Justin Bieber:

- Avlyste turneen for å starte egen menighet

Justin Biebers turnéstans har satt i gang flere ville spekulasjoner.

RELIGIØS: Justin Bieber har aldri lagt skjul på at han er kristen, og takker ofte gud både på konserter og i sosiale medier. Han har også tatovert et kors på brystet. Nå hevdes det imidlertid at han har tatt troen til et nytt nivå. Foto: NTB scanpix
RELIGIØS: Justin Bieber har aldri lagt skjul på at han er kristen, og takker ofte gud både på konserter og i sosiale medier. Han har også tatovert et kors på brystet. Nå hevdes det imidlertid at han har tatt troen til et nytt nivå. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Mandag kom sjokknyheten om at den kanadiske popstjernen Justin Bieber (23) hadde valgt å avlyse sin resterende verdensturné. Det var «Boyfriend»-sangeren selv som kom med den tunge nyheten, på sin offisielle Facebook-side.

Der skyldte han på uforutsette omstendigheter, og beklaget overfor fansen. Han takket også sitt store crew, og forklarte at det har vært fint å spille rundt på seks kontinenter denne gangen - før det altså nå ble satt en strek for «Purpose World Tour».

UKVEMSORD: Da en australsk reporter spurte om Justin Bieber kunne si hei til fansen, fikk han ikke akkurat et vennlig svar tilbake. Video: Seven Network via CNN Vis mer Vis mer

- Starter kirke

Selv om enkelte mener avlysningen skyldes utmattelse, har det den siste dagen dukket opp en grunn som overskygger det meste.

Den australske programlederen Richard Wilkins hevdet under programmet «Today Extra» at han hadde gode kilder på at Bieber egentlig avlyste turneen for å starte opp en egen menighet.

Daily Mail og New Zealand Herald er blant mediene som omtaler saken. De oppsiktsvekkende uttalelsene kom like etter at turneens avblåsning ble kjent.

- Jeg har grunner til å tro at den ekte grunnen til at han avlyste turneen var fordi han ønsker å finne tilbake til troen, og til og med kanskje starte sin egen kirke og menighet, sa Wilkins i programmet.

TURNÉ: Justin Bieber har de siste 18 månedene turnert verden over med sin «Purpose»-tour, men nå skal turnélivet være over for denne gang. Foto: NTB scanpix
TURNÉ: Justin Bieber har de siste 18 månedene turnert verden over med sin «Purpose»-tour, men nå skal turnélivet være over for denne gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Han hevdet å ha fått informasjonen eksklusivt fra noen nær Bieber, en kilde han valgte å holde anonym. Bieber var nylig i Australia, og deltok på den kristne konferansen til Hillsong-kirken.

- Vi vet at han var i landet og var på den store Hillsong-konferansen de hadde her. Han er veldig nære med mange av dem, sa programlederen og fortsette:

- Om han så skal prøve å få til noe litt mer permanent med dem eller om han skal finne på noe religiøst på egen hånd vet vi ikke ennå, men dette er ordene til en som virkelig er på innsiden med Bieber, sa han i programmet.

Justin har selv ikke kommentert kirkeryktene ennå, men har flere ganger i fortiden vist at han er en religiøs mann. Under minnekonserten i Manchester tidligere i sommer, snakket han blant annet varmt om troen sin og om gud. Han har også et stort kors tatovert midt på brystet sitt.

KLAMMERI: Video fra da Orlando Bloom og Justin Bieber sloss på utested. Video: Allover Press Vis mer Vis mer Vis mer

Ble utestengt fra Kina

Foreløpig er altså ikke den konkrete grunnen til avlysningen offentlig kjent, men nyheten kommer få dager etter at Bieber ble utestengt fra Kina.

Myndighetene har nemlig bestemt at «What Do You Mean»-sangeren ikke får opptre i landet på grunn av dårlig oppførsel.

23-åringen skulle opprinnelig avholde konserter i blant annet Singapore, Filippinene, Hong Kong, Japan og Indonesia, i tillegg til Kina, ifølge The Guardian.

- Justin Bieber er en begavet sanger, men han er også en kontroversiell, ung, utenlandsk sanger, skrev Beijings kulturbyrå i en uttalelse publisert på deres nettsider.

- Så vidt vi vet, har han deltatt i en rekke hendelser der han har vist dårlig oppførsel, både i sitt sosiale liv og under tidligere konserter i Kina, noe som førte til misnøye blant folket, het det videre i uttalelsen fra kulturbyrået.

Besøkte Norge

Ungpikeidol, popstjerne, partyprins og storsjarmør – kjært barn har mange navn.

Bieber har ved flere anledninger skapt overskrifter med oppførselen sin, både på og utenfor scenen. Han skapte som kjent skandale i Oslo i 2015, da han stormet av scenen under en intimkonsert på Chateau Neuf.

I juni besøkte ungpikeidolet Stavanger. Der spilte han på Den store sommerfesten på Forus Travbane, som rommer hele 36 000 tilskuere.

Popstjernen ladet opp til konsert i Stavanger med å kjøre motocross i terrenget utenfor byen.

Det førte ham også inn på gårdseiendommen til familien Årdal Nesvik, som bor cirka én times kjøring utenfor Stavanger. Da var det Seline (10) og Lars Joakim Årdal Nesvik (8) som fikk et privat møte med «Baby»-sangeren.

Justin Bieber er kjent for å overraske sine fans når han kommer til Norge, men med den enorme fanskaren har det også skapte store overskrifter og hysteri i landet.

Da han sto på scenen i Frankfurt nylig, valgte popstjernen for øvrig å ta av seg skoene og kaste dem ut i publikum.

LES OGSÅ: Drakk seg full og slo Justin Bieber med en golfkølle

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer