Nytt TV-drama:

Avslører avtalt spill

- En flau fadese, forteller den tapende tvekampduellanten. OBS. Spoiler.

TÅRER: Det ble en tårefull avskjed etter dagens tvekamp på «Farmen». Video: TV 2/Rød Løper. Vis mer
Publisert

Den sjuende «Farmen»-uka er ved veis ende, og søndag var det Stine Engen (42) som måtte gi tapt i grenen øksekast mot sin gode venninne Bente Rabba (54).

- En flau fadese, sier Engen til Se og Hør etter å ha tapt kampen med sifrene 3-0.

Men alt var kanskje ikke helt som det framsto på TV.

- Sa jeg ville stikke

Forrige søndag var det Lyngen-ordfører Dan Håvard Johnsen (54) som måtte forlate programmet etter at han hadde blitt valgt til førstekjempe av nettopp Bente Rabba. Den gangen sa Rabba, på tinget og på spørsmål fra programleder Niklas Baarli (33), dette om hvorfor hun valgte en guttekamp:

MUNNHUGGERI: Det ble ampert mellom de to «Farmen»-deltakerne da matvanene ble et tema. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Jeg var klar på jentekamp inntil en halvtime før jeg måtte bestemme meg. Men så skjedde noe som gjorde at jeg endret mening, sa hun - uten å ville utdype.

Episoden «Farmen»-deltakeren siktet til var nemlig en del av spillet for å bryte opp alliansen mellom Johnsen og denne ukens storbonde, Ivana Miric (28), forteller Engen til Se og Hør.

- Jeg gikk til tvekampen og visste at Bente skulle vinne. Det var noe vi hadde avtalt før det startet, noe vi egentlig avtalte den uka Dan Håvard ble valgt til førstekjempe, røper hun.

Hun forklarer:

- Det var mye drama på gården i denne perioden, det var fryktelig slitsomt. Så jeg sa til Bente at jeg ikke gidder lenger, at jeg stikker. Bente svarte: «Nei, ikke dra fra meg».

BÆSJ, TISS OG PROMP: «Farmen»-paret vekker reaksjoner med sin barnslige humor. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

- En brikke i spillet

Ifølge 42-åringen, trodde Johnsen at han visste hva han gjorde, at han styrte spillet da han meldte seg til førstekjempe i forrige uke.

GOD KLEM: Stine Engen fikk en god klem av venninna før hun forlot gården. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
GOD KLEM: Stine Engen fikk en god klem av venninna før hun forlot gården. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Det gjorde han ikke, mener hun.

- Om Bente hadde valgt Ivana til førstekjempe i forrige uke, ville Ivana mest sannsynlig valgt meg til kamp, noe som ville vært helt fint for meg. Jeg fortalte Bente at motivasjonen min ikke var på topp, og at det da kunne være at hun måtte gå ned fra tinget sammen med Ivana og Dan, som samtidig mener hun aldri presset venninnen si på noen måte.

- Hun valgte Dan, som vi visste kom til å ryke, for han hadde ikke fysikken til å stille opp mot de andre gutta uansett. Og da visste vi at Ivana ville bli storbonde og at jeg eller Bente kom til å bli valgt til førstekjempe. Ivana ville aldri valgt Hanne eller Andrea. Da kunne vi like gjerne gå i kamp denne uka, hvorpå jeg skulle reise hjem.

Hun fortsetter:

- Dan ble en brikke i spillet til Bente og meg.

SKUFFA: Det blir amper stemning på «Farmen» da Hashar finner ut at det har blitt begått et regelbrudd. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Besøkte hverandre

42-åringen bedyrer at det var få, om noen, som visste om planen som ble satt til livs.

Ingen av dem hadde heller behov for besøk på kjempehyttene, så de bestemte seg heller for å besøke hverandre.

- Vi var ute og gikk tur på dagen og sånn. Kjempehyttene lå jo så nære hverandre, vi kunne se hverandre.

- Er det lov da?

- Ha ha, det store temaet inne på gården var hva som er lov og ikke - og hva som liksom er indrejustis. Besøkene på disse hyttene hadde opprørt gjengen ganske mye, men jeg og Bente tenkte at vi vel ikke kan krenke noen om vi besøkte hverandre.

NYTT: For første gang i programmets historie blir «Farmen»-utfordrerne sendt til Torpet. Her er de. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Vis mer

Fryktet nytt «Torpet»

Dermed ble det altså med sju uker på «Farmen» for Stine Engen. Da hun reiste hadde hun en god følelse i kroppen.

- Hadde jeg ikke vært motivert for å dra hjem ville det vært utrolig kjipt. For jeg ble kjent med så flotte mennesker, det var virkelig et eventyr. Men jeg kjente at jeg var klar for å dra, forteller den tapende andrekjempen, som plutselig, like før exiten, fikk en følelse av at Torpet fortsatt eksisterte.

- Det sa jeg til Bente og. Så da jeg gikk bort med Niklas etter kampen, sa jeg til ham: «Nå sier ikke du at det er et Torpet 2 her?». Han svarte «Nei, du har jo sett finalen selv». Vi gikk litt lenger inn, og så sa han «Men du …». Da fikk jeg total overtenning og tenkte at det var noe jeg ville gjøre. Det var pinlig.

SIKRET NY UKE: Bente Rabba vant søndagens tvekamp 3-0 er klar for en ny uke på gården. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2
SIKRET NY UKE: Bente Rabba vant søndagens tvekamp 3-0 er klar for en ny uke på gården. Foto: Anton Soggiu / Strix / TV 2 Vis mer

Avtalt spill eller ei: Engen skjemmes likevel av at hun ikke klarte å vinne et eneste poeng i øksekast-kampen, for akkurat det var ikke planlagt.

- Jeg hadde håpet at jeg skulle få noen poeng på den blinken, sier hun med et smil til Se og Hør.

TEMPERATUR: Det blir høy tenning på «Farmen» da Lasse og Henrik snakker sammen etter å ha fått ukesoppdraget underkjent. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Bente Rabba bekrefter historien overfor Se og Hør.

- Dette temaet drøftet vi allerede i uke én, at det hadde vært fint å møtes i kamp på et senere tidspunkt. Jeg kunne likevel ikke være sikker på hva hun ville gjøre i kampen mot meg - om hun ville gi alt i kampen mot meg eller ikke, sier hun.

LES OGSÅ: Letter på sløret om drømmebryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer