Katharina Andresen:

Avslører baby- og bryllupsplaner

Milliardærarving Katharina Andresen har konkrete mål for de neste tre åra.

DRØMMER FOR FRAMTIDA: Katharina Andresen (24) deler fra privatlivets opp- og nedturer. Samtidig røper hun planer om familieforøkelse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DRØMMER FOR FRAMTIDA: Katharina Andresen (24) deler fra privatlivets opp- og nedturer. Samtidig røper hun planer om familieforøkelse. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Norges rikeste kvinne kan man trygt konstatere at det finnes en betydelig interesse rundt Katharina Andresen (24).

Selv om overskriftene i stor grad dreier seg rundt den svimlende formuen, har milliardærarvingen ved et knippe anledninger lettet på sløret om privatlivet.

Det gjør 24-åringen også nå i et usedvanlig åpenhjertig intervju med Nettavisen-podkasten «Schendis». Personlige tragedier, familieforøkelse og giftermål er bare noen av stikkordene Ferd-arvingen streifer innom. Hva gjelder sistnevnte tema, er Andresen tydelig på sine framtidsplaner.

- Jeg har sagt at jeg ikke skal være yngre enn 27 år før jeg får barn. Da er jeg forhåpentligvis ferdig i London, har kommet meg hjem, fått meg jobb, og giftet meg, forteller 24-åringen i podkasten.

- Skal være trofast

Andresen er i dag kjæreste med Fredrik Kvasnes (29), et forhold hun avslørte i april 2018. Samboeren blir også med på reisen når 24-åringen flytter til London for å studere like over nyttår.

Og skulle alt gå etter planen, kan paret altså være gift og ha fått sitt første barn innen to til tre år. Hun er derimot tydelig på at alt skal skje i «riktig rekkefølge».

KJÆRESTER: Katharina Andresen og Fredrik Kvasnes avslørte forholdet i april i fjor. Her avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i november. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJÆRESTER: Katharina Andresen og Fredrik Kvasnes avslørte forholdet i april i fjor. Her avbildet på Se og Hørs kjendisgalla i november. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Du vil gifte deg før du får barn?

- Ja, det er veldig viktig for meg. (...) Jeg har troen på at hvis du skal få barn, så skal det bringes fram av to mennesker som elsker hverandre. Man kan elske hverandre uten å gifte seg, men ved å gifte seg gjør man en «commitment» til hverandre. At man først skal være trofast til hverandre, og ha kjærlighet til hverandre. Barn skal liksom ikke være målet, synes jeg. Det skal være noe mer før der.

- Nanny?

Andresen har tidligere studert økonomi og administrasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo, men droppet ut etter ei tid. Nå er planen å ta en bachelor i Global Management ved Regent's. Det er også en av årsakene til at 24-åringen selger sin eksklusive leilighet på Frogner.

Å spå framtida er derimot få forunt. Andresen ønsker ikke å spekulere på hva hun eventuelt ville foretatt seg dersom planene endrer seg.

- Nå er hodet mitt er på studiene. Er det riktig tid å få barn nå? Er det riktig tid å få barn med Fredrik nå? London, skal jeg da ha nanny? Da må jeg ha større leilighet. Sånne beslutninger må man ta når man er i situasjonen, forteller hun.

- Hektisk

Andresen har tidligere åpnet opp om flytteplanene overfor Dagbladet. I november forklarte 24-åringen at hun i første omgang skal finne en bopel nærme skolen, som ligger sentralt til, rett ved Baker Street.

- Det blir noen hektiske måneder framover nå. Jeg skal bo der det første halvåret alene, og da vil jeg gjerne finne en leilighet som er nærmere skolen. Jeg skal bare leie der, fortalte Andresen den gang.

Først til sommeren får hun samboeren med på lasset. Da er planen å finne et en større leilighet sammen.

- Jeg tror bare det blir fint å komme seg litt bort, til en ny by, en ny kultur og nye mennesker. Jeg gleder meg også til å begynne på skolen igjen. Jeg vet ikke om man kan kalle oppholdet mitt på BI for en studieperiode, så nå går jeg inn for fullt, forklarte 24-åringen.

Som døtre av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (58) er Katharina (24), sammen med søstera Alexandra Andresen (23), Norges rikeste under 30 år.

Opprinnelig bygget Andresen-familien opp sin formue ved tobakksvirksomhet i Tiedemanns gjennom flere generasjoner. Siden slutten av 90-tallet har søstrenes far, Johan H. Andresen, vært eier og aktiv i ulike roller i familieselskapet Ferd Holding AS.

«Skrekkfall» for formuen

Tall fra 2018 viste derimot at formuen hadde krympet med hele 11,6 milliarder kroner.

Overfor DN har Ferd opplyst om bakgrunnen for skrekkfallet. Søstrene har nemlig eid aksjene sine i selskapet privat fram til nå. På tampen av 2018 bestemte de seg derimot for å opprette egne aksjeselskap for sine andeler.

- Dette gir dem et bedre grunnlag til å være gode og langsiktige eiere i Ferd, og det er en langsiktig eierform som de fleste investorer velger, sa administrerende direktør i Ferd, Morten Borge til avisa.

Dette gir klare fordeler, særlig i form av beskatning. I 2017 betalte søstrene til sammen 116 millioner kroner i skatt. Til sammenligning serverte de statskassa 18 millioner i fjor.

Denne saken ble først publisert på Dagbladets nye finansnettsted Børsen.no

LES OGSÅ: Milliardærdatteras hund rammet av sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer