HVA?: Ja, årets Golden Globe Awards er avlyst, og Hayden Panettiere og Ryan Reynolds må bli hjemme. Foto: All Over Press
HVA?: Ja, årets Golden Globe Awards er avlyst, og Hayden Panettiere og Ryan Reynolds må bli hjemme. Foto: All Over PressVis mer

Avlyser Golden Globe-show

- Vi er alle svært skuffet, sier prisutdelingens talsmann etter boikotten.

SEHER.NO: Årets Golden Globe Awards-seremoni er avlyst.

I stedet for en stjernespekket show, vil vinnerne bare bli annonsert på en pressekonferanse på hotellet Beverly Hilton i California.

Årsaken er at 12.000 av Hollywoods manusforfattere er i streik, og at flere Hollywood-skuespillere boikotter utdelingen for å vise sin støtte til streikende manusforfattere, skriver Contactmusic.

Stjerner som Julia Roberts (40), George Clooney (46), John Travolta (53), Denzel Washington (53), Cate Blanchett (38), Jodie Foster (45), Johnny Depp (44) og Tom Hanks (51) har blitt sagt de ville holde seg unna showet.

- Vi er alle svært skuffet over at vår tradisjonelle seremoni ikke finner sted i år, og at millioner av seere verden over blir berøvet fra å se flere av favorittstjernene sine som feirer fremragende prestasjoner på film og tv, sier prisutdelingens president Jorge Camara.

Camara trøster seg med at det er godt å vite at årets vinnere i det minste vil bli annonsert på samme dato som planlagt: 13. januar.


Se årets nominerte her! (ekstern lenke)

Filmbyens manusforfattere har streiket siden 5. november på grunn av uenigheter med film- og tv-selskapene om kompensasjon for videresalg til internett og andre nye medier.


LES OGSÅ: Avlyser Britney-program

Stjernenes streikestøtte: