Selena Gomez:

Avlyste turneen og dro på rehab i 90 dager: - Jeg var så redd

Selena Gomez (25) valgte å søke hjelp for depresjon og angst. Det var det smarteste valget hun noensinne har tatt, sier hun.

HAR VOKST OPP: I et nytt intervju sier popstjernen Selena Gomez at hun har forandret seg totalt etter gjennombruddet i Disney-serien «Wizards of Waverly Place.» Nå er hun voksen. Foto: NTB Scanpix
HAR VOKST OPP: I et nytt intervju sier popstjernen Selena Gomez at hun har forandret seg totalt etter gjennombruddet i Disney-serien «Wizards of Waverly Place.» Nå er hun voksen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I august i fjor avlyste Selena Gomez turneen på grunn av sin egen mentale helse. Til magasinet InStyle forteller hun nå hvordan hun opplevde å være innlagt tre måneder på et rehabiliteringssenter.

- Det var det beste jeg kunne ha gjort. Jeg hadde ikke telefon, ingenting, og jeg var så redd. Men det var fantastisk, og jeg lærte veldig mye, sier hun.

I etterkant av innleggelsen var «Bad Liar»-sangeren åpen om at hun slet med depresjoner og angst, og at det var dette hun jobbet med de 90 dagene hun var borte.

- Jeg var på landsbygda og fikset aldri håret mitt; jeg tok del i terapi med dyr, noe som er veldig vakkert. Men det var hardt, selvfølgelig. Men jeg visste hva hjertet mitt ville, og jeg tenkte, «OK, jeg tror dette har hjulpet meg til å bli sterkere for andre mennesker.»

Gjorde comeback på den røde løperen

Fanset jublet da hun endelig gjorde comeback ved å dra på American Music Awards i november ifjor.

Teamet hennes hadde i forkant bedt henne om å gjøre det hun selv var komfortabel med, men Selena var sikker - hun var klar.

- Jeg ville ikke at fansen min skulle ha et negativt perspektiv på det å ta vare på seg selv, så jeg bare kjørte på. Det å tråkke på den røde løperen for første gang var så overveldende. Jeg svettet på ryggen, sier hun til magasinet.

COMEBACK: Her er Selena var tilbake på den røde løperen etter innleggelsen. Foto: NTB Scanpix
COMEBACK: Her er Selena var tilbake på den røde løperen etter innleggelsen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Samme kveld vant hun prisen for beste kvinnelige pop/rock-artist, og leverte en takketale som gikk viralt.

- Jeg vil ikke se kroppene deres på Instagram. Jeg vil se hva som er her inne, sa Selena og pekte på hjertet sitt.

- Jeg søker ikke godkjennelse lenger, og jeg trenger det ikke heller. Alt jeg kan si er at jeg er takknemlig for muligheten til å dele det jeg elsker å gjøre hver dag sammen med mennesker jeg elsker.

Streng med sosiale medier

«Good For You»-sangeren ble for alvor kjent da hun fikk hovedrollen i Disney Channel-serien «Wizards of Waverly Place» som 15-åring. Etter hvert begynte hun også med musikk.

Til InStyle forteller Selena at hun føler hun har vokst opp i rampelyset og derfor kjent presset som ung stjerne på kroppen.

- Det er så tøft på grunn av sosiale medier og på grunn av presset unge jenter utsettes for. Det er bra å være tilkoblet og se hva vennene dine gjør. Men det gjør også at folk tror at de må se ut eller oppføre seg på en spesiell måte.

Selv med 124 millioner følgere og verdens mest fulgte konto på Instagram, vet popstjernen når det er på tide å ta en pause.

Saken fortsetter nedenfor.

Selena forteller at hun hadde valget mellom å la sosiale medier gjøre henne gal, eller la det være et medium der hun kunne få kontakt med fansen.

Derfor har hun bestemt seg for å bruke plattformene til å holde kontakt, men ikke dele ting hun ikke kan stå for.

Fornøyd i forholdet

Magasinet benyttet intervjuet til å spørre sangfuglen om forholdet til The Weeknd - eller Abel Tesfaye (27) som han egentlig heter - som hun har vært sammen med siden september.

KJÆRESTER: Selena Gomez og kjæresten Abel Tesfaye på luftetur i Los Angeles. Foto; NTB Scanpix
KJÆRESTER: Selena Gomez og kjæresten Abel Tesfaye på luftetur i Los Angeles. Foto; NTB Scanpix Vis mer

Selena forteller at forholdet er fantastisk, men at hun ikke lenger baserer sin egen selvfølelse på en godkjennelse fra en gutt.

- Jeg er ikke avhengig av ett område i livet mitt for å gjøre meg lykkelig. Det er viktig å elske familien og vennene mine, og passe på at jeg aldri blir påvirket av en fyr.

- Man trenger noen som tilføyer noe til livet ditt, ikke en som fullfører deg, hvis det gir mening. Jeg er heldig fordi han er en bestevenn mer enn noe annet, sier hun.

LES OGSÅ: Selena Gomez snakker ut om depresjonen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer