Prinsesse Beatrice:

Avlyser bryllupet

- De tenker ikke engang på bryllupet sitt slik det er nå.

FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi skulle egentlig ha giftet seg neste måned. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi skulle egentlig ha giftet seg neste måned. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten 2018 fant prinsesse Beatrice (31) lykken med eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (37), og bare ett år senere forlovet det forelskede paret seg.

Bryllupsdatoen ble satt til 29. mai i år, og seremonien skulle finne sted i kapellet ved St. James's Palace i London.

Bryllupsplanleggingen har derimot ikke vært en enkel prosess for det kommende ekteparet. Først truet skandalen rundt prinsessens egen far, prins Andrew (60), hennes store dag, og sist måned ble det også kjent at bryllupet kunne ende opp med å bli avlyst på grunn av corona-pandemien.

Torsdag kveld bekrefter parets talsperson at bryllupet nå offisielt er avlyst.

- Det er ingen planer om å bytte lokaler eller å holde et større bryllup. De tenker ikke engang på bryllupet sitt slik det er nå. På et tidspunkt vil de gjøre om på planene, men ikke foreløpig, forteller talspersonen til People.

Kunngjøringen kommer etter at den britiske regjeringen torsdag annonserte at landets «lockdown» vil fortsette i minst tre uker til, i tillegg til regjeringens retningslinjer om å unngå samlinger foruten nær familie. Dermed ble det umulig å gjennomføre bryllupet 29. mai.

- På grunn av bekymringen rundt corona-viruset, så ble aldri invitasjonene sendt ut, hevder en kilde ovenfor nettstedet.

Avlyste bryllupsfesten i mars

Planen var også at den vordende bruden, som er eldste datter til prins Andrew og Sarah Ferguson, skulle også ha holdt bryllupsfesten i hagen til sin bestemor, dronning Elizabeth, i Buckingham Palace. Men allerede sist måned ble også den avlyst - grunnet coronaviruset.

«Prinsesse Beatrice og Mr. Mapelli Mozzi gleder seg veldig til å gifte seg, men er like klar over behovet for å unngå å påta seg unødvendige risikoer under de nåværende forhold», fortalte talspersonen deres da til The Sun.

Videre forklarte talspersonen at de i tråd med myndighetenes råd gjennomgikk ordningene for det planlagte bryllupet før de eventuelt bestemte seg om et privat bryllup ville finne sted - blant en liten gruppe med familie og venner.

I risikogruppen

Prinsesse Beatrices forlovede er italiensk, og har store deler av familien sin bosatt i Italia - som for tiden selvfølgelig er under full beredskap og karantene som følge av viruset.

Dermed var det lenge uvisst om de italienske bryllupsgjestene i det hele tatt fikk entre Storbritannia i slutten av mai.

Det var imidlertid ikke bare snakk om at de italienske gjestene eventuelt måtte holde seg hjemme. Både dronning Elizabeth (93) og hennes ektemann, prins Philip (98) er i risikogruppen på grunn av sin høye alder, og det var knyttet sterk tvil til om de kunne delta i barnebarnets bryllup.

- Hvis coronaviruset skaper italienske tilstander i Storbritannia, tviler jeg på at hertugen ville risikere å reise til London for Beatrices bryllup, sa den kongelige forfatteren Phil Dampier om prins Philip til The Telegraph i mars.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Vis mer

LES OGSÅ: Vendela og Petter boligdrøm til 25 millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer