I FJOR: Her står Petter og kona Gunhild utenfor mini-slottet under fjorårets 16. mai-fest.
I FJOR: Her står Petter og kona Gunhild utenfor mini-slottet under fjorårets 16. mai-fest.Vis mer

Avlyser sin årlige kjendisfest

Hvert år holder ekteparet Stordalen en stjernespekket fest 16. mai. I år blir den kansellert grunnet Gunhilds sykdom.

SEOGHØR.NO: Det er VG som melder at Petter og Gunhild Stordalen ikke kommer til å invitere til sin storslåtte fest dagen før nasjonaldagen i år.

Ifølge avisa skal avgjørelsen ha blitt tatt for en stund siden, og nyheten er allerede kjent i deres nærmeste omgangskrets.

Ekteparets 16. mai-fester, som hvert år arrangeres på hovedkontoret til Choice Hotels i Bygdøy Allé, samler alltid det meste som kan krype og gå av norske kjendiser.

I fjor var temaet norske helter og murbygningen ble gjort om til selveste «slottet».

Tidligere har Petter og Gunhild også arrangert svenskefest, togaparty, hippiefest og maskeradeball.

Årsaken til årets avlysning er ifølge kilder nær paret, situasjonen rundt Gunhilds alvorlige sykdom, skriver VG.

Det var i november i fjor at det ble kjent at Gunhild lider av systemisk sklerodermi. En meget sjelden bindevevssykdom som kan spre seg til hele kroppen, og angriper hud og indre organer.

Hotellkongens kone stod den gang frem i Dagens Næringsliv og snakket åpent om at hun ikke visste om hun kom til å bli frisk.

- Jeg spurte overlegen på Rikshospitalet: «Hvis jeg ikke dør, hvordan kommer livet mitt til å bli?» Og da sa han: «Det snakker vi ikke om nå», fortalte hun til avisen.

– Jeg våknet opp om nettene med smerter, vekket Petter og gråt. Det var som om jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredte seg i kroppen min, delte hun videre.

Saken fortsetter under bildet.

HYLLES: Gunhild Stordalen valgte å stille opp hos Fredrik Skavlan uten parykk, og norske medier har hyllet henne for motet og åpenheten rundt sykdommen.  Foto: NRK
HYLLES: Gunhild Stordalen valgte å stille opp hos Fredrik Skavlan uten parykk, og norske medier har hyllet henne for motet og åpenheten rundt sykdommen. Foto: NRK Vis mer

Mandag sist uke gjorde Gunhild sitt første intervju etter at hun ble syk.

Hun stilte da opp hos «Skavlan», og bildene NRK slapp etter innspillingen viste at cellegiftbehandlingen har ført til at hun har mistet håret. Intervjuet ble sendt på TV fredag kveld.

36-åringen har rørt hele Norge med sin historie, og like før helgen snakket hun ut om den tøffe tiden i et stort og eksklusivt intervju med Aftenposten.no.

Saken fortsetter under bildet.

STØTTE: Hotellkongen Petter Stordalen står tett ved sin kones side gjennom den tøffe tiden.
STØTTE: Hotellkongen Petter Stordalen står tett ved sin kones side gjennom den tøffe tiden. Vis mer

Skrev testamentet

I november i fjor startet Gunhild en svært eksperimentell behandling i Utrecht i Nederland. Risikoen er svært høy. Hun kan ikke få barn etterpå. 60 prosent får alvorlige bivirkninger. 10 prosent dør, ifølge nettstedet.

Gunhild skrev testamentet og ektemannen Petter Stordalen våket over henne dag og natt.

- Alle familier som opplever alvorlig sykdom tett innpå livet, vet at man havner i en slags unntakstilstand. Det er ikke lett for noen. Å føle hver dag at partneren står så rock solid ved ens side... Uten Petter vet jeg ikke hva jeg skulle gjort, sa Gunhild til Aftenposten.

Videre fortalte hun også at hun nå er på bedringens vei.

- Det føles som om jeg har fått ny motor. Det er helt fantastisk. Samtidig kjennes det nesten urettferdig at jeg kan sitte her, på vei til å bli frisk igjen. Det er mange som ikke får behandling for systemisk sklerose. Jeg har vært ufattelig heldig som har kunnet reise ut og få det.

LES OGSÅ: - Du blir slått av kraften Gunhild har i seg

 

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.