<strong>FORELDRE:</strong> Løpelegenden Filip Ingebrigtsen og kona Astrid Mangen Ingebrigtsen venter deres første barn. Nå avslører de kjønnet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FORELDRE: Løpelegenden Filip Ingebrigtsen og kona Astrid Mangen Ingebrigtsen venter deres første barn. Nå avslører de kjønnet. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Filip Ingebrigtsen:

Avslører babyens kjønn

Filip Ingebrigtsen og kona venter sitt første barn.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i november kunne løpestjernen Filip Ingebrigtsen (26) og kona Astrid Mangen Ingebrigtsen (25) avsløre på sine respektive Instagram-kontoer at de skal bli foreldre for første gang.

Kjønnet har hittil vært uvisst, men i dag kunne den kommende småbarnsmammaen avsløre om de venter en gutt eller en jente.

På sin Instagram-konto la den vordende mammaen ut en video som viser at Filip holder en svart ballong over hodet hennes med skriften «Boy or girl» på. I videoen sprenger 26-åringen ballongen, og ut kommer det rosa konfetti.

Med det avslører Ingebritsen-paret at de venter en liten jente.

- Gleder oss til å møte den lille jenta vår, skriver Astrid under videoen på sin Instagram.

Giftet seg

Filip Ingebrigtsen og kona har vært gift siden september i fjor, og nå utvider altså paret familien med en liten jente. Han fridde i 2016, og som med babynyheten, delte løpestjernen også denne nyheten gjennom et Instagram-innlegg.

«She said yes», skrev han til et bilde av Astrid foran solnedgangen.

Bryllupet fant sted i Mangen kapell i Aurskog, i brudens hjemtrakter. Etter vielsen snakket Filip med Se og Hør.

- De siste ukene har gått til mye planlegging, men vi har hatt denne dagen i bakhodet i to år. Vi har gledet oss veldig, sa en nygift Filip.

Astrid er, i likhet med Filip, en aktiv friidrettsutøver. Hun er sprinter og konkurrerer på 100- og 200 meter.

Nektes flere barn

Filip kommer selv fra en stor familie, med hele seks søsken. Mest kjent er likevel brødrene Henrik (28) og Jakob Ingebrigtsen (19), som i likhet med Filip er stjerner på løpebanen.

Til tross for en hverdag som for det meste består av trening og reising, har også Henrik to døtre sammen med kona Liva Børkja Ingebrigtsen (23). Selv om Liva allerede er en ganske tålmodig kone, har hun satt ned foten for nå.

28-åringen uttalte nemlig til VG i sommer at han har fått streng beskjed av kona om at flere barn er uaktuelt så lenge han er travelt opptatt med løpekarrieren sin.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

- Jeg har fått lov til å holde på så lenge jeg vil. Men da har jeg fått som «svar» at det ikke blir flere unger på meg før jeg legger opp, fortalte Henrik til avisen, og legger til at han iherdig prøver å få kona til å ombestemme seg.

For Henrik sin del kan det altså se ut til at det ikke blir et barn til med det aller første. Til sommeren er det OL i Tokyo, og før den tid blir det nok hard trening på alle tre brødrene.

Filip kommer på sin side til å være nybakt pappa under de olympiske lekene, men det skal ikke stå på fokus i familien Ingebrigtsen. Storebror Henrik dro nemlig på trening bare et kvarter etter at kona hadde født. Det fortalte hun til KK tidligere i høst.

En lettelse

Filip, Henrik og Jacob løper alle i verdenseliten, og har siden de var små blitt trent av pappa Gjert Ingebrigtsen (53) - som ikke akkurat er nådig.

Gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen» får man et innblikk i hverdagen til familien fra Sandnes, på både godt og vondt. Gjert har store forventninger til trioen, og har ofte tatt tøffe valg på vegne av sine egne sønner - noe som ofte har påvirket familielivet.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Blant annet ble han illsint da eldstemann Henrik meddelte at han skulle bli far, noe Gjert i senere tid har angret på. På grunn av farens temperament og målrettede sinn, var det ikke uten nerver at de nå kommende foreldrene, Filip og Astrid, flyttet fra familien i Sandnes til Oslo etter bryllupet.

Filip har heldigvis gjort det bra på løpebanen, tross avstanden til trener Gjert, noe som er en lettelse for kona.

- Jeg hadde nok fått hørt det fra Gjert om det ikke gikk så bra. De er jo veldig mye ute og reiser, men det er fint å se at flyttingen ikke har påvirket han i negativ retning. Det er betryggende å vite, uttalte Astrid i et intervju med Dagbladet.

LES OGSÅ: Slik blir eventyrbryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer