELSKAP: Corinne på «Dramgirls»-premieren sammen med pappa Jamie Foxx og popstjerna Beyoncé Knowles i desember 2006. Foto: Mario Anzuoni /Reuters / NTB scanpix Vis mer

Holder kortene tett til brystet

Selv om Corinne Foxx så smått har fulgt i farens skuespillerfotspor, med et par mindre roller, er det lite som tyder på at hun har planer om å bli like stor i Hollywood som ham.

Instagram-profilen sin presenterer hun selv i hvert fall som modell, framfor som skuespiller.

Da Jamie Foxx var på besøk hos Oprah Winfrey i 2013, valgte han for øvrig å holde kortene tett brystet om hvem som er Corinnes mor.

- La for alle del ikke folk få vite hvem du dater. Det er mottoet mitt. Jeg forteller ikke hvem som er mora til mine barn, fortalte han den gang.

På sin offentlige Instagram-konto er 23-åringe Corinne tilsynelatende mindre opptatt av å verne om privatlivet sitt enn det faren er.

Der har hun blant annet delt flere bilder av kjæresten, Austin Lantero, og bilder fra eksotiske reisemål som Grand Cayman, Singapore og Bali.

Jamie Foxx har også en yngre datter, Annalise (8).

endless blue 💙 #GrandCayman #islandlife #travelbug

Et innlegg delt av Corinne Foxx (@corinnefoxx)

LES OGSÅ: - Jeg er ikke skapt for å være alene