Avicii er død:

Avslører Aviciis mystiske dødssted

Omanske myndigheter forteller at Avicii døde flere mil utenfor Muskat.

FUNNET PÅ LUKSUSEIENDOM: Ifølge kilder i Oman, ble Avicii funnet på en eiendom som eies av en slektning av landets rike sultan. Foto: NTB scanpix
FUNNET PÅ LUKSUSEIENDOM: Ifølge kilder i Oman, ble Avicii funnet på en eiendom som eies av en slektning av landets rike sultan. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Fredag døde den svenske artisten og DJ-sensasjonen Tim Bergling, bedre kjent som Avicii.

Han ble 28 år gammel, og døde i Omans hovedstad Muskat. Torsdag offentliggjorde familien et brev, der det kommer fram at artisten ikke «orket mere».

«Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», het det i brevet.

Funnet på luksuseiendom

Svenske medier har reist til Oman, og har i dag snakket med offisielle kilder. Aftonbladet får opplyst av Ahmed El Belushi, som jobber under statsadvokat Nasir al Rahabi, at stjerna ble funnet på en eiendom flere mil utenfor Omans hovedstad.

Det er fra politidokumenter El Belushi leser informasjonen. Godset han døde på eies av en slektning til den mektige sultanen i Oman, Qabus ibn Said. Området er dominert av rike mennesker fra Omans overklasse.

Saken fortsetter nedenfor.

- Han ble funnet død, innendørs, sier han.

Den svenske avisa skriver at eiendommen består av flere lave hus og en gigantisk hage. Inngangene er overvåket av kameraer og uniformerte vakter. Journalistene fra avisa forsøkte å komme inn på området, uten hell.

Omanske myndigheter har tidligere uttalt at de sendte en bil med to menn for å sikre stedet da de fikk beskjed om dødsfallet, men at det var andre politifolk og etterforskere som gikk inn. Expressen har tidligere skrevet at Avicii ble funnet død på et hotell, men det er ikke kjent om de refererte til samme eiendom.

Saken fortsetter nedenfor.

SLEKTNING: Sultan Qabus ibn Said av Oman er en slektning av personen som eier eiendommen Avicii ble funnet død på. Foto: NTB scanpix
SLEKTNING: Sultan Qabus ibn Said av Oman er en slektning av personen som eier eiendommen Avicii ble funnet død på. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ifølge Omans informasjonsdepartement sendte det svenske utenriksdepartementet personer fra den nærmeste ambassaden i Riyad, Saudi-Arabia, til landet stjerna døde i.

Enkelte familiemedlemmer reiste også nedover, men alle representanter skal nå ha forlatt Oman.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, ifølge svenske Dagens Nyheter. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

- Orket ikke mer

Medier over hele verden omtalte torsdag ettermiddag brevet Berglings familie sendte ut til pressen. Brevet ble sendt ut av pressekontakt Ebba Lindqvist, men var signert familien.

Han blir omtalt som en «skjør kunstnersjel som alltid bar på store eksistensielle spørsmål». Han blir også omtalt som en overpresterende perfeksjonist som reiste og jobbet hardt. Det i et tempo som han selv opplevde som svært stressende.

I brevet skriver de at han ikke var laget for den bransjen han havnet i.

«Han kjempet virkelig med tanker om meningen, livet, lykken. Nå orket han ikke mer. Han ville få fred. Tim var ikke laget for det maskineriet han havnet i, han var en omtenksom kar som elsket sine fans, men skydde unna rampelyset», heter det i brevet.

De avslutter brevet med å hylle 28-åringen.

«Tim, du kommer for alltid til å være elsket og savnet. Den du var og din musikk kommer til å bære minnet av deg videre. Vi elsker deg», står det.

Artistens foreldre, Anki Lidén og Klas Bergling, reiste ned til Oman etter dødsfallet for å hente hjem sønnen sin. De har i en tidligere uttalelse takket for all støtten de har fått i denne vanskelige perioden.

- Vi er så takknemlige for alle som elsket Tims musikk og for de fine minnene til hans låter, skrev de i en uttalelse tidligere denne uka.

Sleit med helsa

For to år siden opplyste den svenske artisten i et langt åpent brev, til sine fans på eget nettsted, at han kommer til å gi seg med turnélivet.

- Jeg vet at jeg er velsignet med å være i stand til å reise rundt i verden og gjøre dette, men jeg har for lite tid til livet til den ekte personen bak artisten, skrev han, og la til:

- Jeg vil imidlertid aldri gi slipp på musikk - jeg vil fortsette å snakke med mine fans gjennom den, men jeg har bestemt meg for at dette 2016-løpet vil være min siste turné og siste show. La oss gå ut med et smell!

Den unge artisten har tidligere også måttet ta en pause fordi karrieren har slitt på helsa hans. Det var i september 2014 at superstjernen kansellerte alle planlagte konserter over en periode på grunn av helseproblemer.

- Jeg kunne ikke fortsette å presse meg på samme måte lenger. Det føltes som jeg ville møte veggen hvis jeg ikke stoppet opp litt, skrev han på Twitter den gang.

Tidligere samme år ble han igjen fraktet til sykehuset og ble tvunget til å fjerne galleblæra. Han ble også innlagt på sykehus mens han var på turné i 2012, grunnet betennelse i bukspyttkjertelen.

Avicii var derimot en som jobbet hele tida, og hadde et nytt album så godt som klart før han døde brått.

LES OGSÅ: Slik reagerer stjernene på Aviciis dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer