Petter Stordalen

Avslører alkoholvaner

Under en samtale med en svensk journalist avslørte hotellkongen at han drikker hver dag.

ÅPNER OPP: Petter Stordalen fortalte om hvordan han ble påvirket av pandemien. Bildet er fra i sommer da han åpnet et nytt hotell på Hasle i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ÅPNER OPP: Petter Stordalen fortalte om hvordan han ble påvirket av pandemien. Bildet er fra i sommer da han åpnet et nytt hotell på Hasle i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Nylig gjestet Petter Stordalen svenske «Studentafton» i Lund. Der avslørte hotellkongen blant annet at han drikker to glass vin og en øl daglig. Det skriver Expressen.

«Studentafton» omtales som et uavhengig forum for samtale og debatt på hjemmesiden.

- Brutalt

Det var den svenske journalisten og forfatteren Claes de Faire som intervjuet Stordalen. Han spurte blant annet 58-åringen om hvor hardt pandemien rammet hotellkjeden hans, Nordic Choice, skriver den svenske avisen.

Til det svarte Stordalen at de måtte kutte i hotellstaben.

- Det er det mest brutale. Vi tok de største nedskjæringene på hovedkontoret, og det er mennesker som har jobbet sammen i fem, seks, syv, åtte år. Det er venner som må si opp venner, sa han ifølge Expressen.

TABBE: Petter Stordalen blir gjort oppmerksom på en liten detalj VED det nye hotellet hans på Hasle i Oslo som gjør at han bryter ut i latter. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Julie Tran / Signe Stenersen. Vis mer

Fikk hjelp

Han følte en uro når viruset brøt ut, forteller han. Han mistet matlysten og sov dårlig, skriver det svenske mediet.

Han forteller videre at han kom seg ut av det blant annet ved hjelp av sin svenske kjæreste Märta Elander Wistén. Tidligere har han uttalt til Aftonbladet at hun hjalp ham skifte fokus.

- Märta kom og Norge gikk ned i lockdown. Hun ble værende i 100 dager, vi var i samme hus 24/7. Hun fikk skiftet fokuset mitt fra alt det fryktelige som skjedde. Coronaen har ikke bare vært negativ, sa han.

Forteller om alkoholvaner

Det kommer frem under intervjuet at pandemien påvirket alkoholvanene hans også. Ifølge Stordalen drikker han to glass vin og en øl daglig, skriver Expressen.

- Jeg vet at man i slike sommerintervjuer må svare på hvor mange enheter alkohol man drikker hver uke i gjennomsnitt, så politikerne svarer to til fire og de tøffeste sier åtte til ni. Jeg må bare være ærlig og si at jeg ikke vet, kanskje 30, sa han i intervjuet.

OM KJÆRESTEN: Denne uken er Petter Stordalen blant kjestene på «Senkveld», og der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

Det er regnet med sommeren og andre høytider, fortalte han.

- Det blir mange, vet du. Regnestykket ligger under deg hele tiden. Men jeg føler meg bra.

Børsen har vært i kontakt med Stordalens pressekontakt. Hun opplyser at Stordalen ikke har noen ytterligere kommentar til saken.

- Ufattelig

- Det er helt usannsynlig jævlig akkurat nå, sa Petter Stordalen til Børsen i november i fjor.

Han pekte på at sommeren, og begynnelsen av høsten, ble ganske ok.

- Så ble det nattsvart i november, og det blir sånn helt til det løsner opp nå. Hvis vi tar en helt vanlig dag så ville vi kanskje omsatt for 50 millioner kroner, og nå omsetter vi kanskje for 10, sa Stordalen for å illustrere utfordringene bransjen sto i.

Selv måtte han permittere og dels si opp 7500 ansatte.

- Det er en helt ufattelig situasjon. Vi kan ikke glemme i krisen at vi er en næring som ansetter alle de som holder på med første raden på CV-en, eller de som kanskje ikke kan språket. Vi er en integreringsmaskin, sa Stordalen.

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

Feiret

I slutten av september i år møtte Dagbladet en lystigere hotellinvestor. Stordalen feiret at over ett og et halvt år med inngripende coronatiltak var over, med en gruppeklem på The Hub, et av Petter Stordalens hoteller på Jernbanetorget i Oslo.

Han fortalte Dagbladet at han skulle feste hele natta.

- I natt sover jeg ikke. Jeg kaster ikke bort den ene lørdagen etter å ikke ha fått lov til å klemme, feste, danse i 562 dager, sier han.

LES OGSÅ: Derfor overførte han formuen til barna

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer