Anne Lindmo:

Avlyser «Lindmo» etter hjernerystelse

Sliter fortsatt med hjernerystelse.

UTGÅR: Da Anne Lindmo skulle stå på ski forrige helg gikk det ikke helt etter planen. Nå utgår dermed denne ukens «Lindmo». Foto: Espen Solli / Se og Hør
UTGÅR: Da Anne Lindmo skulle stå på ski forrige helg gikk det ikke helt etter planen. Nå utgår dermed denne ukens «Lindmo». Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble det kjent at programleder Anne Lindmo (50) skadet seg i skiløypen, og fikk hjernerystelse. Nå har hun fått beskjed av legene om å hvile seg, og denne ukens «Lindmo» utgår.

- Det er dyktige leger som har beordret meg på sofaen noen dager, så nå ligger jeg til lading og gleder meg stort til å komme tilbake, sier Lindmo til NRK.

Trine Sollie, prosjektleder for «Lindmo», sier til NRK at helsen må komme først.

- Vi elsker å lage talkshow og skulle så gjerne levert program som vanlig denne uken, men helsen kommer tross alt først. Jeg kjenner ingen som er mindre syk og har større arbeidskapasitet enn Anne Lindmo, så dette er rett og slett litt uvant, sier Sollie.

På «Lindmo»s Instagram har programlederen delt en liten oppdatering med følgerne:

«En streng og klok lege beordret ro og fred for min lettrystede hjerne, derfor blir det verken pod eller tv-program denne uken! Stirrer i taket, drikker te, koser med pelsvenn Bamse og lar blomkålen gå på tomgang - vi sees snart!» skrev hun til innlegget.

PUPPEN: Steinar Sagen forteller på «Lindmo» at han pleier å klype Catrin Sagen i puppen etter de har kranglet. Vis mer

Dermed fjernes ukens «Lindmo» fra sendeskjemaet til NRKs gullrekke. I stedet sendes et program med musikalske øyeblikk, hentet fra tidligere sendinger, opplyser NRK. Sigrid, Astrid S, Dagny, OnklP, Aurora og Emilie Nicolas er blant artistene.

Hjernerystelse

Som nevnt var det i forrige uke at den folkekjære programlederen pådro seg en lett hjernerystelse, etter at det gikk galt på skitur i Romeriksåsen.

Lindmo forklarte at hun sto over en bakke som hun beskriver som veldig bratt og som liknet på en slags halfpipe ettersom så mange hadde kjørt nedover den.

- Så vet jeg ikke helt hva som skjedde, men jeg tror jeg kjørte på en stein og så falt jeg på rumpa. Der har jeg gudskjelov ganske god «padding», så da bare ristet jeg det av meg tre ganger, reiste meg opp, lo beskjemmet og så fortsatte jeg, sa hun i podkasten «Lindmo og Co».

ROMANTISK: Da Jennifer Lee Koss møtte sin fremtidige ektemann, Johann Olav Koss, skjønte hun raskt at det var noe spesielt ved ham. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Deretter bød skiløypa på noen skarpe svinger, og på den tredje svingen falt hun igjen, men denne gangen på «snørra». Hun merket imidlertid ikke at noe var galt før dagen etter. Da kjente hun at det knirket i hodet og at øyelokkene begynte å sige.

- Jeg fikk ufattelig lyst til å legge meg klokka ett på dagen. Det er veldig sjeldent. Da går jo alarmen her hjemme, når jeg har lyst til å legge meg på sofaen og trekke pleddet over hodet klokka ett på en kjempefin søndag med sol. Da skjønte jo jeg òg at her er det noe som ikke er helt som det skal være, fortsatte hun.

Lindmo la ikke skjul på at dette var et klassisk tilfelle av hovmod fordi hun overvurderte sine egne skiferdigheter, og undervurderte hvor skarpt og bratt det var nedover skibakken.

SLIK MØTTE HUN KJÆRESTEN: Ida Elise Broch, som snart er aktuell i sesong to av «Hjem til jul», forteller at hun møtte sin nåværende kjæreste dagen etter «Hjem til jul»-innspillingen. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Overfor Se og Hør forklarte Lindmo den gang at hun hadde en grundig samtale med lege etter hendelsen.

- Jeg fikk gode råd om å hvile masse og gjøre mesteparten av jobben med lukkede øyne mens kjeften går. Heldigvis har jeg en fleksibel redaksjon, så det har etter forholdene gått bra, sa Lindmo.

Brakk tommelen

Lindmo er imidlertid ikke den eneste som har skadet seg i skiløypa den siste tiden, men også TV 2-profil Aslak Eriksrud (47).

- For to uker siden var jeg på vei ned fra Lilloseter med sjuåringen vår, Even, foran i løypa. Jeg datt og var nedi med kneet og høyrehånda, men kom meg raskt opp igjen for å følge med på utforkjøringen hans, sa Eriksrud nylig til Aftenposten.

BLITT FORELDRE: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er stolte foreldre, men den første tida med baby er ikke like rosenrødt som alle skal ha det til, ifølge dem. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Han trosset likevel smertene i tommelen og våget seg ut i skiløypa igjen helga etter. En tur på legevakta viste imidlertid to brudd i tommelen og en avrevet sene.

- Det ble gips, og til uken skal jeg opereres, fortsatte TV 2s politiske kommentator til avisen.

LES OGSÅ: Blir programleder i «Naked Attraction»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer