Tom Cruise og Nicole Kidman:

- Avlyttet Kidman

I en ny bokbombe kommer det en rekke saftige påstander om Tom Cruise, Nicole Kidman og scientologikirken.

STERKE PÅSTANDER: I en ny bok kommer det blant annet påstander om at scientologisamfunnet avlyttet Nicole Kidmans telefon. Foto: Andrew Murray/REX/NTB
STERKE PÅSTANDER: I en ny bok kommer det blant annet påstander om at scientologisamfunnet avlyttet Nicole Kidmans telefon. Foto: Andrew Murray/REX/NTB Vis mer
Publisert

Hollywood-skuespiller Tom Cruise (60) har i en årrekke vært en av de mest kjente scientologene i verden, noe som har bidratt til flere diskusjoner og debatter.

I den nye boken «A Billion Years: My Escape From a Life In the Highest Ranks of Scientology», skrevet av Mike Rinder, kommer det nå fram en rekke oppsiktsvekkende, påståtte detaljer fra innsiden av scientologisamfunnet.

Forfatteren bak boken var tidligere menighetsformann i scientologikirken, og var en del av samfunnet fra han var barn. Han forlot trossamfunnet i 2007, da han var 52 år gammel.

En TikTok-bruker imiterte Tom Cruise ved hjelp av deepfake. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Rinder kjente til Cruise, og kommer med mange påstander knyttet til skuespilleren - og hans tidligere kone Nicole Kidman (55).

Følte seg truet

Ifølge Page Six kommer det fram i boken at kirken, under ledelse av David Miscavige, skal ha følt seg truet av Kidmans innflytelse over Cruise, som er en av trosretningens mest kjente ansikt.

Tom Cruise skal ha begynt å trekke seg unna scientologi mens han filmet «Eyes Wide Shut» sammen med Kidman i 1997, i London, noe som skal ha skapt bekymring i kirken.

Ifølge boken skal Cruise blant annet ha ignorert at Miscavige ringte ham under innspillingen.

Selv om Kidman ble brakt inn i kirken av Cruise flere år tidligere, skal hun aldri ha engasjert seg i særlig grad, hevder også Rinder i boken.

Mistilliten til Kidman skal ha ført til at Miscavige fikk hjelp av en annen høytstående kirkeleder, Marty Rathburn, til å ta grep.

- Rathburn jobbet med Hollywood-advokaten Bert Fields for å ansette den beryktede privatetterforskeren Anthony Pellicano for å spionere på Kidman og avlytte telefonen hennes, påstår Rinder i boken.

SKJELLER UT CREWET: Tom Cruise skjeller ut filmcrewet under innspillingen av «Mission: Impossible 7» etter at to i crewet hadde stått for nærme hverandre. Reporter: Christian Roth Christensen Foto/video: Paramount Picures/NTB/Dagbladet Vis mer

Glad for skilsmissen

- Da Tom og Nicole skilte seg var Miscavige glad for at Nicoles «negative påvirkning» som dro Tom unna, ble borte, påstår også forfatteren i boken.

Etter det skal Cruise ha støttet scientologikirken og Miscavige i mye større grad offentlig.

Cruise og Kidman var gift fra 1990 til 2001, og sammen har de barna Isabella Jane (29) og Connor Cruise (27). Barna er i likhet med sin far også en del av scientologikirken.

Rathburn skal også ha vendt parets to barn mot Kidman, hevder Rinder. Måten dette skal ha blitt gjort på var å indoktrinere barna i L. Ron Hubbards lære om «undertrykkede personer».

KRITIKK: Hollywood-stjerna Jason Mamoa måtte beklage seg etter han besøkte Det sixtinske kapell. Video: @prideofgypsies / Instagram Vis mer

Avviser

En talsperson for scientologikirken har overfor Page Six uttalt seg om noen av påstandene som kommer fram i boken:

- Kirken har aldri bestilt eller deltatt i noen ulovlig avlytting. Mike Rinder er en innbitt løgner som prøver å tjene penger på uærlighetene sine. Han forsørger seg selv ved å orkestrere trakasseringen av sin tidligere kirke og dens leder gjennom falske politirapporter, brennende propaganda og uredelige mediehistorier.

- Vakker religion

Til tross for at Cruise ofte har fått sterk kritikk på grunn av sin tilknytning til trossamfunnet, har han sjelden svart kritikerne eller deltatt i diskusjonene.

I 2016 ga han imidlertid en uttalelse til ITV hvor han ga scientologi mye av æren for skuespillersuksessen sin.

FØRSTE INTERVJU: Hollywood-stjerna Alec Baldwin intervjues for første gang etter at han skjøt og drepte en filmfotograf under innspillingen av «Rust». Vis mer

- Det er noe som har hjulpet meg utrolig mye i livet, jeg har vært en scientolog i over 30 år. Det er noe, du vet, uten det hadde jeg ikke vært der jeg er. Så det er en vakker religion. Jeg er utrolig stolt, sa han til kanalen ifølge New Zealand Herald.

- De er voksne

Kidman har også vært ordknapp rundt diskusjonene og debattene som har oppstått, men overfor magasinet Who har hun tidligere uttalt seg om barna hun deler med Cruise og deres valg om å praktisere scientologi.

- De er voksne. De er i stand til å ta sine egne beslutninger. De har valgt å være scientologer, og som mor er det min jobb å elske dem.

- Og jeg er et eksempel på den toleransen, og det er det jeg tror på - at uansett hva barnet ditt gjør, har barnet kjærlighet. Og barnet må vite at det er kjærlighet tilgjengelig og at jeg er åpen her, sa hun videre.

LES OGSÅ: Sophie Elise skal endelig snakke ut

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer