Märtha Louise og Durek Verrett:

Avlyser pressekonferanse

Vil ikke møte pressen etter den første workshopen i den omdiskuterte turneen.

AVLYSER PRESSEKONFERANSE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil likevel ikke møte pressen søndag. Foto: Bjørn Langsem.
AVLYSER PRESSEKONFERANSE: Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil likevel ikke møte pressen søndag. Foto: Bjørn Langsem. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (47) og kjæresten, «sjamanen» Durek Verrett (44), avlyser pressekonferansen de skulle holde etter workshopen i København søndag.

Det melder NRK.

Ifølge statskanalen vil de heller ikke snakke med journalister enkeltvis, og det vil være fotoforbud under kurset. Årsaken til fotoforbudet skal være ut av respekt for dem som har kjøpt kurset for egen selvutvikling.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har den siste tida jobbet sammen om en foredragsturné bestående av to workshops og tre foredrag, som har fått navnet «The Princess and The Shaman».

På arrangementets hjemmeside kan man lese at Märtha Louise og Verrett «inviterer til en reise i livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet».

Workshopen i København er starten på denne turneen.

«SJAMAN»: Durek Verrett (44) er selverklært «sjaman». Slik er metodene hans. Video: Shamandurek Vis mer

Kritiseres

Det er ikke alle som er like begeistret for muligheten til å dra på en «reise i livets mysterier». Torsdag forrige uke gikk blant annet redaktør Vebjørn Selbekk i Dagen hardt ut mot Märtha Louise og Verrett i kommentaren «Sjamanen og sjarlatanen».

- Jeg tenker at prinsessa må få være glad i akkurat hvem hun vil, akkurat som alle andre, uten at vi skal ha sterke synspunkter om det. Kjærlighetens veier er jo uransakelig, uttalte han til Dagbladet.

Tidligere denne uken ble det også kjent at biskopen i Stavanger bispedømme har besluttet at prinsesse Märtha Louise og «sjamanen» Durek Verrett likevel ikke får holde foredrag i St. Petri kirke i Stavanger.

- Det er kommet fram så mye nytt i media som gjør at jeg har brukt biskopens tilsyn og sagt at Menighetsrådet går tilbake på avtalen, sa biskop Anne Lise Ådnøy til TV2, som omtalte saken først.

- Det handler om opplysninger som jeg har fått de siste dagene, sier biskop Anne Lise Ådnøy i Stavanger bispedømme til Dagbladet. Opplysningene stammer både fra nyhetene og fra andre kilder, sier hun.

En stor del av årsaken til at biskopen nå snur, handler om hvordan Durek møter og behandler syke mennesker.

SELVERKLÆRT SJAMAN: Amerikanske Durek Verrett er Prinsesse Märtha Louise sin nye kjæreste. Vis mer

- Jeg tenker at det kanskje er noe i hvordan han møter syke mennesker på, som er uforenelig med den måten vi som kirke ønsker å møte syke mennesker. Vi ønsker å møte med dem med omsorg uten prislapp. Vi ønsker å hjelpe folk som står i slike situasjoner.

Kontroversiell

Selv om Verretts kundeliste består av Hollywood-stjerner, der blant andre Gwyneth Paltrow sverger til hans påståtte «evner», har Verrett vært gjenstand for kritikk og kontrovers.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Selv beskriver Durek seg som en «spirituell guide» og en «begavet healer» på sin egen hjemmeside. Videre står det at han bruker «gammel åndelig visdom kombinert med tiår med dedikert studie og praksis for å bidra til å bringe suksess, lykke og helbredelse inn i folks liv».

De «spirituelle» øktene er derimot ikke gratis. Da Sunday Times møtte 44-åringen i London i 2017 opplyste avisa at møtene med Verrett koster 300 pund i timen, noe som tilsvarer om lag 3400 norske kroner etter dagens kurs.

LES OGSÅ: Hevder kongeparet elsker ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer