Ariana Grande:

Avlyser hyllest til terrorofre i siste liten

Superstjernen skulle opprinnelig hylle ofrene etter Manchester-terroren under BRIT Aawards.

RØRT: Superstjernen Ariana Grande holdt i fjor en konsert for å hylle ofrene etter Manchester-terroren. Foto: NTB Scanpix
RØRT: Superstjernen Ariana Grande holdt i fjor en konsert for å hylle ofrene etter Manchester-terroren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Superstjernen Ariana Grande (24) har bestemt seg for å droppe sin opptreden under kveldens BRIT Awards.

Ifølge Mirror har det lenge vært planlagt at 24-åringen skulle opptre med en hyllest til de pårørte og ofrene etter det grusomme terrorangrepet i Manchester, som fant sted 22. mai i fjor.

Managementet til superstjernen skal ha kontaktet de arrangementansvarlige for prisutdelingen bare 24 timer før det store showet. Bakgrunnen er at Ariana ikke rekker kveldens opptreden.

TRAVEL DAME: Superstjernen Ariana Grande rekker ikke sin planlagte opptreden under kveldens BRIT Awards. Foto: NTB Scanpix
TRAVEL DAME: Superstjernen Ariana Grande rekker ikke sin planlagte opptreden under kveldens BRIT Awards. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge det britiske nettstedet er de ansvarlige for BRIT Awards rasende, og de jobber på full spreng for å få tak i en erstatter for Ariana.

- Det var absolutt helt kaos når de ringte og fortalte at Ariana ikke kunne opptre. Det er omtrent umulig å få tak i noen som kan overta plassen hennes, som er så sentralt i showet, forteller en kilde til nettstedet.

Tårevåt hyllest

Mirror kunne avsløre hvordan de arrangementansvarlige hadde planlagt en tårefull hyllest til de pårørende etter Manchester-terroren. Navnene på de 22 menneskene som omkom i tragedien skulle vises under opptredenen.

Opptredenen var hemmeligholdt fram til avlysningen.

Ifølge Mirror er det mange ser frem til å vise sin respekt til de omkomne og pårørte etter det grusomme terrorangrepet, under prisutdelingen.

- Det vil bli kveldens største snakkis. Hele industrien ønsker å samles for å vise sin respekt til de pårørende, forteller en kilde til nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

Arrangerte minnekonsert

Den grusomme hendelsen fant sted på kveldstid, og til sammen 22 mennesker, inkludert syv barn ble drept og flere skadd i angrepet under Arianas konsert i Manchester.

Superstjernen hadde akkurat gått av scenen da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften i konserthallens foajé.

MANCHESTER ARENA: 22 personer ble drept og 59 skadd i en eksplosjon under en Ariana Grande-konsert. Video: CNN. Vis mer

Kun én måned etter tragedien, organiserte den 24 år gamle superstjernen en egen konsert med flere andre stjerner som opptrådde sammen med henne. Konserten fikk navnet «One Love Manchester», og var en innsamlingsaksjon, der alle pengene fra billettsalget gikk til å hjelpe terrorofrene.

Hele 60 000 publikummere samlet seg på Old Trafford Cricket Ground den 4. juni i fjor, for det som anledningen ikke bare var en konsert, men også en minnestund for ofrene og de pårørte etter terroren.

EMOSJONELL: Det var en tydelig rørt Ariana Grande som inntok scenen foran 60 000 publikummere. Foto. NTB Scanpix
EMOSJONELL: Det var en tydelig rørt Ariana Grande som inntok scenen foran 60 000 publikummere. Foto. NTB Scanpix Vis mer

Med på laget hadde Ariana med seg stjerner som Robbie Williams, Justin Bieber, Miley Cyrus, Katy Perry, Usher og Pharell Williams.

Konserten ble åpnet med ett minutts stillhet, før Mumford & Sons-stjernen Marcus Mumford opptrådte, og proklamerte: «La oss ikke være redde».

Det var en svært emosjonell kveld, og det var tydelig at artistene selv var preget av terrorangrepet.

​Ariana - som mottok enorm jubel til låtene «Break Free» og «Be Alright» - uttalte på scenen at hun følte en stor kjærlighet overfor publikum og Manchester.

- Jeg elsker dere!, sa den tydelig rørte stjernen.

JUBLET FOR SUPERSTJERNEN: Justin Bieber var tydelig rørt under sin opptreden i Manchester. Foto: NTB Scanpix
JUBLET FOR SUPERSTJERNEN: Justin Bieber var tydelig rørt under sin opptreden i Manchester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

En annen verdensstjerne som virkelig mottok stor jubel fra tilskuerne, var superstjernen Justin Bieber. Han felte også flere tårer på scenen under konserten.

- Dere er så modige. Kjærlighet vinner alltid til slutt!, proklamerte han fra scenen

Avlyste turneen

Etter terrorangrepet i Manchester reiste Ariana raskt tilbake til USA. Hun skrev én kort melding på Twitter like etterpå, hvor hun forklarte at hun ikke hadde ord for å beskrive følelsene sine.

Saken fortsetter nedenfor.

«Ødelagt. Beklager av hele mitt hjerte. Jeg har ikke ord», skrev 24-åringen.

Meldingen ble delt videre over en million ganger i etterkant, og artisten fikk støtte fra hundretusenvis av fans og kolleger.

Etter planen skulle Ariana fortsette turneen med å holde konserter på 02-arenaen i London og deretter videre til Belgia, Polen, Tyskland og Sveits.

Like etter meldte Sky News på Twitter at superstjernen hadde avlyst turneen sin etter angrepet, og siterte en av Arianas talspersoner.

Saken fortsetter nedenfor.

Ønsket å dra tilbake

Etter det korte innlegget superstjernen publiserte på Twitter- brukeren sin var det stille noen dager før hun valgte å bryte stillheten, med et langt innlegg på sosiale medier.

På Twitter la artisten ut et langt brev til fansen, hvor hun fortalte at hun ønsket å dra tilbake til byen der hendelsen skjedde.

- Jeg skal tilbake til den modige byen Manchester for å tilbringe tid med fans og for å holde en veldedighetskonsert til ære for, og for å samle inn penger til, ofrene og deres familier, var noe av det som sto i innlegget.

24-åringen skrev at alle detaljene fortsatt ikke var på plass, men at hun skulle komme tilbake med løpende oppdateringer. Ariana understreket at angrepet ikke ville forandre hennes intensjon med den daværende turneen og at man «skulle kunne slippe seg løs, få en pause fra virkeligheten og ha det gøy.»

- Jeg er lei meg for smerten og frykten dere må føle og for traumene dere også måtte oppleve. Vi kan aldri forstå hvorfor ting som dette skjer, fordi det ikke ligger i vår natur, som er grunnen til at vi ikke må trekke oss tilbake, skrev hun og fortsatte:

- Vi kan ikke stoppe eller leve i frykt. Vi kan ikke la dette splitte oss. Vi kan ikke la hatet vinne.

Ariana forklarte at den siste uken hadde vært tung for henne, og at hun ikke klarte å slutte å tenke på fansen sin.

- Måten dere har håndtert alt dette på har vært mer inspirerende og har gjort meg stoltere enn dere noen gang kommer til å vite. Omtanken, godheten, kjærligheten, styrken og samholdet dere har vist hverandre den siste uka er det motsatte av de forferdelige intensjonene som lå til grunn for å gjennomføre noe såpass ondt som det som skjedde på mandag, sto det i brevet.

På sin Twitter-konto delte Ariana også en lenke til en donasjonsside, hvor man kunne donere penger til ofrenes familier og etterlatte.

​LES OGSÅ: Ariana Grande holdt bestefarens død hemmelig for broren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer