Tom Cruise:

Avlyser opptak i Norge

Det blir ingen norgestur på superstjernen denne høsten.

NORGESVENN: Tom Cruise og resten av gjengen fra «Mission Impossible» kommer ikke til Norge likevel denne høsten. Foto: Brian J Ritchie / REX / NTB
NORGESVENN: Tom Cruise og resten av gjengen fra «Mission Impossible» kommer ikke til Norge likevel denne høsten. Foto: Brian J Ritchie / REX / NTB Vis mer
Publisert

Superstjernen Tom Cruise skulle etter planen filme i kommunene Sogndal og Aurland til høsten. Alle opptakene er nå avlyst. Det er uvisst om «Mission Impossible»-gjengen kommer tilbake i 2022. Det skriver Bergens Tidende.

- Vi visste veldig lite om innspillingen i utgangspunktet. Vår jobb er å tilrettelegge. Plutselig fikk vi kontrabeskjed. Det sier ordfører i Aurland kommune, Trygve Skjerdal, til avisen.

SKJELLER UT CREWET: Tom Cruise skjeller ut filmcrewet under innspillingen av «Mission: Impossible 7» etter at to i crewet hadde stått for nærme hverandre. Reporter: Christian Roth Christensen Foto/video: Paramount Picures/NTB/Dagbladet Vis mer

Var i dialog

Skjerdal er imidlertid ikke den eneste som har visst lite om innspillingen. Mye har vært holdt hemmelig, men statlige postlister viste at mange rom ved Kviknes hotell i Balestrand var booket til filmcrewet. En scene skulle nemlig spilles inn innerst i Esefjorden, som ligger rett ved Balestrand.

Det skal også ha vært en dialog mellom filmgjengen og grunneierne på områder som var tiltenkt - angående tillatelse til landing med helikopter.

I 2020 var Cruise og resten av crewet bak storfilmen «Mission Impossible» i Norge for å filme scener til filmen, til stor glede for norske filmfans.

Kulturminister Abid Raja var en av de som fikk møtt superstjernen ansikt til ansikt, og munnbind mot munnbind, da Cruise var på plass i Åndalsnes i fjor.

Rauma 20200915. Kulturminister Abid Raja t.v. sammen med skuespiller Tom Cruise i Romsdalen i fjor. Foto: Kulturdepartementet / NTB
Rauma 20200915. Kulturminister Abid Raja t.v. sammen med skuespiller Tom Cruise i Romsdalen i fjor. Foto: Kulturdepartementet / NTB Vis mer

Ikke veldig skuffet

Tidligere denne måneden kunne TV 2 melde om at de hadde fått innsyn i dokumenter som viste at« Mission Impossible 8»s produksjons- og sikkerhetsansvarlig, Matthew Spooner, hadde fått innvilget unntak fra innreiserestriksjonene i perioden 24. juni til 23. juli i år.

Årsaken skal ha vært at filmen etter planen skulle starte innspillingen i september.

En TikTok-bruker imiterte Tom Cruise ved hjelp av deepfake. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Skjerdal bekreftet da til TV 2 at det hadde vært dialog mellom kommunen og teamet bak «Mission Impossible 8»

- Jeg kan bekrefte at det har vært en korrespondanse om diverse ting - blant annet løyve for helikopterlandinger. Vi er utrolig glad for at de er interessert i Aurland som et alternativ. Det er utrolig fint for bygden vår.

Slik skulle det imidlertid ikke bli, og om Cruise setter sine bein på norsk jord i år er det i alle fall ikke for å spille inn den velkjente actionfilmen. Skjerdal tar det likevel med knusende ro:

- All slik publisitet er bra for en kommune, og vi hadde selvfølgelig tatt imot gjengen, men Aurland ever også godt uten, sier Skjerdal til BT.

LES OGSÅ: Tom Cruise' sønn er ugjenkjennelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer