«Hver gang vi møtes»

Avslører bakgrunnen for «Katastrofe»-navnet

Petter «Katastrofe» Kristiansen la om livsstilen totalt i fjor sommer.

HOVEDPERSONEN: Lørdag er det Petter «Katastrofe» Kristiansens dag i «Hver gang vi møtes». Foto: Morten Eik / Se og Hør
HOVEDPERSONEN: Lørdag er det Petter «Katastrofe» Kristiansens dag i «Hver gang vi møtes». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Hver gang vi møtes» har rullet over skjermen tre lørdager på rad og gitt seerne både gåsehud, tårevåte øyne og latterkuler.

I kveld er det ingen ringere enn Petter «Katastrofe» Kristiansen (29), som kanskje har vært rimelig ukjent for noen, som sitter på enden av bordet.

29-åringen har vært godt etablert i musikknorge i lengre tid, og selv om han ikke fyller 30 før senere i år, kan han se tilbake på mange imponerende øyeblikk.

Han har stått for landeplager som «Sangen du hater», «Pattaya» og «Maria», og selv om han hadde et stort ønske om å bli brannmann tidligere, satser han fullt og helt på musikken i dag.

FØLELSESLADD ØYEBLIKK: Det ble et sterkt øyeblikk for Elisabeth «Bettan» Andreassen, da hun skjønte hvem som var kommet for å hjelpe Lars Bremnes framføre sin Bettan-hyllest i «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Til Se og Hør forteller Petter at han var «pissnervøs» i forkant av deltakelsen i artistprogrammet, men at det ikke var noe han gruet seg til å dele med de andre.

- Jeg har stort sett, helt fra barndommen og frem til nå, hatt det veldig fint. Jeg har ikke noen mørke og triste historier eller noen perioder som jeg husker som kjempetunge, sier han og fortsetter:

- Selvfølgelig har det skjedd ting som er mindre hyggelig med meg også, noe som alle opplever, men noen dype historier kryr det ikke av hos meg.

Artistnavn

- Aller først, det er nok mange som lurer på hvorfor du kaller deg «Katastrofe»?

- Det er et gammelt hiphopnavn, sier han lattermildt og fortsetter:

- Jeg trodde en gang i tiden at jeg var en fryktelig kul gangster. Jeg fant fort ut at som bortskjemt enebarn oppvokst i et skogholt, så var jeg ikke så tøff likevel. Det henger bare igjen fra tiden da alle hadde sånne navn. Folk kalte seg jo «skranglebein», «ubåt», «skandaløs profet» og da ble det «katastrofe» av meg.

- Har du ikke tenkt å kvitte deg med det da?

DANSEGLEDE: Petter var med på «Skal vi danse» i 2016. Her sammen med dansepartner Marianne Sandaker. Foto: NTB Scanpix
DANSEGLEDE: Petter var med på «Skal vi danse» i 2016. Her sammen med dansepartner Marianne Sandaker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har tenkt på det, men da var det litt for sent. Låtene hadde begynt å gå bra, så da beholdt jeg det. Det eneste jeg har gjort i ettertid er at jeg prøver å bruke Petter foran mer og mer. Det høres litt snillere ut, forklarer han.

Fyller 30

Om bare fire måneder runder artisten 30 år. Det er noe han ikke har tenkt så altfor mye på, spesielt på grunn av yrke og målgruppa han lager låter og opptrer for.

- Jeg skal ærlig innrømme at i fjor eller forfjor måtte jeg ta opp førerkortet mitt og se hvor gammel jeg var. Det er ikke noe jeg tenker mye på. Jeg sto helt fast og ble usikker, men jeg føler meg faktisk ikke i nærheten av 30.

- Mye av det jeg driver med hjelper ikke akkurat på alderen og det å føle seg voksen. Flere av barndomskompisene mine har rekkehus og to «kids», og jeg tror nok de også føler seg mye mer voksne enn meg. De synes sikkert jeg burde vokse opp snart …

Som artist, hvor høyt alkoholinntak og «russegigs» ofte står på planen, innrømmer 29-åringen at det er en hard livsstil som påvirker kroppen. Så hardt at han i fjor sommer tok grep.

- Jeg spilte hele sommerturneen uten alkohol. 150 dager.

- Det var ikke noen grunn i utgangspunktet. Men jeg hadde lyst til å utsette ting eller å våkne fyllesyk. Man blir ikke atlet av dette livet akkurat, sier han.

ETTERTRAKTET: Petter opptrer på utallige konserter i løpet av året. Her i 2015 under åpningskonserten på Norway Cup. Foto: NTB Scanpix
ETTERTRAKTET: Petter opptrer på utallige konserter i løpet av året. Her i 2015 under åpningskonserten på Norway Cup. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Gave fra Lars Monsen

Mens Petter lå fyllesyk i sengen en søndag, så han på Instagram at en kompis var på fjelltur - det ville 29-åringen også.

- Han hadde en idyllisk utsikt uten like. Da innså jeg at det var sånn jeg ville bruke søndagene mine også.

- Jeg dro på XXL og var verdens beste kunde. «Hva skal du ha», spurte han i butikken meg. «Alt. Jeg skal ha alt for å gå på tur. Vi kan begynne med ullsokker og jobbe oss oppover», svarte jeg. Den dagen kjøpte jeg sovepose, telt, og turklær og begynte å gå på litt turer.

- Gjorde du det for å bli en sunnere og friskere versjon av deg selv?

- Uten tvil, og for å koble av litt.

Siden første tur har Petter gått både på Hardangervidda og vært på fisketurer. Nå ser han frem til vår og sommer, hvor planen er å gå i Nordmarka med kano.

- Du var jo på «Hver gang vi møtes» med Trine Rein. Har du fått noen gode turtips?

Se dette innlegget på Instagram

🐠🏕

Et innlegg delt av Petter Katastrofe (@petterkatastrofe)

Se dette innlegget på Instagram

🧜🏼‍♂️

Et innlegg delt av Petter Katastrofe (@petterkatastrofe)

- Ja, noe jeg syntes var kjempestas. Jeg pratet en del med henne om det under innspillingen. Hun syntes det var veldig gøy at jeg hadde fått den interessen, så jeg fikk faktisk en Lars Monsen-kniv av henne.

Det hele skal ha toppet seg da Trine slo på tråden og fortalte at ektemannen hadde lagt igjen et kart til 29-åringen i Nordmarka.

- Det er helt klart planen for neste tur. Det hadde jo vært veldig stas da, en tur som Lars Monsen har lagt opp, sier han ivrig, og legger til at han gjerne skulle dratt på tur med Monsen.

HYGGELIG: Etter flere dager på tur, fant Trine Rein ut at ektemannen Lars Monsen kanskje hadde behov for et skift. Video: NRK Vis mer

Ønsker seg ikke barn

Den sjarmerende artisten vokste opp som enebarn på Onsøy i Fredrikstad med foreldre som fremdeles er sammen. Han har ingenting å klage på, som han sier selv, og selv om flere av vennene hans har slått seg til ro og stiftet egne familier, er ikke det noe Petter ser for seg at han skal i nærmeste fremtid.

- Jeg har en samboer som er verdens mest fantastiske og tålmodige frøken som holder ut med meg. Men barn vil jeg ikke ha.

- Hvorfor ikke?

SAMBOERE: Petter sammen med samboeren Mira Ansnes i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SAMBOERE: Petter sammen med samboeren Mira Ansnes i 2017. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Enn så lenge, sånn jeg føler det nå, så vil jeg aldri ha barn. Hva samboeren mener får man nesten spørre henne om, men akkurat nå er vi enige. Jeg håper på en måte at det endrer seg en gang, at jeg får lyst på barn, men i dag klarer jeg bare ikke å se for meg meg i den rollen.

- Enn så lenge er det ingen ting i den rollen som frister meg.

Petter påpeker riktignok at han stortrives i rollen som både fadder og filleonkel, men at han ikke er klar for forpliktelsene som følger farsrollen.

- Jeg blir jo bare 30 da, og følger meg som 19 enda, sier han og ler.

Petter Katastrofe Kristiansen sin dag i «Hver gang vi møtes» kan du se på TV 2 lørdag klokken 20.00.

LES OGSÅ: - Hun lot meg bare bli liggende

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer