Gunilla Persson:

Avlyste Sverige-besøk i sinne

Da tv-kanalen ikke ville ta regningen, droppet Gunilla Persson (58) planlagt Sverige-besøk.

FLYREISEROT: Gunilla Persson (58), kjent fra «Svenske Hollywoodfruer», nektet å reise hjem til Sverige på egen regning. Da heller ikke SVT ville betale, ble hun like greit værende i USA. Foto: Johnny Wohlin / TV3
FLYREISEROT: Gunilla Persson (58), kjent fra «Svenske Hollywoodfruer», nektet å reise hjem til Sverige på egen regning. Da heller ikke SVT ville betale, ble hun like greit værende i USA. Foto: Johnny Wohlin / TV3 Vis mer

Svenske Gunilla Persson (58) vet å skape overskrifter, og har ikke latt det forbli unevnt at hennes planlagte opptreden på Kristallen, Sveriges svar på Gullruten, har gått i vasken.

Ifølge Expressen var den rappkjefta Hollywood-fruen invitert til tv-utdelingen, som gikk på lufta fredag, for å dele ut pris med den svenske «Paradise»-deltakeren Samir Badran (27). Slik gikk det imidlertid ikke:

- SVT ville ikke betale flybilletten min, så jeg uteble, skriver Persson på Facebook.

- Ville ha kostet en formue

Overfor Expressen bekrefter Anders G Carlsson, prosjektleder i nevnte tv-kanal, at de valgte å ikke fly inn tv-fruen fra hennes hjem i Los Angeles til Stockholm. Bakgrunnen for beslutningen er prislappen, forklarer Carlsson.

Klipp fra «Svenske Hollywoodfruer»: Gunilla Persson krangler med Isabel Adrian på photoshoot. Vis mer Vis mer

Persson skal nemlig ha krevd å sitte på førsteklasse over Atlanteren. Det ville ikke SVT ta seg råd til.

- Vi spurte om hun vil komme, og hun takket ja. Seinere innså vi at det ville ha kostet oss en formue. Det er veldig beklagelig, og en lei misforståelse som vi tar på vår kappe, sier Carlsson til avisen.

Klipp fra TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer": Åsa Vesterlund kaster ut Gunilla Persson etter at hun har gått over streken flere ganger. Vis mer

Prosjektlederen forklarer at det potensielt var snakk om et tresifret beløp.

- En flybillett tur-retur Los Angeles i den billettklassen kunne ha kostet opp mot 150 000 (svenske) kroner. Jeg har forståelse for man som kjendis har behov for noe bedre enn det rimeligste, men det finnes bare et fåtall mennesker som er verdt å fly inn for en slik sum, sier han.

Sammenliknet med David Letterman

Gunilla Persson er åpenbart ikke en av dem. Det er derimot den pensjonerte talkshow-kongen David Letterman (70), som var i kontakt med SVT foran helgas utdeling. Han vurderte å ta turen til Sverige for å kaste glans over arrangementet, men fikk ikke tid.

- Fra tv-seernes synspunkt tror vi det hadde vært mer spennende å se David Letterman, for Gunilla Persson ser vi såpass ofte, sier Carlsson, som videre understreker at kanalen antakeligvis ikke hadde hatt råd til Lettermans flybillett, heller.

Råd eller ikke råd - Persson har utvilsomt registrert SVTs uttalelser. I et nytt Facebook-innlegg fnyser den høylytte 58-åringen av kanalens sammenlikning, og mener situasjonen er dratt ut av proporsjoner.

- 150 000 kroner for en flybillett er en sterk overdrivelse. Hvis dere går inn på SAS eller Norwegians nettsider vil dere se at kostnaden er lavere enn som så.

Anklaget for pengefusk

Persson hevder hun aldri har bedt SVT om å punge ut for en førsteklassebillett, men at det hele tida var snakk om businessklasse, som er hakket billigere.

FORTVILET: Når Gunilla Persson mimrer om Manhattan-leiligheten i ukens episode av «Svenske Hollywoodfruer», blir det hele for mye for henne. Video: TV3 Vis mer Vis mer

- Jeg vet ikke hvor Anders Carlsson har dette fra, men morsomt det han sier om David Letterman. Mange unge i Sverige vet nok uansett ikke hvem han er, skriver tv-profilen.

Hollywood-fruen går sjeldent stille i gangene, og gjorde seg seinest bemerket for kontroversielle uttalelser i mai, da hun anklaget svenske myndigheter for å bedrive en «personlig vendetta» mot henne. Bakgrunnen for oppstyret var moras pensjonsutbetalinger, som ble fryst etter mistanker om fusk.

Bare én måned tidligere skapte den temperamentsfulle 58-åringen overskrifter igjen, da huset hennes i Los Angeles brant ned til grunnen.

PINNEVED: Gunilla Persson opplevde marerittet i april, da huset hennes brant ned til grunnen. Foto: AP / NTB Scanpix
PINNEVED: Gunilla Persson opplevde marerittet i april, da huset hennes brant ned til grunnen. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Persson, moren, datteren (og katta, som først var antatt omkommet) ble hjemløse etter den storbrannen, og i etterkant havnet familien på skråplanet med utleieren, som Persson valgte å døpe «monsterkjerring» - fordi de angivelig ikke fikk tilbakebetalt leia.

- Dette kommer til å koste oss masse, fortvilte tv-profilen overfor Aftonbladet da det ble kjent at hun måtte finne et nytt sted å bo.

Kanskje ikke så rart at hun ikke hadde lyst til å legge ut for dyre flybilletter til Stockholm.

LES OGSÅ: Én detalj i dette bildet vekker oppsikt.

«JEG DØØØØR»: Gunilla Persson, kjent fra TV3-programmet «Svenske Hollywood-fruer» går rett i bakken når hun skal prøve en Classywalk for første gang. Video: TV3 Vis mer