Christine Koht:

Avslører alvorlig kreftdiagnose

Avlyser alle forestillinger.

SYK: Christine Koht er kreftsyk og avlyser alle forestillinger. Foto: NTB Scanpix
SYK: Christine Koht er kreftsyk og avlyser alle forestillinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Komiker Christine Koht (51) kansellerer alle forestillinger, både på turné og på Latter i Oslo, det bekrefter produsent Elina Krantz i Stand Up Norge til VG.

- Alle våre tanker går til Christine og de rundt henne. Vi håper og ber om at dette fantastiske fyrverkeriet av et menneske blir frisk og kommer tilbake til oss, og scenen, sier Krantz til avisa.

I en pressemelding fra Stand Up Norge står det at Koht er til intensiv behandling for kreften.

«Christine Koht takker for all støtte og alle gode tanker som blir sendt til henne og hennes nærmeste. Vi ber samtidig om fred og ro i forbindelse med dette, slik at Christine kan konsentrere seg om å bli bedre».

Uavklart situasjon

Kohts manager, Knut Müller-Nilssen, forteller til Se og Hør at Kohts sykdomssituasjon er uavklart.

- Det framgår ganske tydelig i pressemeldingen at dette er alvorlig. Vi ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå ut med ytterligere detaljer, men dette er så klart både følsomt og vanskelig. Vi kommer heller tilbake med mer informasjon når vi vet noe mer, akkurat nå er situasjonen ganske uavklart, forteller Müller-Nilssen.

Christine Koht har blant annet jobbet tett sammen med Michael Andreassen i programmet «Michael Direkte» på radiokanalen P4.

FARGERIK: Den folkekjære komikeren og TV-profilen har både en fargerik klesstil og personlighet. Foto: NTB Scanpix
FARGERIK: Den folkekjære komikeren og TV-profilen har både en fargerik klesstil og personlighet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Christine er et fyrverkeri å ha i livet sitt, på alle måter - og har vært en berikelse i livet mitt. Hun er en person som setter spor etter seg, du glemmer aldri Christine Koht, sier han til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg fikk en klump i magen da jeg leste det på nett for femten minutter siden, at hun er skikkelig syk. Nå vet ikke jeg hvor alvorlig det er, men kreft er jo en alvorlig sykdom, og en prosess å stå i uansett om man må leve med det som kronisk sykdom, eller bli frisk, sier han.

Andreassen beskriver henne som en fantastisk person å være rundt, og berømmer henne for å være genuint opptatt av andre mennesker. Selv om de ikke har sett hverandre på en stund, ønsker han å sende henne mange varme tanker, og ønske henne god bedring.

Vis mer

- Jeg håper at hun kommer seg tilbake, og ut på scenen igjen. Vi her i P4 sender masse varme tanker til henne. Vi er glade i henne, det er vi alle sammen.

Se og Hør har ikke lykkes komme i kontakt med Elina Krantz onsdag formiddag.

Måtte opereres

I oktober skrev VG at 51-åringen hadde gjennomgått en operasjon for å fjerne en større cyste. Svulsten var godartet og operasjonen vellykket, men helsesituasjonen krevde en lengre rekonvalesens.

Det betød også at Koht måtte avlyse en rekke forestillinger av sitt nye show «Christine Koht - Bør jeg være bekymret?».

Som spaltist i Aftenposten har tv-profilen delt en rekke tekster om egen sykdom de siste månedene. 9. januar meddelte 51-åringen at hun kom til å tilbringe mye tid på sykehuset fremover, og at hun «kommer til å være syk en stund».

I en tekst hos Aftenposten 22. januar, titulert «Jeg går for håpet», tegnet Koht et bilde av den dagen hun fikk sykdomsbudskapet.

Saken fortsetter nedenfor.

EPISODE ELLEVE: Sigurd Storm pynter gangen og viser hvordan man lager sine egne puter med glansbilder. Christine Koht kommer på besøk og forteller om barndommens jul og tradisjoner. Regi, foto og klipp: Endre Vellene Prosjektleder, grafikk og b-foto: Håkon Eikesdal B-foto: Per Ervland, Lise Rafaelsen, Thomas Rasmus Skaug Vis mer

«For noen måneder siden falt jeg ned i en Alice i Eventyrland-verden der ting som før var selvsagte og ordnet, ikke lenger er det. Det skjedde på et usedvanlig vanlig legekontor, der en usedvanlig vanlig lege fortalte meg at jeg har en alvorlig sykdom. Hjelp! Er det noe å gjøre med den? Det håper vi. Kommer jeg til å bli frisk? Det håper vi».

Ga kona æren

Christine Koht giftet seg med Pernille Rygg (55) i Ris kirke i 2013, etter 23 år som kjærester. I intervjuet med Dagbladet Magasinet, ga Koht kona all ære for at hun har klart å lykkes med sine prosjekter i livet.

- (...) Jeg har alltid lurt på om noen kan elske meg. Altså, elske hele meg. Kan det bli for krevende, for mye? Jeg har lurt på om kroppen min er bra nok, er den for hvit, for tjukk? Kan noen elske den?, sa Koht og fortsatte:

- Så møtte jeg Pernille og hun gjorde det. Hun elsker hele meg, hun elsker så innmari hele meg! Og jeg elsker så innmari hele henne! Det er så stort å bli elsket! Den tryggheten jeg har hatt med Pernille har gjort at jeg kan gå ut og være meg selv, idérik og gæren.

LES OGSÅ: - Tar ingen sjanser

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer