Moby:

Avlyser alt etter Portman-bråket

Mobys planlagte bokturné er avlyst. Musikeren vil ikke opptre offentlig i nærmeste framtid.

PÅSTAND MOT PÅSTAND: Natalie Portman og Moby, hvis egentlige navn er Richard Melville Hall, har ikke samme oppfatning av forholdet til hverandre. Foto: NTB Scanpix
PÅSTAND MOT PÅSTAND: Natalie Portman og Moby, hvis egentlige navn er Richard Melville Hall, har ikke samme oppfatning av forholdet til hverandre. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke skapte artist Moby (53) enorme overskrifter da han hevdet å ha vært i et forhold med skuespiller Natalie Portman (37). Hun gikk raskt ut og avkreftet det hele, men nok en gang påsto Moby at de hadde vært romantisk involvert i hverandre.

Moby lanserer selvbiografien «Then It Fell Apart», ei bok Portman mener har soleklare faktafeil. 53-åringen skriver detaljert om det som skal ha funnet sted for over 17 år sida, men mandag denne uka la han seg flat.

- Dårlig av meg

I et lengre innlegg på Instagram beklaget han til Natalie Portman og skrev blant annet:

- Etter som tida har gått har jeg innsett at mye av kritikken som har kommet mot meg etter mine uttalelser om Natalie er riktige. Jeg erkjenner også fullt ut at det var dårlig av meg å ikke gjøre henne oppmerksom på at jeg skulle nevne henne i boka på forhånd, og ikke minst dårlig av meg å ikke respektere reaksjonen hennes.

Saken fortsetter nedenfor.

Avlyser

Nå melder The Guardian at Moby også avlyser den planlagte bokturneen.

Det var planlagt at musikeren skulle på bokturné for å snakke om boka flere steder i Storbritannia. Blant annet skulle Moby besøke Hay Festival i Wales førstkommende helg i tillegg til Manchester litteraturfestival og musikkfestivalen EarthH i London.

På musikerens nettside står det at «Moby avlyser alle kommende offentlige opptredener i nærmeste framtid. Vi beklager for eventuelle ulemper dette medfører. Alle billetter vil bli refundert der de ble kjøpt og Moby gir gjerne bort signerte bøker til alle som har kjøpt billetter til disse arrangementene».

- Flørtet med meg

Portman har gått hardt ut etter at innholdet i boka ble kjent og sagt at boka inneholder soleklare faktafeil.

I boka framsetter 53-åringen blant annet påstander om at han datet Portman. Det første møtet mellom de to skal ha funnet sted etter en konsert som ble holdt i Texas, da han var 33 år og hun 20, skriver Moby i boka.

«Jeg gikk inn døra, sikker på at det var en misforståelse eller en spøk, men der satt Natalie Portman og ventet tålmodig. Hun kikket opp på meg med svarte øyne og sa: «Hei», som om det var helt normalt, som om vi kjente hverandre.», heter det i boka, ifølge australske News.

«Jeg var en skallet stordranker og Natalie Portman var en vakker filmstjerne. Likevel, her var hun, i mitt omkledningsrom og flørtet med meg», skriver han, gjengitt av BBC.

Saken fortsetter nedenfor.

- Forstyrrende

Videre skriver Moby at han hadde forsøkt «å være Natalies kjæreste i noen uker», da han innså at det ikke ville fungere mellom dem. Musikeren forklarer at han ble lettet da hun slo opp, fordi han på dette tidspunktet sleit med ekstrem angst.

«Jeg trodde jeg måtte fortelle henne at panikkanfallene mine gjorde det umulig å være i et forhold, men en kveld ringte hun meg og fortalte at hun hadde møtt en annen», står det videre.

Påstandene fikk Portman til å se rødt. I et større intervju med Harper's Bazaar forteller 37-åringen at hun gjerne skulle hatt mulighet til å lese gjennom boka før den gikk i trykken, slik at hun kunne korrigert opplysningene.

- At han bruker denne historien for å selge bøker er veldig forstyrrende. Det stemmer ikke, sier hun til magasinet.

LES OGSÅ: Ashton Kutcher fryktet å bli mistenkt for drap

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer