AVLYSER DAGENS JOBBPLAN: Kronprinsesse Mette Marit er nødt til å avlyse dagens planlagte besøk på Nordstrand. Foto: NTB scanpix
AVLYSER DAGENS JOBBPLAN: Kronprinsesse Mette Marit er nødt til å avlyse dagens planlagte besøk på Nordstrand. Foto: NTB scanpixVis mer

Kronprinsesse Mette-Marit:

Avlyser jobb etter sjokkbeskjeden

I går ble det kjent at Mette-Marit har fått konstatert en kroninsk lungesykdom

Kronprinsesse Mette-Marit (45) fikk i går påvist sykdommen kronisk lungefibrose. Det melte NRK.

- Hennes kongelige Høyhet kronprinsesse Mette-Marit har fått konstatert en kronisk lungesykdom som i perioder vil kunne begrense utøvelsen av hennes offisielle program, sto det i en pressemelding fra kongehuset.

Kronprinsessen og kronprins Haakon skulle i dag etter planen besøke bydel, politi og en skole i Søndre Nordstrand i Oslo. Mette-Marit blir nødt til å avlyse dagens jobbplaner, melder Kongehuset.

Populær blant unge

Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng forteller at det er sannsynlig at kronprinsessen kommer til å avlyse flere arrangementer fremover, men at alle har sympati for Mette-Marit.

TOM STOL: Kronprins Haakon møtte alene opp til møte med politiet torsdag etter at Mette-Marit meldte avbud. Plassen var allerede klar til kronprinsessen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TOM STOL: Kronprins Haakon møtte alene opp til møte med politiet torsdag etter at Mette-Marit meldte avbud. Plassen var allerede klar til kronprinsessen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Det er nok mange ungdommer som hadde gledet seg til å møte Mette-Marit i dag. Kronprinsessen er svært populær blant unge, mye takket være hennes åpenhet om ulike temaer. De er nok skuffet over at hun ikke kommer men har samtidig forståelse for hennes situasjon, forteller han og legger til:

- Haakon skulle i utgangspunktet representere sammen med Mette-Marit. Han kommer uansett til å møte opp, og bestå oppgaven med glans. Det er fortsatt uvisst om kronprinsesse Mette-Marit kommer til å delta på kveldens stortingsmiddag på slottet.

- Det blir spennende å se om hun dukker opp sammen med resten av kongefamilien under Nobel-festlighetene i desember. Mette-Marit har full støtte i folket i den vanskelige tiden. Det er bare å krysse fingrene for at hun får en god og effektiv behandling som virker raskt og som den skal, forteller kongehuseksperten.

STØTTENDE FAMILIE: Familien fotografert under kongeparets gullbryllup. F.v.: Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, Sverre Magnus, kronprins Haakon, dronning Sonja, kong Harald, Leah Isadora, Emma Tallulah Behn, Märtha Louise og Maud Angelica. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
STØTTENDE FAMILIE: Familien fotografert under kongeparets gullbryllup. F.v.: Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, Sverre Magnus, kronprins Haakon, dronning Sonja, kong Harald, Leah Isadora, Emma Tallulah Behn, Märtha Louise og Maud Angelica. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Var forberedt på dette


Allerede i går ble det meldt at sykdommen kommer til å begrense kronprinsessens arbeidskapasitet i tiden fremover.

Det er foreløpig ikke avklart om lungesykdommen er ledd i en mer omfattende autoimmun sykdomsprosess, eller om det er andre årsaker som ligger til grunn for lungeforandringene.

Kronprinsessen fortalte til NRK i går at hun har slitt med helseutfordringer i flere år, og at plagene de siste årene har vært mer uttalte. Hun har den siste tiden vært gjennom en lang prosess for å finne ut mer av hva det er.

- Det viser seg at det er mer kronisk enn vi hadde håpet på, men det gjør også at litt flere brikker faller på plass, så for meg er det også en veldig stor lettelse, sa hun til NRK.

Kronprins Haakon vil som nevnt besøke Søndre Nordstrand i Oslo uten kronprinsessen i dag. Da pressemeldingen kom i går var kronprinsen i Stavanger på SIKT 2018.

Behandles ved Rikshospitalet

I pressemeldingen fra kongehuset opplyser kronprinsessens lege, professor Kristian Bjøro, at lungeforandringene har vært fulgt i flere år, og at sykdomsutviklingen i denne perioden har vært langsom.

Utredning og behandling skjer ved Rikshospitalet i Oslo, og i samarbeid med leger i utlandet.

- Kronprinsessen vil måtte gjennomgå ytterligere utredning fremover og også behandlingsforsøk. Ved slike tilstander som den Kronprinsessen har, er det vanlig at vi samarbeider med miljøer i utlandet, sa Bjøro i pressemeldingen.

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Emilie ble millionær: - Trodde jeg skulle besvime!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING
Raser etter kritikk mot lillesøster Khloé

Raser etter kritikk mot lillesøster Khloé

Måtte sy 13 sting da hun skulle hevne seg på ektemannen

Måtte sy 13 sting da hun skulle hevne seg på ektemannen

Managementet avslutter samarbeid med Ørjan Burøe

Managementet avslutter samarbeid med Ørjan Burøe

Derfor var ikke Kate på Meghans babyshower

Derfor var ikke Kate på Meghans babyshower

Bryter tausheten om ektemannens Metoo-anklager

Bryter tausheten om ektemannens Metoo-anklager

Rasende: Dette skjedde bak kamera

Rasende: Dette skjedde bak kamera

- I krangel med sin «ukjente» søster

- I krangel med sin «ukjente» søster

Frykter for familien - legger ned bloggen

Frykter for familien - legger ned bloggen

Derfor blir det ingen begravelse

Derfor blir det ingen begravelse

Tapte i retten: - Får ingen erstatning

Tapte i retten: - Får ingen erstatning

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255