Lisa Tønne:

Avslører årsaken til innleggelsen

For snart to uker siden ble komiker Lisa Tønne utskrevet fra Ullevål sykehus. Slik går det med henne nå.

ALVORLIG: Komiker Lisa Tønne avslører at hun hadde blodforgiftning. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
ALVORLIG: Komiker Lisa Tønne avslører at hun hadde blodforgiftning. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det har snart gått to uker siden komiker Lisa Tønne (42) ble utskrevet fra Ullevål sykehus etter å ha vært innlagt grunnet funn av en ukjent bakterie i blodbanen hennes, en streptokokkbakterie, som hun hevdet var svært sjelden.

I en tidligere episode av podkasten «Tusvik & Tønne», som hun har med kollega Sigrid Bonde Tusvik (40), forklarte komikeren at forløpet til bakterien ikke var kjent, men at det var en bakterie som tidligere har blitt påvist hos hester.

På sykehuset gjennomgikk Tønne flere undersøkelser, og ble satt på en høydose penicillin hver fjerde time intravenøst.

DRAMATISK: Adrian Sellevoll havnet på sykehus etter en dramatisk kveld. Video: Private bilder / Rød Løper Vis mer

- Bra at de var så flinke

Nå kommer det imidlertid frem at det var blodforgiftning Tønne ble utsatt for. Det var Adresseavisen som først omtalte saken.

- Det var jo rett og slett en blodforgiftning. Så det var bra at de var så flinke på Ullevål, så det ikke rakk å bli mer alvorlig, skriver komikeren i en SMS til Se og Hør.

Videre forklarer Tønne at legene var redde for at det skulle slå seg ned på indre organer, spesielt på hjertet.

Da 42-åringen ble utskrevet fra sykehuset for to uker siden forklarte hun overfor Se og Hør at hun hadde en 14-dagers åpen retur. Denne slapp hun heldigvis å benytte seg av, da formen har blitt betraktelig bedre siden den gang.

På spørsmål om hvordan det går med henne nå, svarer komikeren:

- Nå er jeg ikke syk lenger, men kroppen er jo slapp og redusert av å ha hatt feber i tre uker og gått på en hestekur - bokstavelig talt - med penicillin.

MERKELIG TIMING: I den svenske versjonen av «Paradise Hotel» er det sykehustema, der flere koblinger minner om virus-situasjonen som foregår i verden i dag. Vis mer

Planene spikret for sommerferien

I tiden fremover forklarer Tønne at hun skal nyte sommerferien med familien sin, blant annet på norgesferie. Det er imidlertid ikke bare norgesferie som står på planen til 42-åringen.

Mot slutten av sommeren skal hun nemlig være med i en forestilling med navn «På veg TeStiklestad - spelkongens lange reisning mellom bakar og bein».

Ifølge Adresseavisen skal den direktesendte forestillingen spilles tre ganger fra 6. august, og kom først til etter at sommerens planlagte forestillinger av «Slaget på Stiklestad» på Kristiansten festning måtte utsettes til neste år grunnet coronaviruset.

Avisen skriver videre at komikeren skal spille «Småkongen med platting og tuja», som visstnok er en figur 42-åringen tidligere har tullet mye med i både show og podkaster de siste åra.

Ble hasteinnlagt

Det var for tre uker siden at det kom frem i en episode av ovennevnte podkast at Tønne først hadde tilbrakt ei natt på Ullevål sykehus.

I podkasten forklarte 42-åringen at hun hadde følt seg dårlig og hatt mye feber over lengre tid, og hadde i den anledning blitt testet for coronaviruset tre ganger. Men alle prøvene hadde kommet tilbake med negativt resultat.

SJOKKBILDER: Carina Dahl har nylig fjernet en godartet svulst fra hodet. Her viser hun frem bilder fra sykehusoppholdet. Reporter: Henriette Eilertsen / Video: Rød Løper Vis mer

Etter en samtale med naboen, kjent som «hudlegen» i podkasten, og mannen hennes, Kyrre Holm Johanessen (46), ble Tønne rådet til å dra på legevakta, før hun deretter ble sendt til Ullevål sykehus.

Nærmere detaljer om hva som skjedde på sykehuset kom ikke frem før i den neste episoden av podkasten. Da forklarte Tønne at hun hadde blitt ringt opp av sykehuset flere ganger.

- De har lett og googlet og lest seg opp. Mikrobiologen som leter i mikroskopet hadde vært i fyr og flamme og sagt: «få tak i dette kvinnemennesket, hun må inn», fortalte Tønne til kollega Sigrid Bonde Tusvik i podkasten.

Dermed ble hun innlagt på Ullevål sykehus, og komikeren, som driver mye med nettopp hest, fortalte i podkast-episoden at hun følte seg piggere, men at legene var redde for at «svineriet» skulle sette seg på blant annet hjerteklaffen.

- Hjertelegen var mer direkte, og sa at hvis betennelsen setter seg på hjerteklaffen så fortærer den hjerteklaffen, og da må det hjerteopereres, forklarte Tønne i podkasten.

LES OGSÅ: Forklarer skolevalget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer