Kelly Clarkson:

Avslører årsaken bak vektnedgangen

Artisten har flere ganger uttalt seg om vektsvingningene.

FØR OG NÅ: Internasjonale medier har de siste månedene omtalt Kelly Clarksons vektnedgang. Bildet til venstre er fra 2015, mens bildet til høyre er tatt forrige måned. Foto: NTB scanpix
FØR OG NÅ: Internasjonale medier har de siste månedene omtalt Kelly Clarksons vektnedgang. Bildet til venstre er fra 2015, mens bildet til høyre er tatt forrige måned. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at Kurt Nilsen (39) klarte å slå Kelly Clarkson (36) i tidenes første og siste runde av «World Idol» i 2003, fikk hun en svært suksessfull karriere i ettertid.

Bak fasaden skjulte det seg imidlertid en tøff kamp for 36-åringen, som i fjor høst avslørte at hun fikk selvmordstanker som følge av kroppspresset i bransjen.

- Da jeg var tynn ville jeg ta mitt eget liv. Jeg hadde det miserabelt, på innsiden og utsiden, i fire år av livet mitt. Men ingen brydde seg, fordi du estetisk sett så bra ut, sa hun til Attitude Magazine.

Clarkson har ikke lagt skjul på at hun har gått opp og ned i vekt siden den gang, og har selv uttalt at hun hadde det forferdelig da hun var på sitt tynneste.

I et nytt intervju med Extra forteller hun imidlertid at hun igjen har vært gjennom en drastisk vektnedgang.

- Jeg trener ikke. Folk tror det, men jeg svarer bare: «Ikke tro at jeg kommer til å være med på noen form for sport», sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

FORTELLER: Den siste tida har flere internasjonale medier omtalt Kelly Clarksons plutselige vektnedgang. Nå forklarer hun årsaken. Foto: NTB scanpix
FORTELLER: Den siste tida har flere internasjonale medier omtalt Kelly Clarksons plutselige vektnedgang. Nå forklarer hun årsaken. Foto: NTB scanpix Vis mer

La om kostholdet

Ifølge artisten selv er det en sykdommen hypotyreose, også kjent som lavt stoffskifte, som gjorde at hun valgte å legge om kostholdet.

Hypotyreose er en sykdom som skyldes for lav mengde stoffskiftehormon fra skjoldkjertelen til blodet og alle kroppens celler, ifølge NHI.no.

Et lavt stoffskifte gjør at kroppen har en lavere forbrenning, noe som gjør at den utsatte personen kan oppleve vektsvingninger.

- Jeg leser en bok på grunn av en autoimmun sykdom. Nå er nivået mitt oppe igjen. Jeg bruker ikke medisiner lenger på grunn av den boka. Den handler egentlig bare om hvordan vi forbereder maten vår, ikke-genmodifisert, ingen plantevernmidler, økologisk... Virkelig, jeg har ikke trent i det hele tatt, sier hun.

- Man er som man er

«Since U Been Gone»-sangeren har flere ganger åpnet seg om at hun har blitt kritisert på grunn av vekta si.

I fjor sommer, da en Twitter-bruker kommenterte «du er feit» til artisten, slo hun tilbake:

«... og fremdeles helt fantastisk», svarte hun.

Også i 2015 opplevde Clarkson en lignende opplevelse. Den britiske mediepersonligheten Katie Hopkins kritiserte artistens vekt på Twitter, etter at Kelly Clarkson hadde gjestet tv-progammet «Graham Noton Live».

- Kjære deg, hvis du fikk en baby for et år siden, så har du ikke babyvekt nå. Det er fett. Har du spist opp alle koristene dine? skrev hun på twitter.

36-åringen snakket ut om hendelsen kort tid etter da hun var gjest i Ellen DeGeneres talkshow.

- Ja, jeg var den største jenta i «American Idol» også. Og jeg var ikke stor, men folk kalte meg det fordi jeg var den største. Jeg har alltid hørt det... Man er som man er, uansett størrelse, og det betyr ikke at du skal være det for alltid, sa hun og la til:

- Noen ganger er jeg alltid veltrent og driver aktivt med kickboxing. Og noen ganger ikke, og tenker at jeg heller vil drikke vin, sa hun ifølge Rolling Stone.

- Handler om å snu ting rundt

Kelly Clarkson stakk av med seieren i den første sesongen av «American Idol» i 2002. Noen år seinere bestemte hun seg for å gjøre noe med det ekstreme presset hun hadde utsatt seg for.

Saken fortsetter nedenfor.

EKSKLUSIVT: Artist Kelly Clarkson har giftet seg med Brandon Blackstock, og heter nå Kelly Blackstock. Video: Weiss Eubanks Films Vis mer Vis mer

Hun har nemlig gitt uttrykk for at kjendistilværelsen hadde sine klare baksider. Til UsWeekly har artisten åpenhjertig fortalt at hun etter berømmelsen til slutt var på et mørkt sted i livet.

Sangen «Sober», som er på albumet «My December» fra 2007, handler om å være tro mot seg selv og det å bryte dårlige mønstre.

- Jeg var omringet av negative mennesker, men jeg kom meg ut av det fordi jeg også hadde gode mennesker. Det handlet om å snu ting rundt og om å gå mot lyset, avslørte hun til Attitude Magazine i fjor.

LES OGSÅ: Livet mitt var ingenting før jeg fikk barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer